Isnin, 9 Disember 2013

ALLAH BOLEH MEMBERI PERTOLONGAN SERTA PERLINDUNGAN....ALLAH JUGA BOLEH MENURUNKAN BALA BENCANA KEPADA MAKHLUK2 YANG ZALIM LAGI KUFUR...INGAT ALLAH AKAN MENGUJI KEIMANAN SERTA KEIKHLASAN KITA

PENDEDAHAN GEMPAR! ADAKAH INI BUKTI BALA ALLAH UNTUK PAHANG??

PEMBACAAPAKAH INI SEBAB UTAMA   BANJIR TERUK YANG BERLAKU DI PAHANG ?? 


SECARA PERIBADI penulis TERKEJUT dengan apa yang didedahkan dalam video yang dikongsi dalam Youtube bertarikh 10 Sept 2013....ini bermakna 2 bulan sebelum ini ianya sudah DIDEDAHKAN DAN DISEBARKAN cuma mungkin tidak DIENDAHKAN.

Penulis juga bukan hendak buat fitnah atau memburukkan lagi keadaan  TETAPI sebagai seorang islam dan seorang RAKYAT ...BENARKAH SEMUA INI?? DAN ADAKAH  INI JAWAPAN PADA PERSOALAN PENULIS DIATAS?? 

Saksikan pendedahan video dibawah...JIKA IANYA BENAR DAN TERSEBAR, SILA SIMPAN  VIDEO INI SUPAYA IANYA TIDAK DIPADAM ,

SEKIRANYA TIDAK BENAR...mohon diberi penjelasan tentang STATUS PROJEK INI oleh pihak berwajib agar isu ini TIDAK BERPANJANGAN ......

 

KLIK SINI UNTUK BUKTI ......

NYARIS DI ANU BANGLA HANTAR GAS...! AWAS SURIRUMAH SEMUA.....

PEMBACA
Bila terbaca rungutan dan status seorang suri rumah dibawah ni penulis risau plak jadinya.......rasa nak tukar aje semua guna periuk Karen...tak mo guna tong gas...tapi kenangkan TNB dah naikkan tarifnyee...tak jadi lee...adehhh!!


Oklah......Dari status dibawah ini ada beberapa perkara YANG SEPATUTNYA DAPAT DIELAKKAN supaya tiada KEJADIAN tidak diingini berlaku.....

Penting juga diambil perhatian terutama pada suri suri rumah yang suami mereka keluar bekerja...
Dari Status ini......- Kesilapannya ialah KENAPA BENARKAN BANGLA ITU MASUK?? Sebab tong gas itu berat?? Adehh! Mana AKAN JADI LEBIH BERAT...TONG GAS KE ATAU BILA DI "ANU" DEK BANGLA kerana kecuaian kita?? 

Apa jua alasan...nak terkencing atau VERA sekali pun...JANGAN BENARKAN sesiapa masuk dalam rumah...LETAK SAJA TONG GAS ITU DIDEPAN PINTU...kalau tak larat..golek golek ajeee...

Kadang kala ...KERANA MALAS ATAU NAK SENANG tak mo buat kerja berat skitttt...KITA PULA KENA MENANGGUNG "BERAT" diaibkan...ingat tu puan puan...!

ANTARA KOMEN ........


KLIK SINI UNTUK FACEBOOK BELIAU

APAPUN......Tak semua Bangla itu jahat....kita perlu adil .....!


DANGER ALERT : EMPANGAN SUNGAI LEMBING MUNGKIN PECAH - EVACUATE SEGERA

Berita terkini dari whatup.
Empangan Sungai Lembing dijangka akan pecah pada bila-bila masa berikutan air yang naik mendadak.

MELEBIHI PARAS BAHAYA — Gambar menunjukkan aras air Sungai Tembeling, Kuala Tahan. Sign board Taman Negara pun tenggelam.

Menurut pelapor,
Pegawai PAIP membuat pengumuman di depan Tunas Manja Bukit Setongkol meminta penduduk keluar dari rumah dan bersiap sedia untuk sebarang kemungkinan yang akan berlaku

KAWASAN YANG BAKAL TERLIBAT

1. TAMAN GURU
2. BUKIT RANGIN
3. SG ISAP
4. TANAH PUTIH
5. KG BELUKAR

update jam 5.30 pm astriawani
INFO dari team TM di Temerloh

1. Bandar temerloh dinaiki air. Belakang KFC Temerloh dan Secret Recipe air telah mencecah paras lutut
2. Di Gobang Patin, air mmencecah jalan
3. Espalanade Temerloh, air semakin naik menghampiri petronas
(Area Chenderawasih sekarang jem teruk kerana masing-masing cuba menyelamatkan diri)

MARAN (gelombang ke dua)
Tempat yang tidak dinaiki air sebelum ini telah dinaiki air

1. Jln bukit Gajah menuju Ulu Jempol tidak boleh dilalui
2. Jln K. Sentul ke SG Jerik tidak boleh dilalui
3. Kg Chenor seberang dinaiki air

Doakan keselamatan saudara kita di sana.

Sila info kepada yang berkenaan.

update jam 3.40 pm
Air di empangan sg lembing sudah mula surut.
Walaupun air empangan sungai lembing sudah mula menurun namun itu tidak bermakna kita boleh alpa. Harap semua yang berdekatan terus berwaspada.

"Semua artikel dalam blog ini disiar untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am untuk diperdebat dan dibincangkan. Ketepatan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Bagi mereka yang mahukan sesuatu dalam blog ini didelete kerana akta harta intelek sila email gua di atimuda@gmail.com"

RANGKUMAN GAMBAR-GAMBAR MISI KEMANUSIAAN BANTU DAN SELAMATKAN MANGSA BANJIR YANG DIPADAMKAN OLEH RTM, TV3, UTUSAN, BERITA HARIAN DAN BERNAMA...


Dengan rasa rendah dirinya omak kau salute dan bangga dengan Pasukan Misi Bantuan Banjir yang telah beberapa hari bertungkus lumus di beberapa lokasi.. Selamat berbakti diucapkan kepada mereka yang terlibat, semoga diberikan kekuatan dan didoakan usaha mereka ini dirahmati dan diterima Allah swt...

Chomsky: “Jangan Bunuhi Muslim, Jika Tak Mau Dibunuh”


Amerika Serikat serta negara-negara Barat yang tergabung dalam NATO melakukan segala cara untuk menghentikan yang mereka sebut ‘teroris’. Bukanlah suatu kebetulan jika yang mereka sebut ‘teroris’ itu, 99,99 persen adalah orang-orang Islam.
Untuk menghentikan ‘teroris-teroris’ itu, maka mereka pun berburu jauh sampai ke Iraq dan Afghanistan.
Namun menurut Prof. Noam Chomsky, seorang ahli bahasa, filsuf, ilmuwan, aktivis politik, penulis dan dosen, serta seorang profesor emeritus linguistik di Massachusetts Institute of Technology, menghentikan terorisme itu hal yang mudah saja. 
Dalam salah satu sebuah pidatonya yang beredar di youtube dan banyak diposting dimana-mana, ada cara efektif untuk menghentikan ‘terorisme’ untuk mengakhiri perang yang tak kunjung selesai. Tidak perlu mengeluarkan biaya besar dan mengerahkan pasukan yang banyak. 
Chomsky mengatakan jika ingin menghentikan ‘terorisme’, maka Amerika Serikat dan Barat, ujarnya harus berhenti membunuh orang-orang Muslim. 
“Jika ingin orang Muslim berhenti membunuh Anda, maka berhentilah membunuh mereka!”
Artinya, Mereka (muslim) akan melakukan tindakan perlawanan, jika dianiaya atau bahkan sampai dibunuh, direnggut harta dan kepemilikannya. 
Dengan kata lain, bahwa bukanlah orang-orang yang dicap ‘teroris’ yang telah memulai pembunuhan-pembunuhan itu. Nah Amerika, sebaiknya dengarkanlah Chomsky.
A. KADIR JASIN MINTA NAJIB GUGURKAN ANIFAH AMAN, MUSTAPHA MOHAMED, ROHANI ABD KARIM DAN MUHYIDIN YASIN SEBAGAI MENTERI DAN LANTIK ROSMAH MANSOR SEBAGAI MENTERI TUGAS-TUGAS KHAS.

Gugurkan menteri yang tak berkesan, gantikan dengan Rosmah - A Kadir Jasi

Haider Yutim | Kemas kini: Disember 08, 2013
KUALA LUMPUR: Bekas Ketua Pengarang Kumpulan New Straits Times Press (NSTP) Datuk A Kadir Jasin mencadangkan agar isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor dilantik menjadi Menteri Tugas-tugas Khas.

Menurut beliau, Rosmah ternyata lebih berkesan berbanding dengan beberapa menteri yang sedia ada bagi tujuan membantu negara dalam situasi-situasi tertentu.

“Berpandukan maklumat Mohd Najib itu, eloklah beliau menimbang semula kedudukan Menteri Luar Negeri, Anifah Aman, kerana ternyata beliau tidak seberkesan Rosmah dalam menyelesaikan krisis antarabangsa.

“Begitu juga Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Perindustrian, Mustapa Mohamed, Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat Malaysia Rohani Abdul Karim dan Menteri Pelajaran, Muhyiddin Mohd Yassin, kerana Rosmah juga terlibat di sana sini dalam tugas-tugas yang sepatutnya dilaksanakan oleh menteri-menteri berkenaan,” katanya dalam sebuah artikel blognya, The Scribe.

Katanya dengan cara itu, menteri-menteri yang tidak menunjukkan prestasi yang baik boleh digugurkan serta, justeru menjimatkan perbelanjaan negara dengan megurangkan bilangan kementerian.

Kata beliau, meskipun pilihan raya telah berlalu, Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak masih boleh melantik Rosmah sebagai senator dan seterusnya menteri.

Kadir menyatakan bahawa beliau sebelum ini telah beberapa kali mencadangkan agar isteri Najib itu dibawa ke arena politik untuk dijadikan menteri.

Beliau juga tidak menolak jika suatu hari nanti Rosmah dilantik menjadi Perdana Menteri jika mendapat kepercayaan rakyat.

“Apabila ini dilakukan, tidak ada siapa boleh membantah campur tangan beliau atau menuduh suami beliau dan Kabinet menyalahgunakan kuasa dengan membenarkan beliau menggunakan kemudahan kerajaan. Jawatan yang sesuai bagi belia ialah Menteri Tugas-Tugas Khas,” kata Kadir.

Bekas wartawan veteran itu dalam artikelnya mengulas tentang kenyataan Najib yang baru-baru ini yang merakamkan penghargaan kepada Rosmah yang disifatkan turut memberi sumbangan kepada rakyat Malaysia.

Najib dalam ucapan penggulungan pada Perhimpunan Agung UMNO 2013, memberikan dua contoh sumbangan yang diberikan oleh Rosmah yang tidak pernah diceritakan sebelum ini.

Menurut Perdana Menteri, pada program Flotila dua tahun lepas, salah seorang pelajar Malaysia telah disalah anggap oleh kerajaan Mesir sebagai perisik.

Najib kemudiannya meminta Rosmah memohon bantuan kepada isteri Hosni Mubarak, yang berkuasa pada ketika itu dan dalam masa dua jam, pelajar tersebut telah dibebaskan.

Tambah Najib lagi, sewaktu Ops Piramid, ketika hendak mebawa pulang pelajar Malaysia menaiki pesawat Charlie, melalui Jeddah, pelajar-pelajar itu telah dibenarkan terbang tanpa visa disebabkan hubungan baik dengan keluarga DiRaja Saudi.

Berita mula diterbitkan pada: Disember 08, 2013 20:47 (MYT)
Tag: a kadir jasin, isteri perdana menteri, rosmah mansor, menteri, tugas-tugas khas

Read more at: http://www.astroawani.com/news/show/gugurkan-menteri-yang-tak-berkesan-gantikan-dengan-rosmah-a-kadir-jasin-26668?cp
A. KADIR JASIN MINTA NAJIB GUGURKAN ANIFAH AMAN, MUSTAPHA MOHAMED, ROHANI ABD KARIM DAN MUHYIDIN YASIN SEBAGAI MENTERI DAN LANTIK ROSMAH MANSOR SEBAGAI MENTERI TUGAS-TUGAS KHAS.

Gugurkan menteri yang tak berkesan, gantikan dengan Rosmah - A Kadir Jasi

 Haider Yutim | Kemas kini: Disember 08, 2013
KUALA LUMPUR: Bekas Ketua Pengarang Kumpulan New Straits Times Press (NSTP) Datuk A Kadir Jasin mencadangkan agar isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor dilantik menjadi Menteri Tugas-tugas Khas.

Menurut beliau, Rosmah ternyata lebih berkesan berbanding dengan beberapa menteri yang sedia ada bagi tujuan membantu negara dalam situasi-situasi tertentu.

“Berpandukan maklumat Mohd Najib itu, eloklah beliau menimbang semula kedudukan Menteri Luar Negeri, Anifah Aman, kerana ternyata beliau tidak seberkesan Rosmah dalam menyelesaikan krisis antarabangsa.

“Begitu juga Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Perindustrian, Mustapa Mohamed, Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat Malaysia Rohani Abdul Karim dan Menteri Pelajaran, Muhyiddin Mohd Yassin, kerana Rosmah juga terlibat di sana sini dalam tugas-tugas yang sepatutnya dilaksanakan oleh menteri-menteri berkenaan,” katanya dalam sebuah artikel blognya, The Scribe.

Katanya dengan cara itu, menteri-menteri yang tidak menunjukkan prestasi yang baik boleh digugurkan serta, justeru menjimatkan perbelanjaan negara dengan megurangkan bilangan kementerian.

Kata beliau, meskipun pilihan raya telah berlalu, Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak masih boleh melantik Rosmah sebagai senator dan seterusnya menteri.

Kadir menyatakan bahawa beliau sebelum ini telah beberapa kali mencadangkan agar isteri Najib itu dibawa ke arena politik untuk dijadikan menteri.

Beliau juga tidak menolak jika suatu hari nanti Rosmah dilantik menjadi Perdana Menteri jika mendapat kepercayaan rakyat.

“Apabila ini dilakukan, tidak ada siapa boleh membantah campur tangan beliau atau menuduh suami beliau dan Kabinet menyalahgunakan kuasa dengan membenarkan beliau menggunakan kemudahan kerajaan. Jawatan yang sesuai bagi belia ialah Menteri Tugas-Tugas Khas,” kata Kadir.

Bekas wartawan veteran itu dalam artikelnya mengulas tentang kenyataan Najib yang baru-baru ini yang merakamkan penghargaan kepada Rosmah yang disifatkan turut memberi sumbangan kepada rakyat Malaysia.

Najib dalam ucapan penggulungan pada Perhimpunan Agung UMNO 2013, memberikan dua contoh sumbangan yang diberikan oleh Rosmah yang tidak pernah diceritakan sebelum ini.

Menurut Perdana Menteri, pada program Flotila dua tahun lepas, salah seorang pelajar Malaysia telah disalah anggap oleh kerajaan Mesir sebagai perisik.

Najib kemudiannya meminta Rosmah memohon bantuan kepada isteri Hosni Mubarak, yang berkuasa pada ketika itu dan dalam masa dua jam, pelajar tersebut telah dibebaskan.

Tambah Najib lagi, sewaktu Ops Piramid, ketika hendak mebawa pulang pelajar Malaysia menaiki pesawat Charlie, melalui Jeddah, pelajar-pelajar itu telah dibenarkan terbang tanpa visa disebabkan hubungan baik dengan keluarga DiRaja Saudi.

Berita mula diterbitkan pada: Disember 08, 2013 20:47 (MYT)
Tag: a kadir jasin, isteri perdana menteri, rosmah mansor, menteri, tugas-tugas khas

Read more at: http://www.astroawani.com/news/show/gugurkan-menteri-yang-tak-berkesan-gantikan-dengan-rosmah-a-kadir-jasin-26668?cp

Beberapa menteri harus dibuang dan diganti dengan Rosmah, kata wartawan veteran

OLEH HASBULLAH AWANG CHIK
December 08, 2013

Datuk A. Kadir Jasin berpendapat bahawa Perdana Menteri harus melantik isterinya Datin Seri Rosmah Mansor sebagai menteri supaya tidak dituduh menyalahgunakan kuasa. Gambar The Malaysian Insider oleh Nazir Sufari.Datuk A. Kadir Jasin berpendapat bahawa Perdana Menteri harus melantik isterinya Datin Seri Rosmah Mansor sebagai menteri supaya tidak dituduh menyalahgunakan kuasa. Gambar The Malaysian Insider oleh Nazir Sufari.Bekas Ketua Pengarang Kumpulan News Straits Times Press (NSTP), Datuk A. Kadir Jasin hari ini menggesa Datuk Seri Najib Razak mengkaji semula peranan menteri-menteri Kabinet selain melantik Datin Seri Rosmah Mansor sebagai menteri.
Katanya, melalui pelantikan itu, tiada pihak yang boleh membantah campur tangan Rosmah atau menuduh Najib dan anggota Kabinet menyalahgunakan kuasa dengan membenarkan penggunaan kemudahan kerajaan.
“Saya dah berbuih mulut mencadangkan agar Rosmah masuk politik dan dilantik menjadi menteri. Malah ke jawatan Perdana Menteri jika mendapat kepercayaan rakyat jelata.
“Walaupun pilihan raya umum telah berlalu, Najib dan penyokong Rosmah masih boleh melakukannya dengan melantik beliau sebagai senator dan seterusnya menteri. Jawatan yang sesuai bagi beliau ialah Menteri Tugas-Tugas Khas,” katanya dalam tulisan di blognya bertajuk “PAU 2013: Antara Cinta dan Jasa”.
Najib semasa ucapan penangguhan Perhimpunan Agung Umno 2013 semalam menyebut dua peristiwa jasa Rosmah kepada negara.
Katanya bantuan pertama adalah menolong membebaskan seorang pelajar Malaysia yang ditahan pihak berkuasa Mesir kerana disyaki pengintip dan kedua menggunakan hubungan baik dengan keluarga diraja Arab Saudi membenarkan pelajar Malaysia yang lari daripada pemberontakan Mesir untuk masuk ke negara tanpa visa.
Kadir berkata, berdasarkan sumbangan Rosmah tersebut adalah lebih baik Najib menimbang semula kedudukan Menteri Luar Datuk Seri Anifah Aman dan Menteri Pendidikan Tan Sri Muhyiddin Yassin.
“Begitu juga kedudukan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri Datuk Seri Mustapa Mohamed dan Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat Datuk Rohani Abdul Karim kerana Rosmah juga terlibat di sana sini dalam tugas yang sepatutnya dilaksanakan oleh menteri berkenaan.
“Dengan cara ini kita boleh menggugurkan menteri yang berprestasi rendah sekaligus menjimatkan perbelanjaan negara dengan mengurangkan bilangan kementerian,” katanya.
Kadir turut menolak hujah perwakilan Wilayah Persekutuan semasa perhimpunan Umno tempoh hari yang mendakwa semua lelaki tidak sayangkan isteri kecuali Najib.
Katanya, media melaporkan Affandi berkata isteri Perdana Menteri seharusnya dibenarkan menggunakan jet eksekutif kerajaan demi memberi ketenangan kepada suaminya.
“Saya sangat berkecil hati dengan tuduhan ini. Saya bantah sekeras-kerasnya tuduhan itu. Tidak mengapalah kalau Affandi hendak pertahankan Najib dan Rosmah. Itulah pun tugas pembahas PAU 2013.
“Tetapi kalau benar dia mengatakan lelaki lain tidak sayang isteri, saya rasa itu satu penghinaan yang sangat dahsyat. Bayangkan tekanan emosi Najib jika sesuatu yang buruk berlaku kepada isterinya. Beliau sayangkan isterinya,” katanya.
Affandi dalam ucapannya dalam Perhimpunan Agung Umno berkata, jika Rosmah berada dalam jet eksekutif, Najib tidak perlu bimbang keselamatannya dan menambah orang bodoh pun tahu penerbangan dengan jet eksekutif lebih mahal daripada terbang dengan jet komersial tetapi ia perlu dilihat daripada aspek keselamatan.
“Bolehkah anda bayangkan tekanan emosi yang akan Perdana Menteri tanggung sekiranya sesuatu buruk berlaku kepada isterinya ketika terbang dengan pesawat komersial?” kata Affandi.
Rosmah dikritik hebat oleh Ahli Parlimen Pakatan Rakyat bulan lalu kerana menggunakan jet eksekutif milik kerajaan untuk lawatan peribadinya ke Timur Tengah. – 8 Disember, 2013.Post by Dakwah Islam.
A. KADIR JASIN MINTA NAJIB GUGURKAN ANIFAH AMAN, MUSTAPHA MOHAMED, ROHANI ABD KARIM DAN MUHYIDIN YASIN SEBAGAI MENTERI DAN LANTIK ROSMAH MANSOR SEBAGAI MENTERI TUGAS-TUGAS KHAS.

Gugurkan menteri yang tak berkesan, gantikan dengan Rosmah - A Kadir Jasi

Haider Yutim | Kemas kini: Disember 08, 2013
KUALA LUMPUR: Bekas Ketua Pengarang Kumpulan New Straits Times Press (NSTP) Datuk A Kadir Jasin mencadangkan agar isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor dilantik menjadi Menteri Tugas-tugas Khas.

Menurut beliau, Rosmah ternyata lebih berkesan berbanding dengan beberapa menteri yang sedia ada bagi tujuan membantu negara dalam situasi-situasi tertentu.

“Berpandukan maklumat Mohd Najib itu, eloklah beliau menimbang semula kedudukan Menteri Luar Negeri, Anifah Aman, kerana ternyata beliau tidak seberkesan Rosmah dalam menyelesaikan krisis antarabangsa.

“Begitu juga Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Perindustrian, Mustapa Mohamed, Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat Malaysia Rohani Abdul Karim dan Menteri Pelajaran, Muhyiddin Mohd Yassin, kerana Rosmah juga terlibat di sana sini dalam tugas-tugas yang sepatutnya dilaksanakan oleh menteri-menteri berkenaan,” katanya dalam sebuah artikel blognya, The Scribe.

Katanya dengan cara itu, menteri-menteri yang tidak menunjukkan prestasi yang baik boleh digugurkan serta, justeru menjimatkan perbelanjaan negara dengan megurangkan bilangan kementerian.

Kata beliau, meskipun pilihan raya telah berlalu, Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak masih boleh melantik Rosmah sebagai senator dan seterusnya menteri.

Kadir menyatakan bahawa beliau sebelum ini telah beberapa kali mencadangkan agar isteri Najib itu dibawa ke arena politik untuk dijadikan menteri.

Beliau juga tidak menolak jika suatu hari nanti Rosmah dilantik menjadi Perdana Menteri jika mendapat kepercayaan rakyat.

“Apabila ini dilakukan, tidak ada siapa boleh membantah campur tangan beliau atau menuduh suami beliau dan Kabinet menyalahgunakan kuasa dengan membenarkan beliau menggunakan kemudahan kerajaan. Jawatan yang sesuai bagi belia ialah Menteri Tugas-Tugas Khas,” kata Kadir.

Bekas wartawan veteran itu dalam artikelnya mengulas tentang kenyataan Najib yang baru-baru ini yang merakamkan penghargaan kepada Rosmah yang disifatkan turut memberi sumbangan kepada rakyat Malaysia.

Najib dalam ucapan penggulungan pada Perhimpunan Agung UMNO 2013, memberikan dua contoh sumbangan yang diberikan oleh Rosmah yang tidak pernah diceritakan sebelum ini.

Menurut Perdana Menteri, pada program Flotila dua tahun lepas, salah seorang pelajar Malaysia telah disalah anggap oleh kerajaan Mesir sebagai perisik.

Najib kemudiannya meminta Rosmah memohon bantuan kepada isteri Hosni Mubarak, yang berkuasa pada ketika itu dan dalam masa dua jam, pelajar tersebut telah dibebaskan.

Tambah Najib lagi, sewaktu Ops Piramid, ketika hendak mebawa pulang pelajar Malaysia menaiki pesawat Charlie, melalui Jeddah, pelajar-pelajar itu telah dibenarkan terbang tanpa visa disebabkan hubungan baik dengan keluarga DiRaja Saudi.

Berita mula diterbitkan pada: Disember 08, 2013 20:47 (MYT)
Tag: a kadir jasin, isteri perdana menteri, rosmah mansor, menteri, tugas-tugas khas

Read more at: http://www.astroawani.com/news/show/gugurkan-menteri-yang-tak-berkesan-gantikan-dengan-rosmah-a-kadir-jasin-26668?cp
A. KADIR JASIN MINTA NAJIB GUGURKAN ANIFAH AMAN, MUSTAPHA MOHAMED, ROHANI ABD KARIM DAN MUHYIDIN YASIN SEBAGAI MENTERI DAN LANTIK ROSMAH MANSOR SEBAGAI MENTERI TUGAS-TUGAS KHAS.

Gugurkan menteri yang tak berkesan, gantikan dengan Rosmah - A Kadir Jasi

 Haider Yutim | Kemas kini: Disember 08, 2013
KUALA LUMPUR: Bekas Ketua Pengarang Kumpulan New Straits Times Press (NSTP) Datuk A Kadir Jasin mencadangkan agar isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor dilantik menjadi Menteri Tugas-tugas Khas.

Menurut beliau, Rosmah ternyata lebih berkesan berbanding dengan beberapa menteri yang sedia ada bagi tujuan membantu negara dalam situasi-situasi tertentu.

“Berpandukan maklumat Mohd Najib itu, eloklah beliau menimbang semula kedudukan Menteri Luar Negeri, Anifah Aman, kerana ternyata beliau tidak seberkesan Rosmah dalam menyelesaikan krisis antarabangsa.

“Begitu juga Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Perindustrian, Mustapa Mohamed, Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat Malaysia Rohani Abdul Karim dan Menteri Pelajaran, Muhyiddin Mohd Yassin, kerana Rosmah juga terlibat di sana sini dalam tugas-tugas yang sepatutnya dilaksanakan oleh menteri-menteri berkenaan,” katanya dalam sebuah artikel blognya, The Scribe.

Katanya dengan cara itu, menteri-menteri yang tidak menunjukkan prestasi yang baik boleh digugurkan serta, justeru menjimatkan perbelanjaan negara dengan megurangkan bilangan kementerian.

Kata beliau, meskipun pilihan raya telah berlalu, Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak masih boleh melantik Rosmah sebagai senator dan seterusnya menteri.

Kadir menyatakan bahawa beliau sebelum ini telah beberapa kali mencadangkan agar isteri Najib itu dibawa ke arena politik untuk dijadikan menteri.

Beliau juga tidak menolak jika suatu hari nanti Rosmah dilantik menjadi Perdana Menteri jika mendapat kepercayaan rakyat.

“Apabila ini dilakukan, tidak ada siapa boleh membantah campur tangan beliau atau menuduh suami beliau dan Kabinet menyalahgunakan kuasa dengan membenarkan beliau menggunakan kemudahan kerajaan. Jawatan yang sesuai bagi belia ialah Menteri Tugas-Tugas Khas,” kata Kadir.

Bekas wartawan veteran itu dalam artikelnya mengulas tentang kenyataan Najib yang baru-baru ini yang merakamkan penghargaan kepada Rosmah yang disifatkan turut memberi sumbangan kepada rakyat Malaysia.

Najib dalam ucapan penggulungan pada Perhimpunan Agung UMNO 2013, memberikan dua contoh sumbangan yang diberikan oleh Rosmah yang tidak pernah diceritakan sebelum ini.

Menurut Perdana Menteri, pada program Flotila dua tahun lepas, salah seorang pelajar Malaysia telah disalah anggap oleh kerajaan Mesir sebagai perisik.

Najib kemudiannya meminta Rosmah memohon bantuan kepada isteri Hosni Mubarak, yang berkuasa pada ketika itu dan dalam masa dua jam, pelajar tersebut telah dibebaskan.

Tambah Najib lagi, sewaktu Ops Piramid, ketika hendak mebawa pulang pelajar Malaysia menaiki pesawat Charlie, melalui Jeddah, pelajar-pelajar itu telah dibenarkan terbang tanpa visa disebabkan hubungan baik dengan keluarga DiRaja Saudi.

Berita mula diterbitkan pada: Disember 08, 2013 20:47 (MYT)
Tag: a kadir jasin, isteri perdana menteri, rosmah mansor, menteri, tugas-tugas khas

Read more at: http://www.astroawani.com/news/show/gugurkan-menteri-yang-tak-berkesan-gantikan-dengan-rosmah-a-kadir-jasin-26668?cp

Tiada ulasan: