Sabtu, 31 Mei 2014

INGAT DAN AWAS ADA YANG ALLAH BAYAR TUNAI

BERHALA TERTINGGI DI DUNIA - DUBAI

Written By puterablog1malaysia on Thursday | 8:14 AM

Aiii...malam ni aku xnak cerita pasal adobe atau pun tentang cinta tetapi malam ni aku nak tunjukkan sesuatu kat korang.Mybe korang boleh lihat dengan jelas sekarang tentang kedatangan hari kiamat.Takut bila kita menghitung semua tanda2x hari kiamat yang makin hampir, salah satunya manusia berlumba2x membina bangunan y tinggi2x serta mengejar kemodenan dengan pantas.Kemodenan adalah satu kemajuan yang memamg lumrah dalam dunia kita sekarang ni.bermacam2x kita lihat bangunan y tinggi2x, sesuatu negara yang pesat membangun sekarang ni adalah Dubai, pada asalnya aku sangat kagum dengan perubahan Dubai y amat ketara, dengan bangunanya y tertinggi di dunia, dengan pulau buatan yang mengubah peta dunia, dengan tempat membeli belah y terbesar di dunia, semuanya Dubai kuasai sekarang ni.Selepas ini ada pembangunan lagi di Dubai, bangunan yang lebih tinggi dari Burj Khalifa.Dalam kemodenan di Dubai ni ada satu part yang aku tak suka pasai pembangunan diorang.Kalau korang nak tahu apa yang membuatkan aku tibe2x beralih hati terhadap Dubai ini adalah tentang berhala yang tertinggi di Dubai.Aku sekarang tak nak cerita panjang.Apa yg aku nampak & aku bace korang boleh saksikan sekali dengan paparan gambar di bawah ni.Sekian


NOTE : 

Hafal 10 ayat pertama Surah Al-Kahfi atau 10 ayat terakhir – Seorang muslim yang menghafal sepuluh atau tiga ayat pertama dari surah Al-Kahfi akan terjaga dari fitnah Dajjal, atau siapa yang membaca sepuluh ayat pertama dan sepuluh ayat terakhir dari surah Al-Kahfi akan terjaga dari fitnah Dajjal..

Dalilnya adalah hadis dari Abu Darda radliallahu `anhu dari Rasulullah SAW Bersabda:

“Barangsiapa yang menghafal sepuluh ayat pertama dari surah Al- Kahfi terjaga dari fitnah Dajjal.” (HR. Muslim, Abu Dawud, Nasai, Tirmidzi)

“Barangsiapa yang membaca sepuluh ayat terakhir dari surah Al-Kahfi akan terjaga dari fitnah Dajjal.”(HR Imam Ahmad)

-Baca doa selepas Tahiyyat Akhir seperti berikut:- kewajipan untuk berlindung dari fitnah Dajjal merupakan perkara yang amat penting buat kita. Kerana dalam sebegitu banyak hadis2 kita telah di diberi beberapa ‘amaran’ oleh Rasulullah s.a.w tentang bahayanya Dajjal.

MAYAT suspek bunuh kanak-kanak dijumpai..

Written By Abdullah Othman on Saturday, May 31, 2014 | 3:33 AM


Mayat lelaki yang disyaki menculik dan memenggal seorang kanak-kanak telah ditemui di Sungai Klang, Kuala Lumpur, sebentar tadi.

Pengarah Pembantu Operasi Selangor Jabatan Bomba dan Penyelamat Selangor, Mohd Sani Harul mengesahkan penemuan mayat berkenaan pada jam 4 petang berhampiran tebing sebuah sungai di Petaling Jaya.


....
Kangkung
http://tokeikangkung.blogspot.com/
Pas UTen Shah Alam added a new photo.
1 hr ·
Like · ·

Thursday, July 18, 2013


BOIKOT MEE SEGERA BABI ...ASTAGFIRULLAH....

Thursday, 18 July 2013


SEBARKAN: Kilang Pengeluar Mee Segera Babi Terbesar Di Asia!

SEBARKAN biar rakan-rakan tahu mereka makan bihun pama dari kilang mi segera babi. logo halal mi pama pun bukan logo halal jakim. tengok betul-betul taktik cina DAP.


Kalau ragu-ragu sila check di HDCglobal atau Portal Halal mengenai status Halal produk ini.


Tolak Umno Selamanya added 2 new photos.
15 hrs ·
Jakim dibawah jagaan umno menghalakan coklat yang telah tercemar dan disahkan ada DNA babi, menyatakan umat Islam tidak haram untuk memakan coklat tersebut, alasannya pencemaran tersebut atas sebab yang tak dapat dielakkan,apa yang tak boleh dielakkan?? Dah tahu ada DNA babi kenapa masih menghalalkan, jakim jagaan umno cuba memperbodohkan umat Islam, adakah disebabkan Felda ada saham dalam syarikat cadburry jakim menghalalkan coklat yang ada DNA babi??

Tiada ulasan: