Ahad, 1 September 2013

YANG LAMA JADI KENANGAN...JANGAN DILUPAKAN...JADIKAN KENANGAN...YANG LAMA JUGA JADIKAN PENGAJARAN....YANG BARU BUAT YANG TERBAIK

8.5 Juta Orang Masuk Islam Ditangan Dr. Abdur Rahman As-Sumayt
Posted on Saturday, August 31 @ 21:42:00 MYT
Dilulus untuk paparan oleh Juragan

DA’I YG BERHASIL MENGISLAMKAN 8,5 JUTA RAKYAT AFRIKA, KINI TELAH TIADA

Innaa Lillaahi wa Innaa Ilaihi Raji'un.

Lebih 8.5 juta masyarakat Afrika masuk Islam di tangannya dengan izin Allah, Dr. Abdur Rahman as-Sumayt meninggalkan dunia dengan amal jariah yang pahalanya terus mengalir InsyaAllah. Wafat pada hari khamis 15/08/2013.

اللهم اغفر له وارحمه وعافه واعف عنه

Mungkin, banyak di antara kita yang tidak mengenali beliau. Berikut riwayat singkat tentang da'i besar ini .

8.5 Juta Nasrani masuk islam di Tangannya

Lelaki dalam foto ini mengidap diabetes sejak lama dan telah tiga kali diserang trombosit (pembuluh darah tersumbat) di kepala dan hatinya. Dalam keadaan seperti ini, orang biasa seperti kita mungkin sudah putus asa, atau paling tidak pun akan melemahkansemangat hidup, atau keinginan berkarya.

Tapi tidak dengan beliau. Dengan keadaan seperti ini dia telah menghabiskan 30 tahun dari umurnya mengembara di Afrika, berdakwah dan melebarkan keagungan islam.

Beliau adalah Syekh Dr. Abdur Rahman as-Sumayt.

Tokoh yang berasal dari Kuwait ini telah mengislamkan 5 juta kaum nashrani Afrika selama 30 tahun dakwahnya. Pahala amal baik dan ibadah ke-5 juta orang ini akan mengalir kepada beliau selama hidupnya dan setelah dia wafat, InsyaAllah. Bayangkan bila setiap satu keluarga dari mereka memilki dua atau tiga anak, berapa banyak pahala yang akan dilimpahkan kepada da'i yang telah menghabiskan sebahagian besar dari hidupnya di Benua Afrika ini .

Kejadian yang sangat mengharukan dan acap kali membuat beliau berlinang air mata, adalah ketika dia menyaksikan sekumpulan orang dari negeri sahabat Bilal bin Rabah ini menunjukkan jari telunjuknya ke langit dan berucap: " Asyhadu Allaa Ilaaha Illallaah ... Wa Asyhadu Anna Muhammadan Rasuulullaah ".
Kemudian mereka menangis tersedu-sedu, ditambah dengan mengingati ayah ibu mereka mati dalam kekafiran. Ramai dari mereka berkata: "Di mana kalian wahai kaum muslimin? mengapa baru sekarang kalian datang? "

Sudah sering kali beliau menghadapi ancaman pembunuhan oleh beberapa militan kafir dan kerap juga beliau diserang oleh ular tedung.

Beliau bercerita: "Saya pernah memandu kereta bersendirian ratusan kilometer menuju sebuah kampung di pedalaman Afrika. Di tengah jalan kereta mengalami kerosakan dan saya terpaksa berjalan kaki sehingga selipar saya putus. Pada saat yang sama saya melihat seorang mubaligh terbang dengan helikopter di atas saya. "

Tapi sesungguh Allah itu Maha Adil: "Sesungguhnya Kami menolong rasul-rasul Kami dan orang -orang yang beriman dalam kehidupan dunia dan pada hari berdirinya saksi- saksi ( hari kiamat)". ( QS. Al-Mukmin/Ghafir : 51)Dalam satu temu bual di televisyen Kuwait dia bercerita : "Pada suatu masa yang lalu ketika saya berdakwah di Afrika, hanya dalam beberapa hari sudah ratusan orang masuk islam. Kemudian seorang mubaligh Katholik datang kepada saya dan berkata dengan penuh tanda tanya: ' Aku dan bapakku lahir di sini, dan datuk saya telah tiba di sini kira-kira seratus tahun yang lalu untuk melaksanakan misi kristianisasi tapi hanya sedikit yang berjaya kami kristiankan. Sedangkan kalian hanya dalam beberapa hari berada di sini telah berjaya mengislamkan ratusan orang? ' "

Subhanalla..., ini kerana Islam adalah fitrah setiap manusia.

Dr. Abdur Rahman as-Sumayt juga menubuhkan Yayasan Al- 'Aun Al - Mubasyir yang berpusat di Kuwait. Yayasan ini sudah mencapai pelbagai prestasi dalam bidang dakwah dan kemanusiaan, di antaranya:

1. Mencetak 3288 Da'i , majoriti dari mereka adalah yang masuk islam di tangan beliau .
2. Membina 1200 masjid .
3. Membantu 9500 anak yatim.
4. Membuat 2750 paip air dari punca bawah tanah.
5. Sumbangan berupa 160 tan bahan makanan, pakaian, dan ubat- ubatan.
6. Membahagikan 51 juta mushaf Al -Qur'an.
7. Membina 102 Islamic center.
8. Mengadakan 1450 daurah dan bimbingan kegamaan .
9. Pendidikan untuk 95000 anak muslim yang miskin.
10. Mendirikan 200 pusat latihan kemahiran sekaligus membuka peluang pekerjaan bagi wanita muslimah.


 
*Diterjemahkan oleh Detik Islam dari sumber peribadirasulullah.wordpress.com

Sumber: Detik Islam  


 Nazri Cadang Anwar Bawa Usul Dialog Isu Kebangsaan Ke Dewan Rakyat
Posted on Sunday, September 01 @ 13:25:31 MYT
Dilulus untuk paparan oleh Juragan

KUALA LUMPUR, 31 Ogos (Bernama) -- Menteri Pelancongan dan Kebudayaan Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz mencadangkan supaya Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim membawa usul mengenai dialog isu kebangsaan ke persidangan Dewan Rakyat yang akan datang.

Dengan itu, katanya perbincangan itu dapat dilakukan secara telus dan terbuka oleh semua pihak malah dapat disampaikan terus kepada rakyat.

"Apa sahaja perkara yang hendak dibincang, dirunding, (kita) bawa dalam Parlimen sebab kita kena telus tentang perkara ini supaya rakyat tahu," katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Terdahulu beliau merasmikan Majlis Sambutan 50 Tahun Muzium Negara dan melancarkan duit syiling peringatan serta setem sempena sambutan jubli emas itu.

Mohamed Nazri berkata beliau hanya bersetuju sesi dialog itu diadakan jika Anggota Parlimen Permatang Pauh itu mahu berbuat demikian secara jujur dengan kerajaan.

Namun, beliau berpendapat Anwar membuat keputusan itu setelah mendapati pengaruhnya semakin tergugat.

Mohamed Nazri diminta mengulas laporan portal berita yang memetik Anwar sebagai mengajak kerajaan berdialog untuk membincangkan isu kebangsaan yang perlu ditangani bersama pembangkang atas semangat merdeka.

Ditanya mengenai Anwar yang masih tidak mahu menerima persempadanan semula kawasan pilihan raya oleh Suruhanjaya Pilihanraya (SPR) selagi pengerusi dan timbalan pengerusinya tidak meletak jawatan, Mohamed Nazri berkata permintaan ketua pembangkang itu menunjukkan hakikat sebenar bahawa beliau tidak mahu sebarang rundingan.

Mengulas mengenai dakwaan 40,000 pengundi hantu warga Bangladesh dibawa masuk pada pilihan raya umum lepas, beliau berkata sehingga kini tiada satu pun petisyen yang dihantar Anwar ke mahkamah berkenaan isu itu.

Mohamed Nazri berkata Anwar seharusnya menggunakan pendekatan persidangan di Parlimen sebagai langkah terbaik untuk berbincang kerana ia meliputi semua pihak agar rakyat dapat melihat keadaan yang berlaku tanpa menyembunyikan fakta sebenar.

-- BERNAMA


 Keadaan Sekitar Komuter Jepun Tahun 60-an
Posted on Sunday, September 01 @ 14:00:00 MYT
Dilulus untuk paparan oleh memo

Blog Pen PatahKeadaan Sekitar Komuter Jepun Pada Tahun 60-an dan 70-an.penpatah.blogspot.com


 No DVD Drive On Your Tablet Or Notebook? Use An Old Laptop Drive Instead!
Posted on Sunday, September 01 @ 13:07:03 MYT
Dilulus untuk paparan oleh Juragan

By Christian Cawley

No DVD Drive On Your Tablet Or Notebook? Use An Old Laptop Drive Instead!

One of the drawbacks of running a Windows 8 tablet as my main computer is the lack of an optical drive. While Mac OS X users have seen Apple explicitly remove the DVD drives from the MacBook Air over the past couple of years, there has been little from Microsoft indicating that this was going to be likely. Only those of us with an eye for a trend, knowledge of Microsoft’s habit of borrowing ideas from Apple and recognition of the general move towards digital distribution might have seen this coming.

More and more Windows computers are shipping without optical drives, and this is a phenomenon that exists beyond the tablet PC. The lack of a DVD drive might prevent you from installing your favourite apps or checking archive discs – even ripping your old CDs and DVDs.

Fortunately, there are workarounds. Recently, we showed you how to share an optical drive across your home network. We also mentioned within that article that it is relatively simple to convert a laptop DVD drive into an external optical drive by way of an alternative.

Let’s see just how simple…

What You Will Need

There are two main components for converting your removable laptop DVD drive into an external drive. The first, naturally, is the drive; this is the compact “slimline” form factor that has more recently been incorporated into some of the desktop computers that still ship with optical drives.

Along with this, you will need a external enclosure or housing kit, a relatively cheap device that will house your DVD drive and provide the necessary adaptor and power supply. You should be able to find something suitable on eBay or Amazon (such as this generic caddy).

The housing pictured below is for an IDE/PATA optical drive, and will of course be useless for a device with a SATA connector. Make sure you buy the correct housing with compatible connectors before you re-purpose your slimline drive in this way!

muo-ext-dvd-from-laptop-caddy

To make the conversion, you will also need a suitable screwdriver. You can check exactly which size you need when you receive the housing kit.

Note that although this guide is only for removable drives, some fixed DVD drives might also be compatible. Of course you will only know this from stripping down your laptop – something that you shouldn’t do unless your computer has broken beyond repair.

Removing the DVD Drive from Your Laptop

Perhaps the easiest step, removal of your DVD drive is usually made possible thanks to a thumb-sized eject lever to the right or left of the DVD tray. Pushing this in enables you to remove the drive (which will be connected to the motherboard on the USB bus, although not with a USB connector) and remove it from the laptop.

muo-ext-dvd-from-laptop-removal

There are other methods of removing your slimline optical drive. For instance, as pictured above, there is often a locking screw that needs to be removed before the drive can be ejected. Other ejection options might involve several locking screws. Removal of such devices might require a pulling or levering the drive out. There might also be a catch, similar to the one often used to remove a laptop battery, that unlocks the optical drive for removal. For the best preparation, find the technical guide for your laptop to confirm the correct procedure.

Why do laptop manufacturers enable the removal of DVD drives? It’s mainly so that you can easily add upgrades; for instance, you might want to add a slimline Blu-ray drive to your laptop, or perhaps use the bay to add a larger hard disk drive.

Again, as mentioned previously, this guide is focused on explicitly removable optical drives – those with a lock and/or catch as described. Removal of a suitable optical device from within a sealed laptop (one with no facility to eject the device) will depend on the computer and the manufacturer’s specification.

Preparing the Enclosure


As you unpack the disc drive enclosure, you should notice that it comes in three parts. First is the main housing, into which the optical drive will be slipped. There should also be a new draw cover for your slimline drive, and four small screws.

muo-ext-dvd-from-laptop-caddy-parts

Finally, you should see a long thin piece of circuit board, onto which the connectors will be mounted. One side of this will have a plug suitable for connecting to the slimline drive; flipping it over you will see two USB connectors. The kit should also ship with two USB cables (one data, one power), both of which will be required.

You should start by detaching the draw cover from your optical drive; this can be done by removing the screws found on the underside of the ejected disc drawer. You’ll also need to detach the eject mechanism from the side of the drive. When these have been removed, attach the new drive cover – this will be narrower and designed to work with the housing.

muo-ext-dvd-from-laptop-caddy-connector

Once this is done, plug the connector strip into the back of your optical drive.

Fitting the DVD into the Caddy

That’s the hard part out of the way! All you should need to do now is place the optical drive into the lower half of your caddy/housing, keeping an eye on the support pins, then drop the top half into place, snapping it closed as you go. When this is done, fix it together using the screws provided.

muo-ext-dvd-from-laptop-complete

There are a couple of ways in which you might go wrong here. First, you could slip up by over-tightening the screws, as mentioned above. They need to be firmly tightened, but keep an eye on the case for any signs of distortion or crystallisation of the plastic, and slacken the screws if you see this.

You should also repeatedly test the eject button on your optical drive as you adjust the screws, in order to ensure that it doesn’t catch the housing as you insert and remove discs.

If everything is attached and opening and closing smoothly, you can get ready to test your new low-cost external optical drive!

Connecting the Drive to Your Computer

Now you’re done fitting the housing together, it’s time to connect your external DVD drive to your computer.

muo-ext-dvd-from-laptop-usb

These devices typically ship with two USB cables, although only one is for data; the second is a power lead. If you can find a suitable adaptor that won’t burn your DVD drive out then by all means use this, but the USB power cable is a reasonable alternative. It does mean, of course, that you will need two spare USB ports on your computer or hub.

Once connected, the drive should appear under My Computer, along with all other storage devices. Remember that it is being detected as a USB device, so if it isn’t listed, try restarting your computer.

Conclusion: An External DVD Drive for Pennies!

It’s always good to be able to retrieve something of use from old hardware, whether it be a stick of memory, an old keyboard or even a storage device. While it is easy enough to fix your slimline optical drive into one of these housings, it’s perhaps a shame that they’re not already designed for easy connection to a desktop computer (or even a different laptop) without the plastic case being fitted.

muo-ext-dvd-from-laptop-dvd

Ultimate, however, this is one of the best cannibalisation projects for owners of old laptops, so when you’re looking online for a new external optical drive, just think about the one sitting in your old notebook, and use it!

Have you already connected your laptop DVD drive to your PC? Perhaps you’ve discarded all of your optical drives and discs already (after all, there are several alternatives and creating ISO files is much easier now)? Let us know in the comments.


makeuseof.com

Tiada ulasan: