Selasa, 14 Oktober 2014

KETIKA KITA BERKUASA MEMANG MAMPU BUAT SESUATU...DIAKHIRAT ALLAH YANG PALING BERKUASA...KITA TENGOK NANTI APA YANG MEREKA DAPAT BUAT DIAKHIRAT KELAK


4:26PM - 13 Oct 2014

'Rosmah tak dapat sesen pun dari PERMATA'


Timbalan Menteri Kewangan Datuk Ahmad Maslan menempelak cubaan beberapa pihak yang menuduh isteri perdana menteri Datin Seri Rosmah Mansor mendapat manfaat menerusi peruntukan kepada Program Permata Negara (PERMATA) dalam bajet 2015 baru-baru ini.

Menurut beliau PERMATA tidak menerima RM711 juta seperti mana didakwa sebaliknya hanya sebahagian kerana peruntukan itu turut dikongsi oleh Kementerian Pendidikan, Tadika Kemas dan Tadika Perpaduan.

"Datin Seri Rosmah tak dapat sesen pun dari PERMATA.

"(Dakwaan) Dapat RM 711 juta itu tidak betul ia keseluruhan pendidikan prasekolah dapat.

"Tadika kemas dan tabika lain juga dapat dan PERMATA hanya yang keempat dalam peruntukan tersebut. Pecahan itu boleh didapati dari kementerian kewangan," kata beliau ketika ditemui di lobi Parlimen hari ini.

Sebelum ini portal Keadilandaily melaporkan Naib Ketua Wanita PKR, Haniza Talha berkata tidak sepatutnya subsidi rakyat dipotong hanya semata-mata untuk menyalurkan RM711 juta kepada yang dinaungi Rosmah.

Media sosial turut rata-rata mengutuk peruntukan yang diterima PERMATA yang dikatakan tidak adil dan tidak penting di kala subsidi dikurangkan dan kos hidup meningkat.

Ahmad bagaimanapun menyatakan hal itu hanya fitnah semata kerana PERMATA menyumbangkan banyak kebaikan kepada pendidikan pra sekolah.

"PERMATA bukan milik Datin Seri Rosmah... ada bermacam kumpulan seperti permata pintar untuk yang genius, permata seni untuk bakat seni dan permata insan yang terlibat dalam ajaran agama itu benda bagus," kata beliau.

Semakan mendapati, pecahan belanjawan itu menyatakan anggaran RM42,831,500 pada 2014 dan 30,690,100 (2015) untuk PERMATA.

Perinciannya juga menyebut, PERMATA bertindak sebagai urus setia kepada Majlis Penyelarasan Dasar PERMATA Negara dan jawatankuasa bawahnya.

Ia juga memberikan khidmat pengurusan, operasi, penyelarasan, pemantauan dan sokongan dalam pelaksanaan program PERMATA Negara.
1:30PM - 13 Oct 2014

MP: Kelantan dan orang Cina senasib


Anggota Parlimen Tumpat Datuk Kamarudin Jaafar berkata Kelantan menjadi bukti kerajaan BN memang mengabaikan mereka yang tidak menyokongnya.

Menurut beliau layanan ini sama seperti ucapan perdana menteri ketika merasmikan Konvensyen MCA semalam yang tidak mahu membantu orang Cina sekiranya tidak menyokong BN.

"Orang Kelantan tidak undi BN maka beliau tidak memberi apa-apa peruntukan kepada Kelantan.

"Jadi ni saya fikir perlu ditegaskan, adalah untuk tidak memberi apa-apa kebajikan kepada rakyat yang tak undi BN, sama ada kaum Cina, sebagaimana beliau sebut di Perhimpunan Aging MCA, atau rakyat lainnya seperti yang dikenakan di Kelantan selama berpuluh-puluh tahun lamanya," katanya dalam sidang media di Parlimen hari ini.

Menurut beliau tiada projek besar dan bermakna yang diberikan perdana menteri kepada penduduk Kelantan kecuali projek naik taraf laluan keret api Gua Musang-Tumpat berjumlah RM150 juta.

Beliau bertanya mengenai tiadanya pengumuman naik taraf lebuh raya dan infrastruktur di Kelantan dalam bajet minggu lalu.

"Beliau (perdana menteri) tak beri apa-apa projek yang bermakna untuk Kelantan.

"Menteri dari Kelantan (Datuk) Mustapha (Mohamad) pernah janjikan naik taraf lapangan terbang Pengkalan Chepa, Lebuh Raya Kota Bharu-Kuala Krai dan sebagainya," kata beliau.

Semalam Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak berkata, masyarakat Cina tidak patut menuntut sesuatu daripada kerajaan jika mereka menyokong pembangkang.

Katanya, beliau berniat untuk lebih membantu masyarakat Cina tetapi beliau juga memerlukan sokongan mereka terhadap BN.

Monday, 13 October 2014

OKTOBERFEST 2014 .. SETELAH KENA BIDAS SAMPAI LUNYAI, AKHIRNYA KM MELAKA MEMBUAT KENYATAAN U TURN.


Setelah teruk di bidas keras sampai lunyai kerana kenyataan bahawa pengisian program Octoberfest 2014 di Melaka di lihat bertujuan menggalakan pelancung dari luar negara untuk datang ke Melaka, maka hari ini Ketua Menteri Melaka, Idris Haron telah mengeluarkan kenyataan U Turn kona barang cicah pipi flip flop.

Dia ingat rakyat berfikiran waras mau terima dan percaya????

Kerajaan Negeri Melaka akan menempatkan pegawai penguat kuasa bagi menghalang umat Islam daripada meminum arak pada acara 'Oktoberfest' dijangka berlangsung di Jonker Walk di sini, pada 18 Oktober ini.

Mengenai kenyataan Ketua Dewan Ulama Pas Melaka, Zulkifli Ismail Muhammad semalam yang meminta kerajaan negeri mengambil langkah menghalang penganjuran pesta arak Oktoberfest itu, Idris berkata "saya tidak tahu di mana yang dikatakan pesta arak".

Beliau berkata pengisian program tersebut dilihat bertujuan menggalakkan pelancong dari luar negara untuk datang ke Melaka.

Idris berkata pemimpin dan penyokong Pas perlu berfikiran terbuka ketika hidup dalam masyarakat majmuk dengan mengambil semangat 'untuk mereka agama mereka dan untuk kita agama kita'.

Hentikan kerja nak menipu dan menghina kebijaksanaan rakyat dengan kenyataan semborono ni ... cukuplah tu .. jangan nak berlagak suci murni dan mulia pula.

Sekejap kata tak tau sekejap kata akan pantau, sekejap kata demi industri pelancongan, akhirnya tidak diluluskan.

KEBENARAN ITU PAHIT .. KEADILAN ITU PERIT ... PERJUANGAN ITU SAKIT... RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH .. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DI TOLAK.

Kisah Benar Pasangan Zina Mati Dalam Kemalangan Yang Dahsyat Dan Sangat MemalukanIni merupakan satu kisah benar yang diceritakan oleh seorang ahli bomba dari utara semenanjung.. Sama-sama kita renungi dan hayati kisah ini, jadikan pengajaran!Satu hari beliau dan rakan-rakan telah menerima satu panggilan palsu berkenaan satu kemalanganyang telah berlaku di lebuhraya utara selatan. Oleh kerana untuk mengesahkannya maka beliau dan rakan2 telah ketempat yang dikatakan oleh pemanggil namun tiada apa yang terjadi disana.Dalam perjalanan pulang, waktu itu pukul satu pagi, hujan turun renyai-renyai.

Di satu persimpangan susur keluar dari lebuhraya, mereka ternampak sebuah mpv mewah yang terbalik dan remuk sekali kerana melanggar divider yang tajam. Mereka segera turun dan melihat kemalangan itu dengan niat ingin menolong kiranya ada yang terselamat. Tetapi apa yang mereka saksikan sungguh dahsyat dan menyayat hati. sesuatu yang tidak tergambarkan dahsyatnya.

Mereka jadi terkedu, tergamam, tiada sepatah perkataan pun yang dapat menggambarkan betapa dahsyatnya kejadian itu, semoga Allah melindungi kita semua dari kejadian yang seumpama ini. Pemandu mpv mewah itu telah pun mati terkulai di kerusi pemandu kerana kecederaan parah di kepala.MPV tersebut begitu remuk sehingga bumbungnya menghimpit kesemua pemandu dan penumpang di dalamnya.

Di bahagian belakang mpv mewah tersebut terdapat tiga susuk tubuh manusia.Seorang wanita dalam empat puluhan dan dua lelaki dalam dua puluhan.Tidak terdapat seurat benang pun pada tubuh mereka. bogel-sebogelnya. Wanita dan salah seorang lelaki itu dalam keadaan berpelukan kepala mereka pecah, darah menyembur di merata tempat, tulang rusuk mereka hancur dan tikam menikam antara satu sama lain, dahsyat sekali. tulang punggung wanita itu pula hancur.

Lebih dahsyat lagi dengan jelasnya mereka lihat zakar lelaki itu masih di dalam kemaluan wanita itu. Langsung mereka tidak dapat dipisahkan. Lelaki yang seorang lagi sedang dalam nazak dengan kecederaan parah di kepala,dan sayup-sayup kedengaran suaranya memanggil.. mummy…. mummy…. mummy…… 
Tangan pemuda yang melekat pada perempuan itu masih memegang zakar lelaki yang nazak itu.

Ahli bomba itu terjelepuk. tidak pernah dalam hidupnya terbayang akan boleh terjumpa keadaan seperti ini. Dengan semangat dari kawan-kawan, beliau segera bangun dan mengambil gergaji besi untuk memotong kenderaan yang remuk itu. Mereka mesti melakukannya secepat mungkin, sebelum kejadian yang memalukan itu dilihat oleh orang ramai.

Dalam kegelapan malam itu mereka bertungkus lumus membuat apa yang patut.Dalam kesibukan bekerja tiba tiba bulu roma ahli bomba itu meremang naik, badan nya menjadi seram sejuk dan dada berdebar kencang. Sambil bekerja, dengan jelas dari sudut mata beliau kelibat satu makhluk hitam yang sungguh besar memegang pedang, dengan muka yang sungguh bengis dan berang, nafasnya mendengus radang, mundar mandir dan mengelilingi kawasan kemalangandengan gaya orang yang tersangat marah. Dalam hati ahli bomba itu berkata, “Ya Allah, besarnya kekuasaan mu, mungkin inilah dia malaikat maut yang dikatakan itu”.

Mereka mengeluarkan mayat-mayat tersebut satu persatu kecuali mayat wanita dan lelaki yang tidak dapat dipisahkan itu. Pada leher wanita tersebut terkalung tasbih yang memancar apabila terkena cahaya. ahli bomba itu melihat dengan jelas terdapat ukiran salib pada setiap butiran tasbih tersebut akibat pancaran cahaya bulan. Astaghfirullah hal azim!!, masyaAllah!! apakah yang telah terjadi???Selepas memeriksa dokumen pengenalan diri mayat2 tersebut, jelaslah bahawa wanita itu adalah ibu kepada kedua lelaki tersebut. Agama yang tertera dalamnya ialah islam dan nama-nama mereka didahului dengan mohd dan nur………

Beginilah akibatnya orang yang telah melampaui batas melepasi garisan yang telah di tetapkan oleh Allah. Balasan Allah terlalu pantas sehingga kita tidak sedar ianya datang.Begitu juga orang yang menyebarkan dosa dan maksiat insan lain. Apa yang akan terjadi jika orang lain terpengaruh dengan apa yang dilihat? 
Mereka akan melakukan kemungkaran hasil pengaruh kita.Selagi mereka melakukannya selagi itu kita mendapat bahagian dari kemungkarannya itu.

Apakah akan terjadi jika mereka melahirkan anak luar nikah? itulah tanggungan kita hinggalah keakhir hayat mereka dan cucu cicit mereka. Akan datang apabila kita telah berumur,janganlah kita tanya mengapa musibah terjadi kepada kita, mengapa anakku cacat? Mengapa aku, anakku cucuku kena kanser? mengapa berlaku kemalangan yang dahsyat hingga mencacatkan aku, anakku dan ahli keluarga ku? Mengapa aku di tipu?,mengapa aku, anakku, ahli keluargaku dirompak, dirogol, dicederakan, mengapa ahli keluargaku melakukan jenayah, dipenjara dan dihukum?

Sesungguhnya Allah itu maha adil. Dia akan membalas setiap apa yang kita lakukan secara sedar atau tidak.Bertaubat dan kembalilah ke jalan yang diredai. Membuat dosa adalah fitrah manusia. Allah akan mengampunkan dosa kita kepadaNya walaupun sebesar mana sekalipun. Tetapi berbangga dengan dosa yang kita lakukan dan mempengaruhi manusia lain untuk sama membuat dosa adalah seburuk-buruk dosa dan hutang dosa ini bertambah selagi manusia yang kita pengaruhi itu membuatnya akibat kita.

Wallahualam..

Nauzubillah Min Zalik

renungkanlah…….. dan selamat beramal…..

Sesuatu Yang Pelik Pada Gambar Abby Bersama Bekas Suami dan Bakal Suami Baru

Inilah ustaz yg di gossipkan dgn abby baru-baru ini...

 

Ini gambar Abby sebelum nikah degan Farhan...

Nampak tak persamaan nya.. baju tudung yang Abby pakai untuk kedua-kedua lelaki ni
mngkin kah ustaz tu abakal suami abby..sebab degar cite ..penah melamar abby pun dulu
tapi Abby nikah dengan paan ni
Lelaki masuk bilik pencawang terbakar 80%
  • Keadaan lelaki yang terbakar 80 peratus ketika memasuki bilik pencawang TNB di sini hari ini. Keadaan lelaki yang terbakar 80 peratus ketika memasuki bilik pencawang TNB di sini hari ini.
1 / 1
BANDARAYA MELAKA - Seorang lelaki terbakar hampir 80 peratus anggota badannya selepas dia didakwa memasuki bilik pencawang Tenaga Nasional Bhd (TNB) di sini hari ini.

Pegawai Perhubungan Awam Jabatan Bomba dan Penyelamat Melaka, Penguasa Kanan Bomba Mohd Hafidzatullah Rashid berkata, kejadian berkenaan berlaku kira-kira jam 1.15 petang di bilik pencawang di bangunan Lee Rubber di Jalan Tun Perak, Bachang di sini.

Menurutnya, semasa anggota bomba dan Unit Anggota Penyelamat dan Paramedik (EMRS) tiba di lokasi kejadian, kebakaran pada tubuh mangsa sudah dipadamkan.

"Mangsa yang terbakar 80 peratus pada bahagian badan kemudiannya telah dihantar ke Hospital Melaka oleh unit EMRS untuk rawatan," katanya.

Sementara itu, pihak TNB telah mengeluarkan kenyataan mengesahkan kejadian tersebut dan menganggarkan kerugian RM200,000 kerana terpaksa menukar alat suis dan peralatan yang rosak.

Monday, 13 October 2014

KES BUNUH ... MAHKAMAH RAYUAN MEMERINTAHKAN ANAK DATUK MEMBELA DIRI.PUTRAJAYA – Mahkamah Rayuan hari ini memerintahkan seorang ahli perniagaan membela diri terhadap tuduhan membunuh eksekutif pemasaran, Chee Gaik Yap yang mayatnya ditemui dalam keadaan separuh bogel di kawasan perumahan elit Kelab Cinta Sayang, Sungai Petani, Kedah, lapan tahun lalu.

Panel tiga hakim diketuai oleh Datuk Linton Albert yang bersidang bersama Datuk Wira Mohtarudin Baki dan Datuk Abdul Rahman Sebli membuat keputusan itu selepas membenarkan rayuan Timbalan Pendakwa Raya, Awang Armadajaya Awang Mahmud.

Kuorum itu sebulat suara berpuas hati bahawa wujud kes prima facie terhadap Shahril Jaafar, 33, yang memerlukannya membela diri terhadap tuduhan membunuh.

Shahril yang merupakan anak seorang kenamaan bergelar Datuk didakwa membunuh Gaik Yap di kawasan kelab tersebut antara pukul 5.30 petang, 14 Januari 2006 dan pukul 3.05 pagi, keesokannya

Tiada ulasan: