Ahad, 3 November 2013

ANTARA BOHONG DAN BENAR

Profil Calon: Ustaz Azam Abd Samat
Posted on Sunday, November 03 @ 12:00:00 MYT
Dilulus untuk paparan oleh aya


Pak Su Mid nafi mimpi Sohaimi jadi calon
Posted on Sunday, November 03 @ 11:30:00 MYT
Dilulus untuk paparan oleh aya


"Necropants", Seluar Dari Kulit Mayat Sebenar

Posted on Sunday, November 03 @ 15:00:00 MYT
Dilulus untuk paparan oleh PenjagaKubur

Pada abad ke-17 di Iceland, ada dukun yang membuat seluar dari kulit kawannya sendiri yang telah meninggal dunia, seluar ini dikatakan membawa kekayaan.

Menurut legenda, kesepakatan mengerikan di antara dua kawan baik untuk mengatur yang akan menjadi seluar atau 'necropants,' yang digunakan untuk tujuan sihir tradisional pada masa itu.
Seluar ini di letakkan di The Museum of Icelandic Sihir & Sihir di Holmavik, Iceland,

Untuk membuat necropants atau seluar kulit manusia ini didapatkan dari orang yang sudah meninggal dan sudah mendapatkan izin dimasa hidupnya. dari perjanjian mereka harus menggali tubuh sahabatnya yang sudah meninggal dan melepaskan kulit mayat dari pinggang ke bawah dalam satu potong tanpa lubang atau calar, untuk membuat seluar mengerikan ini.

Sumber:
http://penpatah.blogspot.com/2013/11/wtf-necropants-seluar-dari-kulit-mayat.html
 
 PRK Sg Limau : Padah Mengundi UMNO. Tak Patut...Tak Patut
Posted on Sunday, November 03 @ 11:09:39 MYT
Dilulus untuk paparan oleh ayaOleh Qasrul Ghurabak

Foto Qasrul Ghurabak.
Perjumpaan dgn DATO' SERI JAMIL KHIR d SMKA YAN... hambar.. guru dan pekerja pejabat wajib hadir..adakah sepatutnya hari  cuti DEEPAVALI program diwajibkan datang?Foto Qasrul Ghurabak.

Mahfuz Cabar Mukhriz Serah Kerusi MB Kepada Sohaimi
Posted on Sunday, November 03 @ 05:02:51 MYT
Dilulus untuk paparan oleh memo

Mahfuz cabar Mukhriz serah kerusi MB kepada Sohaimi, selaras dengan inisiatif beliau menjadikan Sungai Limau sebagai DUN angkat sekiranya BN menang.

Facebook PRK N20 Sungai Limau

Isu Tabur Padi: Inovasi Orang Dahulu
Posted on Sunday, November 03 @ 05:08:28 MYT
Dilulus untuk paparan oleh memoIsu tabur padi: Buat kajian dulu sebelum nak hentam. Baru ada akai.Sidang Media 1 Nov: Isu tabur padi, jangan perlekeh kami. Teknik tabur basah adalah inovasi orang kampung dulu-dulu.

Facebook PRK N20 Sungai Limau
 
 Isu "Kaki Ustaz" - Siapa La Yang Berani Sangat Pie Gantung Dekat Khemah BN..??
Posted on Sunday, November 03 @ 03:15:35 MYT
Dilulus untuk paparan oleh memo

"Kaki Ustaz" BN Dah Buat Laporan Polis, PAS Bila Nak Buat Laporan..


Nampaknya BN terkesan dengan tuduhan-tuduhan orang ramai yang mengatakan patung itu dibuat oleh penyokong-penyokong BN dengan tujuan memprovokasikan suasana PRK di Sungai Limau.

Sana sini cakap-cakap orang mengatakan BN yang terlibat dalam insiden tersebut.

Patut PAS yang buat lapuran polis tapi puak yang terkenal degan kempen jijik pulak yang buat lapuran polis.. Itulah bila termasuk perangkap sendri...
Patung kaki: BN buat laporan polis

BN hari ini membuat laporan polis berhubung patung-patung provokasi yang diletakkan berhampiran beberapa pusat gerak kerja parti itu.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri yang juga Ketua Umno Bahagian Jerai, Datuk Seri Jamil Khir Baharom berkata, pihaknya menerima laporan terdapat patung kaki berhampiran khemah BN di tiga kawasan tengah hari ini.

"Saya berasa amat kesal dengan perbuatan provokasi oleh pihak yang tidak bertanggungjawab. Ini satu perkara yang tidak wajar berlaku," kata Ahli Parlimen Jerai itu dalam sidang media khas di Bilik Gerakan BN di Sungai Limau Dalam dekat sini hari ini.

Beliau berkata, menurut sumber parti patung-patung kaki itu digantung berhampiran khemah BN di Bukit Besar, Titi Batu dan Simpang Tiga, Sungai Limau Luar dekat sini.
Difahamkan patung dari paras pinggang ke bawah dengan sebelah kaki dipotong serta tertera perkataan 'kaki ustaz', seolah-olah menggambarkan keadaan bekas wakil rakyat Sungai Limau Allahyarham Tan Sri Azizan Abdul Razak yang sebelum ini menjalani pembedahan memotong kaki akibat penyakit kencing manis.

Jamil Khir berkata, BN menyerahkan kepada pihak berkuasa untuk menyiasat dalang di sebalik perkara itu, selain menolak dakwaan yang perkara itu merupakan perbuatan sabotaj kalangan ahli parti itu sendiri.

Beliau dalam pada itu merayu masyarakat Dun Sungai Limau termasuk anggota jentera BN berwaspada akan sebarang strategi berbentuk serangan atau provokasi menjelang waktu-waktu terakhir kempen Pilihan Raya Kecil kawasan itu yang akan diadakan Isnin ini.

Calon BN Dr Ahmad Sohaimi Lazim mencabar calon Pas Mohd Azam Abdul Samat untuk kerusi Dun Sungai Limau yang kosong ekoran kematian Azizan pada 26 September lepas. - Bernama
"... patung-patung kaki itu digantung berhampiran khemah BN.."

Siapa nak buat dah berhampiran khemah BN? Siapa yang berani dekat dengan khemah BN.. Kalau dah siang-malam ada yang berjaga di khemah BN..

Siapa berani?

Ada otak? Tolong pikiaq sat na..

kedahlanie.info
pakat-pakatkalih.blogspot.com

Tiada ulasan: