Rabu, 8 Oktober 2014

TINGGALKAN YANG HARAM...BUATLAH PERKARA2 YANG HANYA ALLAH BENARKAN SAJA...APA YANG KITA USAHAKAN/BUAT SEKARANG DIDUNIA....ITULAH YANG AKAN DAPAT DIAKHIRAT


Buat maksiat dengan kekasih Nigeria


negro
Subang Jaya – Seorang remaja perempuan sanggup datang sejauh lebih 300 kilometer (km) dari selatan tanah air bertemu dengan kekasihnya warga Nigeria yang tinggal di Puchong, di sini, untuk bermadu asmara dan bersekedudukan.
Bagaimanapun, perbuatan terkutuk remaja berusia 16 tahun itu bersama kekasihnya terbongkar selepas ahli kariah masjid kawasan terbabit yang menyedari perbuatan mereka melakukan pemeriksaan sebelum menemui gadis terbabit bersama lelaki warga Nigeria itu.
Dalam kejadian jam 12 tengah malam Khamis lalu, ahli kariah masjid kawasan terbabit menerima aduan penduduk taman itu memberitahu terdapat seorang remaja perempuan tinggal bersama lelaki terbabit dalam keadaan mencurigakan.
Menurut sumber, mereka kemudian ke rumah lelaki terbabit dan menerangkan tujuan kedatangan mereka dan meminta keizinan membuat pemeriksaan.
“Sebaik masuk ke dalam kediaman lelaki terbabit, mereka menemui remaja itu bersembunyi dalam bilik utama bersama barangannya disimpan di dalam almari, lapor Hmetro.

Ibu Paling Muda Berusia 5 Tahun Mengandung!

Bagikan :
Gempar! Inilah ibu yang melahirkan bayi paling muda dalam sejarah iaitu baru berusia 5 tahun. Pelik tapi benar bukan? jom teruskan membaca di #Bikinmarah.
Gambar Hiasan
Lina Medina lahir pada tarikh 27 September 1933, di Ticrapo Huancavelica, Peru. Lina Medina adalah ibu paling muda dalam sejarah perubatan, ia melahirkan anak pada usia lima tahun, tujuh bulan dan 21 hari.

Medina dibawa ke hospital oleh orang tuanya pada usia lima tahun kerana perubahan saiz perut. Beliau awalnya dianggap mempunyai ketumbuhan, tetapi para doktor mengatakan hal yang sangat mengejutkan, Lina dikatakan sedang hamil 7 bulan. Dr Gerardo Lozada kemudian membawanya ke Lima, Peru, untuk kajian terhadap masalah yang aneh ini.

Satu bulan setengah kemudian, pada tarikh 14 Mei 1939, Lina melahirkan anak lelaki dengan cara pembedahan caesar. Pembedahan dilakukan oleh Dr Lozada, Dr Busalleu, dan Dr Colareta. Kesnya dilaporkan secara terperinci oleh Dr Edmundo Escomel dalam jurnal perubatan La Presse Médicale. Anak Medina dilahirkan dengan berat 2.7 kg dan diberikan nama Gerardo seperti nama doktornya.


Gerardo menyangka bahawa Lina adalah kakaknya, namun pada usia 10 tahun beliau baru mengetahui Lina adalah ibunya. Dia membesar sihat namun pada tahun 1979 beliau meninggal pada usia 40 tahun kerana penyakit sumsum tulang.

Semasa dewasa, Lina bekerja sebagai setiausaha di klinik Dr Lozada Lima, yang memberinya pendidikan dan membantu meletakkan anaknya ke sekolah tinggi. Medina Kemudian berkahwin dengan Raúl Jurado.
Tag : Informasi, Pelik

5 Foto: Kisah Lelaki Yang Mempunyai 39 Orang Isteri

#Bikinmarah - Inilah kisah seorang suami yang mempunyai 39 isteri 94 anak dan 33 cucu di India bernama Ziona Chana.


5 Foto: Kisah Lelaki Yang Mempunyai 39 Orang Isteri - Ziona Chana dari perkampungan Baktwang, Mizoram, India diiktiraf sebagai ketua kepada keluarga paling besar di dunia. Berdasarkan fakta, Ziona adalah suami kepada 39 isteri, bapa kepada 94 anak, dan datuk kepada 33 cucu. Kata Chana, 67 tahun, "Aku seperti anak Tuhan yang istimewa. dia mengamanahkanku begitu banyak orang untuk dijaga/dipelihara."

Untuk memastikan perjalanan harian keluarga ini berjalan lancar, semua kerja rumah dikelolakan oleh isteri paling tua Chana, iaitu Zathiangi, 69 tahun. Zathiangi membahagikan tugas mencuci, membersih, dan menyiapkan makanan kepada madu-madunya.

Menurut Rinkmini, isteri Chana yang berusia 35 tahun, Chana berjaya memikat dan mengahwini begitu banyak isteri kerana dia merupakan lelaki yang paling tampan di desa mereka. Rinkmini yang berkahwin dengan Chana 18 tahun lalu mengimbas kembali sejarah perkahwinan mereka yang bermula apabila suaminya itu mengutus sepucuk surat yang menyatakan hasratnya untuk berkahwin dengannya.

Isteri Chana, Huntharnghanki pula menegaskan bahawa seluruh ahli keluarga hidup dengan aman dan damai kerana mereka saling menyayangi dan menghormati antara satu dengan yang lain.

Untuk memastikan isterinya memperoleh nafkah batin yang sepatutnya, Chana mempunyai sistem rotasi untuk tidur dengan kesemua isterinya. Seperti biasa, isteri yang paling muda tidur di kamar paling dekat dengan biliknya.

Menurut Chana, untuk makan malam keluarganya memerlukan 30 ekor ayam, 60 kilogram kentang dan hampir 100 kilogram beras. Biarpun menyedari kos untuk menampung perbelanjaan harian keluarganya besar, namun Chana menyuarakan hasrat untuk berkahwin lagi jika bertemu dengan perempuan yang sesuai. - DiarishareTag : Informasi, Pelik

Foto: Personaliti TV Agama Berselingkuh Dengan Isteri Orang?


Menerusi sebuah akauan Facebook yang dikenali sebagai Haji Abu AlHafiz telah mendedahkan satu perbualan di dalam ruang sembang telefon di antara seorang personaliti tv agama sebuah stesyen televesyen dan seorang wanita.

Wanita tersebut dipercayai isteri orang berdasarkan perbualan menghairahkan mereka berdua dalam status tersebut. Pemilik akaun Facebook tersebut menyatakan kekesalannya dengan perbuatan personaliti tersebut dan menjanjikan pendedahan yang lebih lagi selepas ini.

Rata-rata rakan Facebook beliau cuba meneka siapa personaliti yang dimaksudkan itu namun pemilik akaun tersebut tidak memberi sebarang respon berhubung isu ini. Sumber

 

Serius Parah!!! Status Berani Mati Remaja Zaman Sekarang!

Serius Parah!!! Status Berani Mati Remaja Zaman Sekarang! -  Inilah status remaja zaman sekarang yang semakin parah dan melampau di laman sosial. Nampaknya anak muda kita zaman sekarang semakin berani menulis status mereka di laman sosial tanpa merasa malu. Dimanakah maruah diri remaja zaman sekarang? siapa yang harus dipersalahkan?

8 Tips Menjadi Isteri SolehahWanita dan isteri yang solehah merupakan idaman dan dambaan bagi setiap suami di dunia ini. Ajaran Islam telah pun menggariskan panduan dan peraturan iaitu menjauhi larangan dan mematuhi segala perintah Allah agar hidup kita sentiasa mendapat rahmat dan diberkati.
Begitu juga dalam kehidupan berumahtanggan dan perkahwinan. Sesuatu perkahwinan itu akan terus kekal abadi jika pasangan suami-isteri tersebut menjalani hidup berlandaskan ajaran Islam. Oleh itu, pada blog post kali ini saya akan berkongsi dengan anda mengenai tips-tips yang boleh anda amalkan sebagai seorang isteri untuk menjadi seorang isteri solehah.
Berikut adalah tips-tips tersebut:
  • Jangan sesekali anda meninggikan suara anda kepada suami anda.
  • Dengar dengan penuh teliti dan sepenuh perhatian serta tidak berkata apa-apa (jika tidak ditanya) ketika suami anda sedang berbicara dengan anda.
  • Jalankan tugasan rumahtangga dengan penuh amanah.
  • Menjaga maruah keluarga dan status diri serta adab ketika berhadapan di khalayak ramai.
  • Tidak mengaibkan atau “membuka pekung di dada” tentang cerita-cerita mengenai hal peribadi anda dan suami dengan rakan-rakan anda.
  • Sentiasa beri semangat dan motivasi kepada suami dalam kerjaya dan apa juga perancangan masa depan dia demi kebaikan bersama.
  • Tidak meninggalkan rumah tanpa izin suami anda terlebih dahulu.
  • Elakkan mencabar atau mengarah-arah suami anda untuk lakukan sesuatu perkara. Kaum lelaki ni, amat pantang jika ego mereka agak tercabar.
Itulah dia beberapa tips yang boleh anda cuba amalkan secara berterusan ketika melayari bahtera perkahwinan anda berdua. Jika anda rasakan artikel ini menarik dan boleh memberi manfaat, jangan lupa ye untuk Share kan bersama rakan-rakan anda di Facebook. Cuma klik pada butang Share berwarna biru di sebelah bucu atas kanan imej artikel ini.
“Renung-renungkan dan selamat beramal

Foto: Trend Jilboobs Kini Menular Di Malaysia


Foto: Trend Jilboobs Kini Menular Di Malaysia  - Apakah Itu JilBoobs? Dilihat dari asal katanya, jilboobs itu adalah gabungan dari 2 buah kata, yaitu jilbab dan boobs. Jilbab adalah pakaian muslimah yang menutup aurat, sedangkan boobs adalah bahasa Inggris yang berarti (maaf) payudara. Jadi, jilboobs adalah model berpakaian muslim jilbab tapi menonjolkan lekuk-lekuk payudara.

Ini Jilboobs, Trend Yang Diharamkan Di Indonesia Majlis Ulama Indonesia mengeluarkan fatwa haram wanita mengenakan pakaian Muslimah tetapi menonjolkan bentuk badan

Hukum Menjilat Kemaluan Isteri Yang Anda Perlu Tahu

Hukum Menjilat Kemaluan Isteri Yang Anda Perlu Tahu - Tahukah anda apa hukum menjilat kemaluan isteri? bolehkah suami menjilat kemaluan isteri atau sebaliknya? jom rungkaikan persoalan ini dengan membaca artikel di #Bangangberita.

HUKUM - Suami Menjilat tuut isteri atau Sebaliknya | Ini adalah isu semasa, jangan fikir saya membuat artikal ini kerana sekssss, inilah adalah penting untuk kita tahu bahawa perkara ini salah atau betul. Saya hanya kongsikan,jika ada sebarang kemusyikilan sila bertanya kepada ustaz/ustazah. Jika artikal ini salah sila info kepada saya sekadar segera, saya hanya manusia biasa,yang buruk datang dari saya.

Allah SWT menciptakan tubuh manusia dengan fungsi masing-masing. Justeru Islam melarang dari mendatangi isteri dari ‘duburrnya’ dan juga semasa haid atau nifas, kesemua pengharaman ini mempunyai dalil dan nas yang khusus. Namun isu ‘oralll sekssss’ tidak mempunyai dalil khusus yang melarang, ini menyebabkan berlakunya perbezaan pendapat di kalangan ulama Islam.

Ulama sepakat bahawa jika sekadar menyentuh atau menggosok tuuut suami dan isteri tanpa ‘orallll sekssss’, adalah dibenarkan menurut para ulama Islam kerana ia tergolong dalam bentuk aktiviti menaikkan syahwat antara suami isteri yang diharuskan. Berkenaan isu orallll sekssss, ulama terbahagi kepada dua kumpulan :-
= Yang mengharuskan

Syeikh Yusof Al-Qaradawi (rujuk http://www.islamonline.net) berfatwa harus untuk mencium tuuut isteri atau suami dengan syarat tidak menghisap atau menelan apa jua ceceair yang keluar darinya. Menelan atau menghisap sebegini adalah MAKRUH di sisi Islam kerana ia salah satu bentuk perlakuan zalim (meletakkan sesuatu tidak pada tempatnya) dan melampaui batas dalam hubungan sekssssual.

Apa yang pasti diharamkan menurut beliau adalah ‘analll sekssss’ atau seksss melalui lubang duburrr, kerana terdapat nas yang jelas mengharamkannya, adapun ‘orallll sekssss’ tiada sebarang nas jelas dari Al-Quran dan hadis yang melarangnya. Pandangan ‘harus’ atau boleh dilakukan ini dikongsi oleh Mufti Mesir, Syeikh Dr Ali Al-Jumaah dan juga Dr. Sabri ‘Abdul Ra’ouf (Prof Fiqh di Univ Al-Azhar) apabila mereka menegaskan, tindakan ini harus selagi mana ianya benar-benar dirasakan perlu bagi menghadirkan kepuasan kepada pasangan suami dan isteri, terutamanya jika ia dapat menghindarkan pasangan ini dari ketidakpuasan yang boleh membawa mereka ke lembah zina kelak.

Perbincangan ringkas,
Namun begitu, saya kira kesemua mereka yang mengharuskan termasuk Syeikh Yusof Al-Qaradawi tidak pula menghuraikan satu isu yang mungkin boleh dipanjangkan perbahasannya, iaitu bab kenajisan air maziii dan air maniii. Justeru, saya mengira fatwa beliau mungkin boleh digunakan jika dalam keadaan tiada sebarang cecair dikeluarkan semasa aktivti orallll seksss ini dilakukan. Namun keadaan ini dikira sukar berlaku kerana bagi seseorang yang normal, nafsu yang meningkat pastinya akan mengeluarkan cecair pelincir iaitu maziiii.

Air maniiiii lelaki dan wanita dianggap najis menurut mazhab Hanafi dan Maliki. Mazhab Syafie dan Hanbali pula mengganggapnya suci. Namun semua ulama bersetuju air maziiii adalah najis. Hasilnya, majoriti pandangan ulama yang menyatakan menelan dan hisap termasuk cecair mazi ini adalah haram atau makruh berat. Beberapa ulama kontemporari menegaskan perlu membasuh dengan segera jika terkena maziiii tadi. Maziiii ibarat najis lain yang dianggap kotor dalam Islam, justeru haram memakan tahi, meminum air kencing dan termasuk juga air maziiii ini. Bukan sekadar haram memakan najis malah ulama empat mazhab juga memfatwakan haram menjual najis (kecuali diketika wujudnya teknologi untuk menggunakannya sebagai baja), apatah lagi untuk menjilat, hisap dan menelannya. Sudah tentulah ia lebih lagi diharamkan.

Selain itu, menurut undang-undang Malaysia juga ia adalah satu perara yang tidak normal, khusus buat orang yang agak luar biasa nafsunya. “Orallll sekssss” juga tergolong dalam kategori perlakuan sekssss luar tabie, ia adalah salah menurut Seksyen 377B Kanun Keseksaan dan jika sabit kesalahan boleh dikenakan hukuman sebat dan 20 tahun penjara.
Justeru, mana-mana pasangan kekasih yang melakukan perkara ini, boleh dilaporkan dan diambil tindakan oleh undang-undang Malaysia. Dari sudut undang-undang Islam, ia dikira BERDOSA besar dan bolehlah dijadikan sebat dan 20 tahun penjara tadi sebagai peruntukan ta’zir di dalam Islam bagi mereka yang sabit bersalah.

= Ulama Yang Mengharamkan
Kebanyakan ulama Saudi mengharamkan perbuatan ini, ini dapat dilihat dari fatwa-fatwa berikut:-
Mufti Saudi Arabia bahagian Selatan, Asy-Syaikh Al’Allamah Ahmad bin Yahya An-Najmi menjawab sebagai berikut, “Adapun hisapan isteri terhadap kemaluan suaminya (orallll sekssss), maka ini adalah haram, tidak dibolehkan. Ini Kerana ia (tuuut suami) dapat memancarkan maniiii, maziiii dan lain-lain. Kalau memancar, maka akan keluar darinya air maziiii yang ia najis menurut kesepakatan (ulama’). Apabila (air maziiii itu) masuk ke dalam mulutnya lalu ke perutnya maka boleh jadi akan menyebabkan penyakit baginya.

“ Melalui pandangan ini, kita dapat melihat satu point yang penting, iaitu sejauh mana tindakan ini boleh memberikan kesan buruk kepada kesihatan pasangan. Menurut pembacaan saya, ulama yang membolehkan perilaku ini juga bersetuju untuk mengganggapnya HARAM jika dapat dipastikan dan dibuktikan dari sudut saintifik, ia boleh membawa bakteria dan menyebabkan penyakit yang serius.

Saya teringat pakar sakit puan, Dr Ismail Thambi pernah menyatakan bahawa bakteria yang berada di mulut adalah sangat banyak berbanding di tuuut, justeru beliau menyatakan tindakan ‘oralllll sekssss’ dibimbangi boleh membawa penyakit kemaluan disebabkan bahagian mulut pasangan yang mempunyai banyak bakteria dan kuman.

Selain itu, seorang lagi ilmuan Islam iaitu Syeikh Nasiruddin Albani berkata :- “Ini adalah perbuatan sebahagian binatang, seperti anjing. Dan kita mempunyai dasar umum bahawa di dalam banyak hadits, Ar-Rasul melarang untuk tasyabbuh (menyerupai) haiwan-haiwan, seperti larangan beliau turun (sujud) seperti turunnya unta, dan menoleh seperti tolehan serigala dan mematuk seperti patukan burung gagak.

Dan telah dimaklumi pula bahawa Nabi Shallallahu ‘alahi wa sallam telah melarang untuk tasyabbuh (menyerupai) dengan orang kafir, maka diambil juga daripada makna larangan tersebut pelarangan tasyabbuh dengan haiwan-haiwan-sebagai penguat yang telah lalu, apalagi haiwan yang telah diketahui keburukan tabiatnya.

Maka sewajarnya seorang muslim – dan keadaannya seperti ini – merasa tinggi untuk menyerupai haiwan-haiwan” Namun, pendapat peribadi saya mendapati pandangan dan dalil yang diguna pakai oleh Syeikh Albani ini adalah tidak begitu kukuh, namun saya tidak berhasrat untuk membincangkannya dengan panjang lebar di ruang ini.

Tindakan men’generalize’ semua jenis persamaan (tasyyabbuh) sebagai haram secara total juga boleh didebatkan kesohihannya. Demikian juga menyamakannya dengan perilaku binatang, benarkah binatang melakukan ‘orallll sekssss’?, jika sekadar menjilat mungkin ye, namun menghisap tuuut si jantan? Adakah binatang yang melakukannya?. Saya tidak pasti. Bagaimana pula binatang ada juga yang mencium dan memeluk pasangannya. Adakah mencium dan memeluk juga diharamkan kerana menyerupai binatang.? Sudah tentu tidak.

5 Foto: 5 Gambar Aksi Pasangan Yang Agak Melampau!


Wow! romantiknya! pasangan ini dilihat selamba je bercium dan berpeluk dikhalayak orang ramai ketika bersiar-siar di sebuah shopping mall di Singapura.

Bersangka baik ya... mungkin pasangan ini baru je berkhawin, dan cuba nak tunjukkan aksi romantik. Mungkin perkara biasa bagi mereka.

Apapun, kepada pasangan diluar sana, berhati-hatilah kerana gerak-geri anda sentiasa diperhati oleh orang ramai.

Tiada ulasan: