Jumaat, 31 Oktober 2014

KERANA MUSUHNYA TAK SUKA...AGAR DIA TERSUNGKUR...MUSNAH CITA2NYA...DIA JUGA AKHIIRNYA AKAN MATI...MUSUH2 DAN YANG MEMBENCINYA JUGA AKAN MATI...DAH MATI MUNGKIN SEMUA RASA PUAS...DIAKHIRAT NANTI DIBICARA LAGI DIMAHKAMAH ALLAH PULA

2:46PM - 31 Oct 2014

Anwar: Shafee lebih minat perkara 'ghairah'


Ketua pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim mendakwa peguam Datuk Seri Muhammad Shafee Abdullah yang bertindak di pihak pendakwaan lebih berminat untuk mencemar nama baiknya dan bukan menangani hujah pembelaan.

"Apa yang dilakukannya adalah membangkitkan perkara mengghairahkan untuk (dimainkan oleh) Utusan (Malaysia) dan TV3.

"Pemahaman saya ke atas amalan (guaman) ini, beliau sepatutnya menjawab isu yang dibangkitkan oleh pembelaan,” katanya ketika ditemui pemberita selepas persidangan rayuan sabitan Liwat II ditangguhkan tengahari ini.

Katanya, pasukan pembelaan beliau menjalankan “tugas cemerlang” namun Shafee tidak menjawab hujah yang dikemukakan berhubung bukti DNA.

Persidangan di Mahkamah Persekutuan yang berlangsung kini adalah untuk mendengar rayuan Anwar ke atas sabitan kes tersebut.

Shafee menyambung penghujahannya hari ini dengan mengemukakan butiran mengghairahkan berhubung kejadian liwat itu.

Peguam yang dilantik kerajaan itu memberitahu wartawan bahawa beliau sudahpun selesai mengemukakan 20 peratus daripada penghujahannya.

Ia akan bersambung pada hari Isnin, dan pihak pembelaan juga akan mengemukakan hujahan balas.

Ketua Hakim, Tun Ariffin Zakaria memberi gambaran bahawa persidangan itu mungkin akan dilanjutkan sehingga hari Selasa.


4:24PM - 31 Oct 2014

Pemerhati: Kenapa asyik Anwar yang kena?


Bekas hakim Mahkamah Persekutuan Australia, Elizabeth Evatt, hairan dengan motif di sebalik pendakwaan ke atas ketua pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim berhubung kesalahan liwat.

Evatt, yang menjadi wanita pertama dilantik ke jawatan hakim Mahkamah Persekutuan negara itu tertanya-tanya mengapa undang-undang itu hanya digunakan ke atas Anwar.

Wanita 81 tahun itu berkata, tidak ramai individu didakwa atas kesalahan meliwat di Malaysia, dan kebanyakan kes itu hanya melibatkan Anwar.

Beliau juga berkata, undang-undang mengenai kesalahan liwat itu mendiskriminasi dan melanggar hak asasi manusia.

"Ini adalah tinggalan sistem perundangan British yang sudahpun dimansuhkannya,” kata beliau.

Ditanya sekiranya beliau mengesan apa-apa campur tangan dalam prosiding tersebut, Evatt berkata beliau tidak melihat kejadian seperti itu setakat ini.

"Saya fikir, kita perlu tunggu keputusannya," tambahnya.

Sementara itu, seorang lagi pemerhati antarabangsa, Danthong Breen berkata isu yang dibangkitkan dalam rayuan itu juga menimbulkan keraguan munasabah, yang membolehkan pembebasan dari sabitan.

“Sekiranya keraguan dapat dibuktikan, itu sudah cukup untuk mendapatkan pembebasan,” kata wakil Persekutuan Hak Asasi Manusia Antarabangsa itu.

Kedua-duanya merupakan antara lima orang pemerhati yang hadir di persidangan Mahkamah Persekutuan.

13 Gambar Ngeri Bekerja Pelantar Di Perairan Sabah

// //
13 Gambar Ngeri Bekerja Pelantar Di Perairan Sabah | Ramai yang sangka kerja "offshore" atau kerja oil and gas (minyak dan gas) di tengah-tengah laut adalah suatu yang menyeronokkan. Tambahan lagi gaji yang diterima adalah sangat lumayan. Om-fabulous difahamkan paling minima pun hampir RM50,000 setahun atau lebih kurang RM4,000 sebulan. Dan ada juga yang pernah kata menerima gaji sebanyak hampir RM30,000 sebulan. Lumayan bukan? Tetapi setiap yang indah pasti ada risikonya. Dan di bawah merupakan gambar-gambar ngeri pengalaman seorang kawan admin yang bekerja "offshore". Anytime je nyawa boleh melayang.


SUASANA DI TEMPAT KERJA


KAPAL YANG GAH DI PELABUHAN TAMPAK SANGAT KECIL DI LAUTANPROSES PEMINDAHAN BARANG KEPERLUAN DI PELANTAR


MASA UNTUK PULANG KE RUMAH.... ATAU KE "SYURGA"


Sumber asal: Akademifantasia

BAKTERIA DAN MAKHLUK HALUS MENGERIKAN YANG TERKANDUNG DI DALAM BADAN BABI!

Inilah Makhluk-Makhluk Halus Dalam Tubuh Babi Yang Mengerikan. Inilah di antara sebab-sebab babi diharamkan di dalam Islam. Mari buka fikiran, buka mata dan hati dan lihatlah makhluk-makhluk halus yangg bersarang dalam tubuh babi.

Babi adalah gedung (tempat menyimpan) penyakit. 

DNA babi mirip dengan manusia, sehingga sifat buruk babi dapat menular kepada manusia. Antara beberapa sifat buruk babi:
1. Binatang paling rakus, kotor, dan hina di kelasnya.

2. Kerakusannya tidak tertandingi oleh haiwan lain.

3. Suka memakan bangkai dan kotorannya sendiri.

4. Kotoran manusia pun dimakannya. 

5. Sangat suka berada di tempat yang basah dan kotor.

6. Untuk memuaskan sifat rakusnya, bila tidak ada lagi yang boleh dimakan, ia muntahkan isi perutnya, lalu dimakan kembali.

7. Kadang-kadang ia mengencingkan dulu makanannya terlebih dahulu sebelum dimakan. 
Inilah rupa bentuk makhluk-makhluk halus yang terkandung di dalam badan seekor babi sihat.

1. Cacing pita Taenia solium
Spoiler for Taenia solium:
2. Cacing spiral Trichinella spiralis
Spoiler for cacing:
3. Cacing tambang Ancylostoma duodenale
Spoiler for Ancylostoma duodenale:
4. Cacing paru Paragonimus pulmonaris
Spoiler for Paragonimus pulmonaris:
5. Cacing usus Fasciolopsis buski
Spoiler for Fasciolopsis buski:

6. Cacing Schistosoma japonicum
Spoiler for Schistosoma japonicum:
7. Bakteri Tuberculosis (TBC)
Spoiler for Tuberculosis:

8. Bakteri kolera Salmonella choleraesuis
Spoiler for Salmonella choleraesuis:
9. Bakteri Brucellosis suis
Spoiler for Brucellosis suis:

10. Virus cacar ( Small pox)
Spoiler for Small pox:


Penyakitnya seperti ini:
Spoiler for cacar:
11. Virus kudis ( Scabies)
Spoiler for Scabies:
penyakitnya seperti ini
Spoiler for kudis: 
12. Parasit protozoa Balantidium coli
Spoiler for Balantidium coli: 

Sumber www.mazeermohamad.com

10 SOALAN YANG SAIFUL BUKHARI KENA JAWAB KALAU BETUL DIA BENAR!Saiful Bukhari Azlan jika anda di pihak yang benar, sila jawab persoalan berikut!

1. Kamu dakwa sakit kerana diliwat dengan paksaan, tetapi mengapa kamu membawa minyak pelincir ke rumah Anwar?2. Kalau guna minyak pelincir, mengapa masih sakit?
3. Kalau sakit, mengapa laporan perubatan dari Hospital Pusrawi menunjukkan tidak ada kesan liwat atau kesan cedera di lubang dubur?
4. Kamu dakwa sakit perut dan lubang dubur selepas diliwat, tetapi mengapa kamu tidak membuang besar dan masih boleh memelihara/ mengekal air mani dalam dubur kamu selama 3 hari?
5. Kamu dakwa menyapu minyak pelincir di lubang dubur dengan sendiri dan minyak pelincir itu jatuh atas karpet semasa diliwat tetapi tiada bukti dijumpai oleh forensik. Kenapa?
6. Kamu serahkan dua seluar dalam kepada polis pada 29/6 sebagai bukti, tetapi mengapa seluar dalam yang mempunyai kesan air mani bukan seluar dalam dipakai pada hari kejadian, manakala seluar dalam yang dipakai pada hari diliwat telah dicuci. Mengapa kamu cuci seluar dalam yang mempunyai bukti penting itu?

7. Kamu dakwa diliwat pada 26/6, mengapa kamu masih pergi ke rumah Anwar Ibrahim untuk menjamu selera pada 27/6?
8. Kamu dakwa diliwat pada 26/6, mengapa kamu hanya membuat laporan polis pada 29/6, setelah 3 hari?9. Kamu dakwa diliwat pada 26/6, mengapa kamu berjumpa Najib di kediaman peribadinya pada 24/6 dan berhubungi dengan bekas Ketua Polis Negara, Musa Hassan pada 25/6?10. Kamu dakwa diliwat dengan paksaan oleh Anwar yang berusia 62 tahun pada masa itu, mengapa kamu yang berusia muda dan bertenaga (23 tahun) tidak melawan?

Tiada ulasan: