Khamis, 7 Februari 2013

MENANG ATAU KALAH REDA LAH....ITU KETENTUAN ALLAH...TERIMA TAKDIR ALLAH DENGAN BERLAPANG DADA...JADILAH ORANG YANG BERPELAJARAN SERTA BERMARUAH

Hampeh Kantoi - Pelakon Hairie Cakap Lucah
Posted on Thursday, February 07 @ 02:30:00 MYT
Dilulus untuk paparan oleh PenjualCendol

Oleh: Dukunpasir

"

Seperti yang diluahkan sebelum ini...tidak semua yang Pakatan atau penyokong pakatan buat kami setuju...ada juga yang kami tidak setuju ......contohnya

INILAH SENJATA MAKAN TUAN yang dibuat oleh Hairie Othman sendiri dan bukan dari Khairy Jamaludin haha ...dan senjata ini sedang digunakan secara MELUAS DAN MEREBAK KEDALAM HAMPIR KESEMUA BLOG termasuk media massa yang fufuler itu.....


Tak perlu menggunakan alasan akaun dihack kerana kenyataan lucah ini datangnya dari Hairie Othman sendiri berdasarkan bukti yang akan diberikan dibawah nanti.DAN INI PULA BUKTI BETAPA MENGAMUK DAN MARAHNYA ORANG PAKATAN SENDIRI DENGAN DISELANG SELI DENGAN PENYOKONG BARISAN NASIONAL AKIBAT DARI KENYATAAN INI...

TAPI ADA SESUATU YANG MEREKA TERTINGGAL DAN MEREKA KANTOI.......
Apa dia?? Baca dan rujuk gambar seterusnya ini

 BERITA PENUH KLIK SINI

Nasha sedang menyusun langkah untuk PAS memecat beliau..!!
Posted on Thursday, February 07 @ 02:00:00 MYT
Dilulus untuk paparan oleh KetamBatu

Oleh Mat Azli jr


Malam ini Nasha akan masuk tv rancangan soal jwb..hari nie masuk berita harian....ini semua agenda nak mintak kena pecat...jadi ahli pas semua jangan terkejut...dia di mita oleh najib rosmah utk jadi pnyelamat..ini di sebabkan Deepek akan dedah isu Najib satu demi satu...jadi sekarang Nasha lah akan berkerja keras untuk selamat kan Najib...


Itu hasil tarbiah Nasha dlm pas...menyelamatkan pemimpin yang zalim..Dengar kata malam esok Nasha akan mula menyerang pimpinan pas pulak... dan dalam masa yang sama dia akan mepuji almarhum Dato Fadhil Nor, sebab nk halalkan kerja jahat dia, selepas tu berkemungkinan dia akan buat demo dengan tema supaya PAS tak besama DAP lagi, disamping itu Nasha akan keluarkan fatwa haram undi PR, menyesal bersama PAS  dan dia akan kutuk PAS sebanyak mungkin ..


Ini semua supaya PAS cepat-cepat pecat dia.. kerana mana-mana YB PAS dan AJK PAS mereka telah berbai'ah...untuk meninggalkan segala yang ada atas batang tubuh PAS seperti jawatan YB& ADUN... jadi untuk mengelak termakan sumpah maka beliau akan mencuba untuk bagi PAS pecat beliau...

Semua ini media NAJIB seperti TV & surat khabar akan beri ruang yang secukupnya untuk kempen lawan PR nie.....tidak percaya anda tengoklah sekarang ini...JIKA benar dia ahli PAS yang setia beliau tidak akan menggunakan media musih untuk menyampaikan pandangan dan kritikan... dahulu beliau ada kuasa untuk berada dalam Majlis Syura..kenapa beliau tidak berbincang dan berdebat disitu.... hendak tunggu kena pecat baru nak tunjuk taring...

Maka rakyat Malaysia jangan terkejut akan perkara ini.. inilah dinamakan ujian dan proses saringan ..agenda kita tetap ke Putrajaya...Usah di layan apa Nasha buat, dia memang masuk umno, tapi dia buat cara halus...ingat..ahli umno suka Nasha bersama mereka.... sudah semestinya mereka akan pancung Nasha...tengok dan lihat wahai rakyat malaysia semua...rentak tari permainan manusia-manusia yang tewas dengan dugaan dan cabaran dunia...
 Mahathir dan Rosmah Liabiliti Najib Dalam PRU 13
Posted on Thursday, February 07 @ 01:30:00 MYT
Dilulus untuk paparan oleh KetamBatu

Oleh Shahbudin Husin

Ramai yang tertanya-tanya kenapakah Najib masih tidak berani mengumumkan tarikh pilihanraya walaupun sering mendakwa sokongan rakyat kepada BN makin bertambah dan yakin untuk mencapai kemenangan. Beberapa pemimpin lain, terutama Ahmad Maslan, Ketua Penerangan UMNO, bukan sekadar yakin BN akan terus menggenggam kuasa malah merasakan kuasa majoriti dua pertiga pun mampu dicapai kali ini.

Apakah sebenarnya halangan utama Najib sehingga beliau menjadi satu-satunya Perdana Menteri yang paling takut mengumumkan pembubaran Parlimen? Inilah pertama kali dalam sejarah, tarikh pilihanraya masih tidak diumumkan walaupun sudah berada di penghujung tempoh lima tahun selepas pilihanraya lalu diadakan pada Mac 2008.

Ada kemungkinan Najib akan membiarkab Parlimen terbubar dengan sendirinya selepas 28 April ini ataupun mungkin beliau akan memohon perkenan Yang Dipertuan Agong untuk melanjutkan lagi tempoh pembubaran itu.

Apa pun keadaannya, ketakutan Najib untuk mengumumkan pembubaran Parlimen menggambarkan ketidakyakinan beliau terhadap kemenangan yang mampu dicapai kali ini. Walaupun sering mendakwa sokongan rakyat makon bertambah, tambahan pula dengan pelbagai janji dan pemberian gula-gula politik terutamanya BR1M 2.0 yang sedang dilaksanakan sekarang, hakikatnya sokongan yang diharapkan masih tidak memadai untuk menciptakan kemenangan yang selesa buat BN.

Sering bermain di fikiran rakyat, apakah sebenarnya halangan atau beban utama Najib dalam pilihanraya kali ini sehingga beliau seperti tidak henti-henti menagih sokongan daripada rakyat?

Selain UMNO dan BN bukan lagi menjadi produk yang baik di mata rakyat kerana pelbagai masalah dan skandal yang berlaku sejak bertahun-tahun lamanya, beban utama yang memberatkan bahu Najib sebenarnya ialah Mahathir dan Rosmah.

Walaupun Mahathir sering tampil dengan hasrat memberi sokongan kepada Najib dan BN serta kerap pula mengingakan rakyat tentang bahaya melakukan pertukaran kerajaan, tetapi seringkali kemunculan beliau menjadikan keadaan menjadi kalut buat BN. Dalam isu pemberian kad pengenalan kepada pendatang asing di Sabah, kenyataan-kenyataan yang diberikan oleh Mahathir lebih banyak memburukkan lagi keadaaan.

Tindakan mengaitkan nama Tunku Abdul Rahman dalam isu itu bukan saja mengguris hati banyak pihak malah turut menyebabkan masyarakat Cina dan India turut tersentak dengannya.

Dalam pada itu, banyak kenyataannya sebelum ini juga tidak memberi impak yang maksima kepada UMNO dan BN kerana kebanyakan rakyat dapat memahami muslihat dan kepentingan yang ingin dipertahankan oleh bekas Perdana Menteri selama 22 tahun itu. Apa pun komen dan kenyataan yang dikeluarkan oleh Mahathir, baik yang menyokong Najib atau mengkritik Najib, ia sebenarnya tidak lari daripada nawaitu menjaga kepentingan anak-anaknya dalam politik dan perniagaan dah juga melindungi dirinya sendiri selepas pilihanraya nanti.

Keikhlasan Mahathir serng diragui. Baik di dalam UMNO mahupun di luar UMNO, semua orang tahu kepentingan yang ingin dipertahankan oleh Mahathir. Bila dia menyokong Najib, nawaitunya ialah untuk kepentingan diri dan anak-anaknya, sebaliknya jika dia mengkritik Najib, nawaitunya juga adalah untuk menjamin kepentingan diri dan anak-anaknya.

Semasa berkuasa, beliau mungkin ditakuti kerana bijak menggunakan kuasa. Tetapi setelah bersara dan masih ingin menjadi broker kuasa dalam UMNO, taring Mahathir sebenarnya tidaklah setajam dulu lagi. Mungkin masih ada golongan tua dan lama yang masih terpesona dengannya, tetapi rata-rata generasi muda sudah menolaknya.

Bagi mereka, lebih baik Mahathir berehat dan tidak terlalu mencampuri lagi politik negara. Zamannya sudah berlalu dan kini adalah zaman anak-anak muda mengorak dunia.

Walaupun antara sebab keputusan buruk pilihanraya 2008 adalah kerana hasutan Mahathir supaya rakyat dan ahli UMNO sendiri menolak kerajaan yang dipimpin oleh Pak Lah tetapi kali ini suasananya sudah jauh berbeza. Rakyat yang menolak UMNO dan BN jauh lebih ramai berbanding ahli UMNO yang dulunya tidak mengundi BN tetapi akan mengundi BN dalam piliharaya akan datang ini.

Kekerapan Mahathir bersuara mengenai politik hanya menambah kebencian rakyat kepada BN. Ini kerana setiap kali beliau bersuara, sudah difahami maksud dan nawaitunya itu. Setelah 22 tahun UMNO dan kerajaan dibelenggu dengan kepimpinan Mahathir, tidak mungkin ramai yang mahu beliau terus memainkan peranannya dalam negara ini.

Jika Mahathir berdiam diri dan menjadi seorang pesara yang baik, ia mungkin jauh lebih baik bagi Najib, UMNO dan BN. Sokongan rakyat kepada Najib dan BN dalam piliharaya akan datang mungkin bertambah baik tanpa campurtangan daripada Mahathir.

Beban kedua Najib menjelang pilihanraya akan datang ialah Rosmah Mansor, isteri Najib sendiri. Dalam bentuk apa Rosmah mendatangkan beban kepada Najib, UMNO dan BN tidak perlu dihuraikan lagi kerana semua orang sudah mengetahui dan memahaminya.

Gaya, penampilan yang mewah, kegemaran mengumpul perhiasan yang mahal dan gemerlapan serta campurtangan dalam pelbagai urusan perniagaan yang melibatkan kuasa suaminya sebagai Perdana Menteri adalah antara karenah Rosmah yang tidak disenangi dan menjadi percakapan rakyat pelbagai peringkat.

Rakyat hampir tidak dapat menerima watak yang dipamerkan Rosmah yang bukan saja berbeza dengan isteri-isteri Perdana Menteri sebelum ini tetapi juga sebenarnya amat bertentangan dengan watak mana-mana isteri pemimpin yang ingin disanjung rakyat.

Berbeza dengan Mahathir yang suara dan kenyataannya yang boleh menyusahkan Najib dan BN, Rosmah pula cukup sekadar penampilannya saja sudah memadai untuk mendatangkan malapetaka buat Najib, UMNO dan BN. Selagi ada Mahathir dan Rosmah dalam pentadbiran Najib, tidak mungkin rakyat mahu memberikan sokongan yang gemilang kepada BN.

Najib pun barangkali menyedari kewujudan kedua-dua watak itu yang menjadi beban kepadanya, sebab itu beliau tidak henti-henti turun padang menagih sokongan rakyat kerana menyedari sokongan yang ada masih belum mampu memastikannya kekal lagi sebagai Perdana Menteri.

Jika Mahathir berdiam diri dan Rosmah pula tidak kerap muncul, ia mungkin lebih baik bagi Najib dan BN. Tetapi dengan piliharaya makin hampir dan majoriti rakyat pula sudah membuat keputusan, tidak banyak lagi yang mampu dilakukan oleh Najib untuk mempertahankan kerajaan yang ada sekarang. (SH 04/02/2013)

http://shahbudindotcom.blogspot.com/ 
 KEADILAN siap gempur PRU 13, tunggu PM tiup ‘wisel’ – Saifuddin
Posted on Thursday, February 07 @ 00:30:00 MYT
Dilulus untuk paparan oleh KetamBatu

Oleh Norutul Ilham
KUALA LUMPUR 5 Feb: KEADILAN bersama kekuatan jentera parti siap untuk gempur pilihan raya tahun ini yang dijangka maha sengit dan hanya menunggu tiupan wisel pembubaran Parlimen oleh Perdana Menteri.
Setiausaha Agung KEADILAN, Datuk Saifuddin Nasution Ismail yakin Pakatan Rakyat akan memperoleh kemenangan melebihi tsunami politik pada 2008.


saifuddin-nasution-keadilan2“Pembahagian kerusi KEADILAN siap sepenuhnya. Tapi yang membabitkan wilayah bersama Pakatan Rakyat masih ada satu dua kerusi lagi. Kesimpulannya persiapan semua parti Pakatan berada di tahap maksimum, sedia untuk PRU 13,” katanya kepada Keadilan Daily.
Menurutnya, senarai calon yang bertanding mewakili KEADILAN juga selesai.
“Kita juga sudah siap mengenal pasti sebahagian besar calon-calon negeri dan mereka sudahpun ditentukan, cuma mereka belum dimaklum. Masih dirahsiakan, tapi Cabang-cabang sudah tahu, tetapi belum secara rasmi,” jelas Saifuddin.
Tambah beliau, kempen berterusan yang masih dijalankan antaranya Jelajah Merdeka Rakyat (JMR) merupakan kaedah paling berkesan untuk pemimpin bertemu rakyat bagi menerangkan tawaran Pakatan Rakyat khususnya.
“Kempen sedang berlangsung seperti Jelajah Merdeka Rakyat. Ia berjalan mengikut jadual. Tumpuan KEADILAN kepada kerusi yang ditandingi dan mesti menang.
“Manifesto (pilihan raya) juga sudah siap, cuma nak diperakukan di peringkat Majlis Presiden (Pakatan Rakyat). Itu manifesto bersama. Persiapan logistik berupa bahan-bahan sebaran, kelengkapan parti, bendera, juga siap diagihkan.
pilihan-raya1“Tunggu tiup wisel sahaja, kita akan agihkan ke seluruh Cabang KEADILAN berdaftar. Kita juga akan bantu calon dari PAS dan DAP,” ujar Ahli Parlimen Machang itu lagi.
Kata Saifuddin, walaupun berdepan cabaran kotor daripada Umno BN, namun berdasarkan keyakinan dan sokongan rakyat, Pakatan boleh menang.
“Keyakinan kita kali ini jauh lebih kuat. Kita yakin KEADILAN boleh memberi persembahan terbaik berbanding 2008. Melihat sudut kesungguhan jentera dan mesej kita kepada pengundi, kita tampilkan tawaran dan dasar yang mampu memahamkan rakyat.
“Kita berikan program jangka panjang, supaya rakyat boleh buat perbandingan. Tawaran dan dasar kita jelaskan dan jentera sudah bagus, kerjasama Pakatan sangat akrab, maksudnya kita sedia gempur kali ini,” katanya.
Short URL: http://www.keadilandaily.com/?p=44472
 Tentang parodi Gangnam dan dapur Ketua Menteri
Posted on Thursday, February 07 @ 01:00:00 MYT
Dilulus untuk paparan oleh KetamBatu

Oleh Izmil Amri
BAGAIMANAKAH caranya untuk Barisan Nasional (BN) menang di Pulau Pinang? Soalan ini susah. Banyak jawapan sudah diberikan, tidak kurang juga cadangan yang dilaksanakan untuk mengambil semula Pulau Pinang yang bagi kebanyakan penganalisis politik sebagai kawasan putih bagi Pakatan Rakyat, terutamanya DAP.BN melalui Timbalan Perdana Menteri, Muhyiddin Yassin mengakui bahawa adalah tidak mustahil untuk parti pemerintah itu mentadbir semula negeri berkenaan. Cuma yang tinggal ialah apa strategi yang perlu dan patut untuk memenangi kembali hati pengundi Pulau Pinang yang menolak parti komponen BN dalam tsunami politik Mac 2008 lalu?


Sebagai sebuah koalisi politik yang sudah lama memerintah negara dan mendapat manfaat banyak daripada hasil negara sepanjang pemerintahan, BN adalah sebuah koalisi politik yang kaya. Bukan setakat kaya yang boleh beli kereta mahal dan rumah besar, tetapi kaya yang boleh beli jiwa raga dan maruah manusia.
Politik wang Barisan Nasional

Baru sahaja beberapa hari sudah Perdana Menteri, Najib Razak turun ke Ampang dan melancarkan kempen politik wangnya yang popular diberi nama BR1M 2.0. Seperti yang sebelumnya, kali ini bantuan kewangan RM500 itu dipohon oleh lebih ramai orang. Sekaligus membuatkan Najib Razak kembang dan bangga sambil merasakan pendekatan dan kempennya mendapat sambutan ramai. Konon rakyat sudah semakin sayang dan menyokongnya kembali.
Ada beberapa pertimbangan yang dapat kita buat daripada perihal BR1M 2.0 ini. Pertamanya ialah mengapa mesti Najib Razak melalui kerajaan dan jentera politiknya mengeluarkan wang tunai sebanyak itu untuk diagihkan kepada rakyat? Adakah rakyat sedang berada dalam kesempitan wang dan menjadi mangsa ekonomi? Adakah rakyat begitu susah sampai tidak ada duit untuk hantar anak ke sekolah dan memastikan tempayan beras sentiasa berisi?
Apa sebabnya bagi duit kepada rakyat? Ya, mungkin sebab rakyat tak ada duit. Tapi sebab apa rakyat tak ada duit? Adakah rakyat malas bekerja? Adakah sebab gaji tak naik? Adakah sebab harga barang melambung tinggi?
Pertimbangan seterusnya ialah mengenai naik turun sokongan rakyat terhadap Najib Razak dengan pemberian wang tunai. Ini jelas nyata adalah politik wang. Tidak semestinya disebut rasuah, tetapi lebih kurang begitulah keadaannya. Politik wang yang dilakukan oleh Najib ini adalah langkah paling mudah untuk meraih sokongan. Hanya kerana bangsa ini begitu mudah termakan dan rasa terhutang budi.
Makcik, pakcik; saya nak bagi tahu. Duit yang makcik dapat itu ialah sebahagian daripada duit makcik sendiri yang kerajaan kutip selama ini. Itu bukan duit daripada poket Najib Razak, makcik. Najib Razak tidak berhempas pulas jual pisang goreng dan cucur kodok untuk kaut untung dan beri zakat kepada kita semua, tidak. Najib Razak dan Rosmah Mansor tidak juga turun ke bendang membanting padi untuk kumpul duit dan berikan kepada pakcik. Tidak sama sekali.
Itu duit makcik lah yang mereka ambil. Sekarang dia bagi balik. Nanti bila makcik guna duit itu untuk beli barang dapur, dapat ke dia balik duit tu makcik.
Inilah dia politik wang. Rakyat tidak harus tertipu dengan politik wang yang menjadi kekuatan pemerintah yang telah gemuk menelan hasil kekayaan negara setelah puluhan tahun memerintah. Sudah berapa juta dia makan, hampas dan sisanya yang dibagi ke kita.
Orang Pulau Pinang tahu ini. Sebab itu orang Pulau Pinang dengan manis muka boleh selamba ambil duit BR1M, tetapi hatinya tetap tekad akan mengundi Pakatan Rakyat pada pilihan raya akan datang.
Disebabkan kekayaan BN ini, mereka juga mampu membawa artis antarabangsa untuk menghiburkan kita semua. Pakatan Rakyat tidak begitu kaya. Yalah, tiada pengalaman makan rasuah atau rompak harta negara. Tidak macam BN. Mereka kaya. Apalah sangat DAP ini sekadar mampu buat parodi Gangnam Style. BN mahu bawa penyanyinya datang sendiri untuk menyanyi dan menari sambil menghibur hati rakyat demi memujuk sokongan terhadap mereka.
Pakatan Rakyat tidak mampu buat begini. Kami tidak kaya macam mereka. Kami tidak rompak harta negara.
Gong-xi-fa-PSY

Semenjak artis Korea, PSY yang popular dengan tarian Gangnam Style-nya diumum akan mencemar duli membuat persembahan di Pulau Pinang, meloncatlah sekalian yang patut meloncat. Paling kuat meloncat pasti lah pendokong BN Pulau Pinang yang begitu gembira dengan kedatangan artis berkenaan.
PSY sebenarnya telah dijadualkan untuk membuat persembahan di Future Music Festival Asia pertengahan Mac nanti; pastinya dengan dukungan Tourism Malaysia memandangkan (entah bagaimana) festival itu adalah sebahagian daripada program transformasi ekonomi. Kehadiran beliau untuk meraikan perayaan Tahun Baru Cina ini pastinya tidak termasuk dalam program, dan bayarannya juga pasti berbeza.
Apa yang kita tahu ialah sebagai artis bertaraf antarabangsa, PSY tidak akan melayan jemputan yang menjanjikan bayaran kurang daripada sejuta Dolar Amerika. Ya lah, artis popular. Takkan nak bayar guna Ringgit Malaysia. Satu juta Dolar Amerika (ini minimum ya) samalah dengan 3.5 juta Ringgit Malaysia; untuk satu lagu, daripada seorang penyanyi demi memikat hati pengundi Cina (katanya).
Hatta ada yang mencemuh kononnya DAP hanya mampu membuat parodi, dan BN juga yang hebat sehingga mampu membawa penyanyi asalnya ke mari. Inilah dia kesan pembodohan terancang oleh media yang dikawal pihak pemerintah pimpinan United Malays National Organisation sehingga tidak dapat meletakkan nilai kepada wang dan kemampuan sehingga boleh mengukur kebolehan memimpin dengan membandingkan artis mana yang dibawa masuk.
Ya benar, Pakatan Rakyat ada koalisi yang sederhana gayanya. Ia tidak mampu berbelanja besar dan menabur wang untuk membeli undi orang ramai. Tidak ada bayaran untuk datang berhimpun dan merelakan diri disepak terajang oleh pihak polis. Tidak ada bayaran untuk bawa sepanduk dan angkat bendera. Tiada bayaran untuk letakkan pelekat kempen pada kereta.
Tidak macam UMNO. Selagi tak ada yang ‘masyuk’ tidak jalan lah kerja.
Dapur Guan Eng

Cuba kita perhati sekeping gambar yang dimuatnaik oleh Puan Betty Chew, isteri kepada Ketua Menteri Pulau Pinang yang memperlihatkan Lim Guan Eng sedang memasak di dapur. Mungkin apa yang orang hanya pandang ialah perbuatan Guan Eng memasak di rumah. Santai di dapur dengan rambutnya juga yang tidak diminyak.
Tetapi cuba pandang sedikit ke belakang dan lihat ruang dapurnya yang serba sederhana itu. Rak plastik yang bersepah dijual di pasar borong. Kain lap yang selalunya dijual lima helai sepuluh ringgit di pasar malam. Siap ada lesung batu yang terceruk. Pemimpin yang rendah hati dan baik budi inilah yang ditohmah siang malam dengan fitnah yang akhirnya dibuktikan tidak benar di mahkamah.
Bayangkan pula dapur pemimpin BN. Bayangkan Najib Razak menumbuk sambal belacan. Bayangkan isterinya sedang potong bawang. Mampu?
Benar, perjuangan ini adalah perjuangan kelas. Yang kaya semakin kaya, yang miskin dibaginya RM500 sudah mahu tunduk sujud menggadai masa depan. Yang kaya rompak harta negara, yang miskin dapat tengok PSY menari sudah melompat-lompat sayang ke Perdana Menteri. Pembodohan dan kebuntuan begini yang mesti kita lawan.
Tidak BN, undi kami orang Pulau Pinang tidak boleh dibeli dengan ang pau dan tarian Korea. Harga diri kami lebih tinggi daripada itu. Teruskanlah merancang bagaimana caranya untuk menawan kembali Pulau Pinang. Pergilah tidur dan bermimpi. Mudah-mudahan kalian mendapat ilham.-Roketkini.com

Tiada ulasan: