Rabu, 2 April 2014

TAK KAN TAK FAHAM BAHASA KIAS....R N R TIADA DIAKHIRAT TAPI ADA 'AL-ARAF' الاٴعرَاف

Apa lg nak jd.....
Like · ·
 
  [Israel Tawarkan As Sisi 80 Juta USD Untuk Kempen Pilihanraya Presiden]
Sumber dari pihak keselamatan Mesir mendedahkan maklumat pertemuan antara wakil tentera Mesir dan Israel yang berlangsung 2 minggu lalu.
Sumber yang sama juga membongkar dua lawatan rahsia oleh pemimpin kudeta Mesir dan calon presiden, Jeneral As-Sisi ke Israel pada 2 bulan lepas, dimana beliau bertemu dengan Perdana Menteri Israel, Benjamin Netanyahu untuk menyelaras usahasama keselamatan dan isu-isu politik.
Dalam kenyataan eksklusif kepada agensi berita Quds Press, sumber tersebut menyatakan Netanyahu menawarkan as-Sisi bantuan 80 Juta USD untuk kempen pilihanraya presiden beliau. Beliau turut menjanjikan untuk meyakinkan AS untuk meneruskan bantuan ketenteraan di Mesir, dan meyakinkan Obama untuk bertemu As-Sisi sebagai balasan dari tekanan terhadap Abbas untuk menerima Keyahudian Israel. Tambahan pula, Netanyahu mendesak as-Sisi untuk menekan Abbas menghentikan kempen beliau menentang Dahlan, kerana perkara tersebut hanya akan menguntungkan IM dan Hamas.
Pada pertemuan terakhir mereka, kedua-dua pihak tersebut membincangkan beberapa isu keselamatan. Israel menggesa Mesir agar tidak mengendahkan kewujudan pasukan Dahlan di Sinai, dan berkoordinasi dengan mereka demi keselamatan sempadan, kerana pengalaman bernilai mereka (Mesir) dalam perkara ini.
Sebilangan pakar politik dan keselamatan Israel memberi amaran kepada kerajaan mereka untuk tidak secara terang menyokong As-Sisi kerana hal ini semestinya akan menjejaskan imej beliau di mata orang Mesir, tambah sumber itu lagi.
Sumber : MiddleEastMonitor
‪#‎PRAYFOREG529‬
‪#‎mesirkini‬
‪#‎R4BIA‬


Ayob Hussin posted in 2 groups.
Si zalim tak selamanya menungkat langit !

CONTOH PEMIMPIN ISLAM YANG DIPERLUKAN DI SETIAP NEGARA ISLAM...LANTANG DAN BERANI
 


 Like · ·
 
 
 Dewan Ulamak PAS Pusat added a new photo.
37 mins ·
Like · · · 332128
 
  Konspirasi ...Terdapat 5 agen Amerika dan Israel Menghilangkan MH370 ?
Sumber Voa Islam - Adakah anda pernah mendengar teori konspirasi mengenai kehilangan MH 370? Perkara ini
berlaku seperti ini:

Amerika telah keluar daripada Afghanistan, salah satu sistem kawal dan perintah (command and control system - CNC) mereka (yang digunakan untuk mengawal Drone tanpa pemandu) telah dirampas oleh Taliban ketika konvoi pengangkutan Amerika sedang bergerak ke bawah dari salah satu pangkalan di atas bukit. Taliban menyerang hendap konvoi tersebut dan membunuh 2 kakitangan Navy Seal Amerika, merampas peralatan/senjata, termasuk CNC yang beratnya 20 tan dan dimasukkan ke dalam enam peti. Peristiwa ini berlaku lebih kurang sebulan yang lalu pada Februari 2014. Tiada liputan dalam peristiwa ini. (http://america.aljazeera.com/articles/2014/2/23/taliban-ambush-killsscoresofafghantroops.html.)
Apa yang Taliban mahu ialah wang. Mereka mahu menjual sistem CNC tersebut kepada Rusia atau China. Rusia terlalu sibuk dengan urusan di Ukraine. China pula amat dahagakan teknologi sistem ini. Bayangkan jika China dapat menguasai teknologi di belakang sistem CNC ini, semua Drone Amerika akan tidak berguna lagi. Oleh itu China telah menghantar lapan saintis pakar pertahanan mereka untuk memeriksa sistem yang dirampas tersebut dan bersetuju untuk membayar jutaan dollar untuk itu.
Sekitar awal Mac 2014, lapan saintis China tersebut bersama 6 peti melakukan perjalanan mereka ke Malaysia, dengan berpendapat laluan ini adalah yang terbaik untuk mengelakkan dari dikesan. Kargo ini kemudian disimpan dalam Kedutaan China di bawah perlindungan diplomatik. Sementara itu, Amerika dengan bantuan perisikan Israel, bersama-sama merangka pelan untuk memintas dan menawan semula kargo tersebut.
China berfikiran adalah lebih selamat untuk mengangkut kargo tersebut menggunakan pesawat awam untuk mengelakkan syak wasangka. Lagipun penerbangan terus dari KL ke Beijing mengambil masa hanya 4 jam setengah, dan Amerika dipercayai tidak akan merampas atau memudaratkan pesawat awam itu. Jadi MH370 adalah pilihan yang terbaik.
Terdapat 5 agen Amerika dan Israel, yang sudah biasa dengan operasi Boeing 777 di dalam pesawat ini. 2 warga “Iran” dengan pasport curi kemungkinan diantaranya.
Sebaik sahaja MH370 meninggalkan ruang udara Malaysia dan melapor diri kepada kawalan udara Vietnam, satu pesawat AWACS Amerika telah menyekat isyarat komunikasi mereka (jammed the signal), mematikan sistem kawalan juruterbang dan menukar kawalan kepada mod kawalan jauh (remote control). Pada ketika itu pesawat hilang ketinggian secara tiba-tiba untuk seketika.
Bagaimana AWACS boleh melakukannya? Ingat peristiwa 911? Selepas peristiwa itu, semua pesawat Boeing (Airbus dan mungkin semua) dipasang dengan sistem kawalan jauh untuk menentang rampasan pesawat oleh pengganas. Sejak itu semua Boeing boleh terbang dengan kawalan jauh oleh menara kawalan di daratan. Sistem kawalan jauh yang sama digunakan untuk mengawal pesawat pengintip tanpa pemandu dan Drone.
Seterusnya, 5 agen Amerika dan Israel mengambil alih kawalan pesawat, mematikan transponder dan sistem komunikasi yang lain, mengubah laluan dan terbang ke arah barat. Mereka tidak terbang timur, ke Filipina atau Guam kerana Laut China Selatan dan keseluruhan ruang udaranya diawasi sepenuhnya oleh radar dan satelit pengawasan China.
Radar tentera Malaysia, Thailand dan India sebenarnya telah mengesan pesawat yang tidak dikenali itu tetapi seperti dijangka mereka bertindak balas secara tidak profesional.
Pesawat itu kemudian terbang ke atas Sumatra Utara, Anambas, India Selatan dan kemudian mendarat di Maldives (beberapa penduduk kampung menyaksikan pendaratan pesawat), mengisi minyak dan meneruskan penerbangannya ke Deigo Garcia, Pangkalan Udara Amerika di tengah-tengah Lautan Hindi. Sebaik mendarat, kargo dikeluarkan dan kotak hitam ditanggalkan. Penumpang disenyapkan (dibunuh) melalui kaedah secara semula jadi, iaitu kekurangan oksigen. Mereka percaya hanya orang mati sahaja yang tidak akan membocorkan rahsia. Pesawat MH370 dengan penumpang yang sudah mati sekali lagi berlepas dan diterbangkan dengan kawalan jauh menuju selatan Lautan Hindi, untuk menjadikan orang percaya bahawa pesawat kehabisan minyak dan akhirnya terhempas ke lautan, dengan menyalahkan kapten dan pembantu juruterbang yang degil.
Amerika telah melakukan persembahan yang baik. Pertama, mereka mengalihkan semua perhatian dan usaha carian di Laut China Selatan padahal MH370 terbang ke arah barat ke Lautan Hindi. Kemudian mereka dengan bantuan media-media mereka telah mengeluarkan kenyataan-kenyataan yang bercanggah dan bukti-bukti untuk mengelirukan dunia. Australia memainkan peranan sebagai pembantu pelakon.
Jika dilihat usaha yang dibuat oleh China, dari segi bilangan pesawat carian, kapal dan satelit, mula-mula mencari di Laut China Selatan, kemudian di Selat Melaka dan Lautan Hindi, ini agak luar biasa. Ini menunjukkan bahawa China amat prihatin, bukan kerana ramainya penumpang awam China, tetapi lebih kepada nilai tinggi kandungan pesawat dan nyawa lapan ahli-ahli sains pertahanannya.
Jangan percaya cerita? Saya tidak mengharapkan anda untuk mempercayai tetapi mari kita tunggu dan lihat bagaimana episod ini mendedahkan diri akhirnya nanti. Atau mungkin ia tidak akan berlaku sehingga kemunculan Snowden (Edward Snowden – pakar komputer US, bekas kakitangan CIA yang berpaling tadah dan mendedahkan pelbagai program dan dokumen rahsia US).(AM Hasan/FB/kompasiana/voa Islam)-ustazcyber


MH370 crash: Boeing and MAS could face RM4.95bil lawsuit in United States 

 

by qishin tariq

KUALA LUMPUR: Family members of the victims of the ill-fated Malaysia Airlines flight MH370 are filing an RM4.95bil suit against Boeing and Malaysia Airlines in the United States.
Chicago-based firm Ribbeck Law Chartered, who are acting for the family members, have started proceedings by filing a petition of discovery in an Illinois court.
Monica Kelly, the lead lawyer from Ribbeck Law, said the firm, which specialises in aviation law, were approached by family members from China and Indonesia.
Of the 239 people onboard MH370, 154 were China nationals, 49 Malaysians, and seven Indonesians.
Kelly said they had spoken to family members in many countries and expected about half of them to take part in the suit.
She said the fact that neither the wreckage of MH370 nor the bodies of the passengers had been found would not affect the case, as they would be inspecting the rest of the MAS fleet for similar design flaws.
"We've had successful cases where the plane, the victims or even the black box were not found," said Kelly, during a briefing with the press here.
Manuel Von Ribbeck, of Ribbeck Law, said they were 100% confident of winning the suit.
He explained that was because in the eyes of the law, passengers are never at fault, and it was merely a matter of ensuring the family were compensated fully.
Ribbeck said the coverage for compensation was about US$1.5bil (RM4.95bil), and the firm would demand the full amount be paid.
For the purpose of the suit, the firm is assuming the passengers are all deceased, based on the Prime Minister Najib Tun Razak's announcement.
"We hope that miracles can happen. But based on the data we've seen so far, it does not look good for the flight and her passengers," said Ribbeck.
Boeing, the manufacturers of the 777-200 aircraft, has been on the receiving end of a number of lawsuits in the past.
The most recent lawsuit was in January this year by a group of passengers, represented by Ribbeck Law, who were aboard an Asiana Airlines flight that crash-landed in San Francisco on July 6 last year, where three people were killed and more than 180 others hurt.

Tiada ulasan: