Selasa, 24 Februari 2015

BERCELARU KOD...MEREKA YANG PILIH...DUNIA MUNGKIN MEREKA DAPAT YANG DIHAJATKAN...DIAKHIRAT MASA KEKAL TIADA KESUDAHAN TERIMALAH KEPUTUSAN DARI ALLAH SWT...JIKA SYURGA...ALHAMDULLILAH....JIKA NERAKA ITU YANG KITA PILIH23 Februari 2015


PAGE MUHKRIZ MAHATIR FC MENGHINA RAKYAT KEDAHOk. Admin nak sentuh kembali tentang isu cas pelarasan deposit yg pernah dibangkitkan di dalam posting page Kedah Darul Peace pada 10 Februari lepas. Setelah Dato Mahfuz Omar Ahli Parlimen Pokok Sena memberi respon terhadap isu ini dengan mengeluarkan kenyataan media berhubung isu ini. Barulah pihak EXCO Air YB Badrol Hisham dan pihak SADA kelam kabut buat sidang media bagi memberi penjelasan terhadap isu rakyat ini.

Malangnya, apa pihak kami kesali adalah apabila page Mukhriz Mahathir FC telah mengeluarkan kenyataan pihak SADA itu tapi pada perenggan atas, admin MMFC secara jelas menghina rakyat yg mempertikai dan mempersoalkan tentang cas yg dikenakan kepada mereka di dalam bil air.

Ayat yg digunakan seolah-olah memperlekehkan rakyat Kedah dengan mengatakan bahawa ramai orang tidak tahu situasi sebenar. Ya. Memang rakyat langsung tak tahu kenapa mereka dibebankan oleh cas tambahan di dalam bil air mereka. Sedangkan perkara ini belum pernah terjadi. Selepas itu admin MMFC sekali lagi menghina dengan mengatakan bahawa ada individu yg berlagak pandai mengulas isu air SADA sedangkan dia sendiri pun tak tahu. Kami tak pasti pihak MMFC rujuk kepada individu mana. Sama ada kepada Dato Mahfuz atau individu lain, itu kami tak pasti. Yg pasti ianya sangat mengjengkelkan bila FB MMFC yg dibiayai oleh MBI digunakan untuk menghina pihak yg membangkitkan isu rakyat.


Sepatutnya pihak MMFC yg memainkan peranan membangkitkan isu rakyat Kedah untuk disampaikan kepada MB Kedah. Sebaliknya, MMFC hanya bertindak menjadi pengampu saja sehingga sanggup memperlekehkan pihak yg bersuara membangkitkan isu yg menjadi persoalan rakyat Kedah. Bayangkan, tanpa sebarang memo atau pengumuman rasmi daripada pihak Kerajaan Negeri atau SADA, tiba-tiba bil air rumah anda dikenakan cas tambahan yg dipanggil cas pelarasan deposit. Sudah pasti rakyat terpinga-pinga kehairanan. 


Sebab itu pihak kami merasa terpanggil untuk membangkitkan isu ini kerana ianya sudah menjadi perbualan rakyat Kedah. Mujurlah ada Ahli Parlimen Pokok Sena Dato Mahfuz Omar yg tampil ke depan membangkitkan isu ini sehingga mendapat respon daripada EXCO dan SADA.

Kelakuan mengampu dan membodek yg diamalkan oleh pihak MMFC seperti inilah yg membuatkan rakyat menjadi meluat kepada kerajaan dan pimpinan negeri. Sudahlah wang rakyat digunakan bagi membiayai mereka, lepas itu dihina pulak pihak yg cuba membangkitkan isu rakyat Kedah. Adakah MB Kedah Dato Seri Mukhriz Mahathir bersetuju dengan tindakan memperlekehkan isu rakyat seperti ini?

Admin : The Bulan
Pemimpin PAS cadang Hadi bentuk kerajaan dengan Umno, laksana hudud
Selepas kematian Mursyidul Am PAS, ini kali pertama cadangan untuk  menggabungkan parti Islam itu dengan Umno dan Barisan Nasional (BN) bagi membentuk kerajaan persekutuan, dibuat secara terbuka oleh pemimpin dan aktivis PAS. – Gambar The Malaysian Insider, 23 Februari, 2015.Selepas kematian Mursyidul Am PAS, ini kali pertama cadangan untuk menggabungkan parti Islam itu dengan Umno dan Barisan Nasional (BN) bagi membentuk kerajaan persekutuan, dibuat secara terbuka oleh pemimpin dan aktivis PAS. – Gambar The Malaysian Insider, 23 Februari, 2015.Selepas kematian Mursyidul Am PAS Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, buat pertama kalinya, aktivis dan pemimpin PAS secara terbuka mencadangkan Datuk Seri Abdul Hadi Awang menggabungkan parti Islam itu dengan Umno dan Barisan Nasional (BN) bagi membentuk kerajaan persekutuan dan melaksanakan hudud secara sistematik.
Seorang pemimpin PAS Terengganu Roslan Ismail yang juga bekas Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Bukit Besi memberikan cadangannya itu melalui akaun Facebooknya.
"Jika saya di tapak Tuan Guru Presiden, saya akan gunakan ruang ini untuk melakar satu sejarah terharum kepada rakyat Malaysia dengan bergabung dengan Umno/BN untuk membentuk kerajaan persekutuan dan melaksanakan hudud secara sistematik selepas ini," tulis Roslan.
Roslan membuat cadangan itu selepas kematian allahyarham Nik Aziz yang menjadi penentang utama kerjasama politik antara PAS dengan Umno.
Roslan ketika dihubungi The Malaysian Insider mengesahkan beliau membuat tulisan itu di Facebooknya.
Ini kenyataan terbuka pertama daripada pemimpin dan aktivis PAS agar parti Islam itu bekerjasama dengan Umno khasnya untuk melaksanakan hudud.
Roslan sebelum ini menulis dengan marah membantah kenyataan Ahli Parlimen Puchong Gobind Singh Deo yang berkata PAS bukan lagi sebahagian komponen Pakatan Rakyat (PR) jika bertegas bentang rang undang-undang pindaan hudud di sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) Kelantan pada 18 Mac ini.
"Kenapa DAP bersungguh sangat menghalang PAS melaksanakan syariat Islam? Jika PR berjaya tumbangkan BN, adakah kerajaan baru itu akan memberi ruang kepada PAS melaksanakan hudud?
"Bagi sesetengah kalangan, pelaksanaan hudud perlu kepada ruang masa untuk memberi penerangan dan pemahaman kepada rakyat, tetapi, dengan pendirian DAP yang sebegini keras dan konsisten, saya tidak nampak PR akan mengizinkan PAS melaksanakan hudud walaupun berjaya menguasai kerajaan pusat," tulis Roslan.
Bekas Naib Presiden PAS Ahmad Awang sebelum ini berkata, terdapat kecenderungan yang jelas di kalangan pimpinan PAS untuk bersama dengan Umno walaupun sentiasa dinafikan oleh mereka.
Tulis Roslan, ketika PAS kecil dan baru merangkak, tiada siapa pun yang nampak.
"Malah ketika bertahalluf siyasi dengan Perikatan pun, PAS ditendang begitu saja," katanya.
Hari ini, katanya, PAS sudah subur mekar, semua pihak mula nampak kepentingan dan peranannya dalam mencerna hala tuju politik negara.
Roslan seterusnya menulis:"Bukankah perjuangan kita di dalam PR pun kerana ingin melaksanakan perintah Allah ini?
"Soal integriti, ketelusan, rasuah dan kepincangan boleh ditangani dengan memperkuatkan SPRM dan lain-lain jabatan yang berkaitan," katanya.
Beliau berkata, soal Umno dan BN akan mengkhianati PAS lagi selepas ini ketentuan Allah dan "kita tidak boleh meneka kebijaksanaan Allah di dalam mengatur urusan-Nya".
"Ketika itu, saya boleh pejam mata dengan penuh kepuasan," katanya.
Tulisan Roslan disambut baik aktivis Umno Dungun, Jame Taib yang menyifatkan pandangan itu sangat baik.
"Alhamdulillah.... insya-Allah dipermudah oleh Allah jika kedua-dua parti politik yang berdaftar ini dapat bersatu. Atas dasar Islam, kita cuba satukan perbezaan yang ada," tulis Jame.
"Jazakallah ustaz atas lontaran pandangan yang tulus dan berani. Pandangan ini sebenarnya mewakili ramai pemerhati politik di luar sana." – 23 Februari, 2015.


PM, MB Kelantan bertemu di PutrajayaPERDANA Menteri, Datuk Seri Najib Razak berjabat tangan dengan Menteri Besar Kelantan, Datuk Ahmad Yaakob selepas membincangkan beberapa perkara berkaitan kesejahteraan rakyat Kelantan di Putrajaya petang tadi. - Foto Facebook Najib Razak
KUALA LUMPUR: Datuk Seri Najib Razak mengadakan pertemuan dengan Menteri Besar Kelantan, Datuk Ahmad Yaakob di Putrajaya hari ini.
Perdana Menteri, dalam catatan di laman Facebooknya, berkata beberapa isu kesejahteraan rakyat negeri itu menjadi topik perbincangan dalam pertemuan berkenaan.
"Insya-Allah, Kerajaan Persekutuan akan sentiasa meletakkan kepentingan rakyat paling utama dalam sebarang perkara," katanya.
Najib turut memuat naik dua keping gambar dalam catatan itu yang menunjukkan kedua-dua pemimpin berkenaan berjabat tangan dan sesi perbincangan yang berlangsung.
- BERNAMA
Betul ker ni? tanya jer....Kalau mau dapatkan petua kaya cepat, boleh hubungi Saifool Baukari. Mewahnya hidup dia sekarang

ISU ALTANTUYA - HADI AWANG AKHIRNYA AKUI ANWAR FITNAH NAJIB!!
"MERDEKA CENTER LAKUKAN SURVEY PALING TELUS." Anwar Ibrahim. Hadi Awang selaku Pencetus idea Kerajaan Perpaduan bersama UMNO mungkin hari ini sedang menyesal kerana termakan hasutan Parasit2 PAS yang menjanjikan intan dan permata kuasa diberikan kepada beliau jika terus bersama Anwar dan kuncu2 nya. Sehingga kesannya hari ini, Parasit2 PAS tidak terkawal mencantas seorang demi seorang Pimpinan Ulama' PAS.
Fitnah Altantuya yang dibawa Anwar sejak bermulanya Kempen PRU12 menghina Najib selaku Pemimpin Negara sehingga disebarkan seantero dunia akhirnya memakan diri. Ini salah satu Dosa paling Besar yang PAS sanggup gondol demi kuasa menakluk Putrajaya bersama Anwar.
Merdeka Center. Yang dipuji Anwar sebagai rujukan paling telus dari aspek bancian terkini dalam membuat survey berkenaan isu2 politik tanah air semalam memaparkan keputusan Rating sokongan rakyat Malaysia terhadap Perdana Menteri Najib Tun Razak.
Keputusan yang membuatkan Anwar buntu dan terduduk seketika kerana perancangan jangka panjang mengaplikasi 'fitnah jahat' ini hampir berkecai. Statistik Merdeka Centre for Opinion Research. melaporkan Sokongan rakyat terhadap PM meningkat secara mendadak berbanding setahun yang lalu.
Hampir 70 Peratus secara keseluruhan. Peningkatan mendadak berbanding tahun lalu yang tidak mencapai 60 Peratus. Merdeka Center menerusi tinjauannya mendapati antara 10 dan 23 Feb, sokongan terhadap PM paling tinggi, pada 78 peratus, di kalangan keluarga dengan pendapatan di bawah RM1,500 sebulan, dengan responden India pada 80 peratus dan responden Melayu 74 peratus.
Peningkatan sokongan ini didakwa berlaku atas faktor mood rakyat yang melihat Najib sangat komited dalam membantu rakyat dan meningkatkan ekonomi Negara secara efisyen dengan pengagihan dana bagi meringankan beban ekonomi keluarga berpendapatan rendah.
Tinjauan itu juga mendapati rasa puas hati dengan PM adalah lebih tinggi di kalangan responden pada usia 50 tahun ke atas, di tahap lebih 73 peratus, berbanding 64 peratus di kalangan responden lebih muda berumur antara 21 hingga 30.
Hasil tinjauan juga menunjukkan sebanyak satu pertiga daripada responden yang mirip kepada Pakatan Rakyat, selaku pembangkang, melahirkan rasa puas hati dengan PM.
Pada hemat kami, meningkatnya rasa puas hati orang ramai barangkali disebabkan kesedaran meluas tentang inisiatif mesra rakyat dan cadangan menambah baik kedudukan demokrasi Malaysia, seperti penggantian Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA), cadangan pindaan terhadap Akta Universiti dan Kolej Universiti, dan langkah-langkah bagi meningkatkan ketelusan proses pilihan raya," kata pusat itu.
Rasa positif terhadap kerajan adalah lebih tinggi di kalangan pengundi lebih tua dan paling rendah di kalangan pengundi muda, menurut tinjauan itu yang dijalankan bagi menilai persepsi pengundi terhadap perkembangan semasa dalam negara.
Selain itu, Rakyat juga secara jelas melihat simpa ti yang cuba dibawaAnwar menerusi kes Liwat beliau yang didakwa dengan dendam dirancang Najib merupakan satu helah penipuan setelah keputusan Mahkamah memberi 'respons' bercanggah dengan dakwaan Ketua Pembangkang itu.
Malah, rakyat melihat isu Altantuya yang dimainkan Anwar sekian lama merupakan fitnah Anwar susulan Kempen berkenaan kes ini dibawa beliau disebarkan sehingga ke peringkat Negara2 luar.
Hadi Awang... Anda tersilap langkah. Anda bukan sahaja terus membiarkan diri anda dikelilingi puak2 yang bakal membunuh Perjuangan anda, malah anda tergamak membiarkan Pemimpin2 kanan yang anda pernah bawa merealisasi Kerajaan Perpaduan ini dicantas dan dihina parti sendiri.
Like ·

GEDEBEH DOH....Caturan gapo ni??? DAP TUBIK PKR POM TUBIK.. LEPAH TU PAS BULIH GABUNG DGN UMGNOK... SERO MACE TU... PELIK BIN AJAIB..
KOTA BHARU - Pas memberi amaran kepada DAP supaya tidak mengugut parti itu keluar dari komponen PR kerana mahu meneruskan ageda perlaksanaan Enakmen Kanun Jenayah Syariah II, kata Timbalan Setiausaha Agung Pas, Datuk Takiyuddin Hassan.
Sebaliknya, Ahli Parlimen Kota Bharu itu berkata, DAP yang perlu bertindak keluar dari gabungan tersebut jika tidak bersetuju dengan cara dan perjuangan yang dilakukan oleh Pas.
Beliau mengulangi pendirian Pas Kelantan untuk meneruskan perlaksanaan undang-undang ini
termasuk membentangkan rang undang-undang pindaan di sidang Dun negeri pada 19 Mac serta membawa ke parlimen dalam tempoh terdekat.
“PR bukan kepunyaan DAP, kita juga tak ada ketua, kalau dia tak setuju dia boleh keluar, kenapa nak suh kita keluar,”katanya semasa memberi penerangan kepada media berhubung perlaksanaan Enakmen Kanun Jenayah Syariah II Kelantan di sini semalam.
Like ·
Sebarkan / klik butang share, tak rugi satu sen pun.. 
KLIK...MASALAH VIDEO TAK DITONTON·
Sekumpulan tokoh-tokoh berpengaruh dalam negara sedang berusaha mendapatkan pengampunan untuk Azilah & Sirul azilah sirulSekumpulan tokoh-tokoh berpengaruh dalam negara ketika ini sedang berusaha mengadap Sultan Selangor untuk memohon pengampunan bagi Azilah Hadri dan Sirul Azhar Umar yang telah dijatuhkan hukuman mati atas kesalahan membunuh Altantuya Sharibuu. Mereka dikatakan berbuat demikian atas dasar tanggungjawab serta perikemanusiaan kerana berasakan Azilah dan Sirul tidak seharusnya dijatuhkan hukuman mati atas kesalahan tersebut. Selain tiada motif yang jelas dikenalpasti mengapa mereka melakukan tindakan itu, pembunuhan itu juga dipercayai dilakukan kerana mengikut arahan semata-mata. Sehubungan itu, tokoh-tokoh berpengaruh itu ingin memohon jasa baik Sultan Selangor agar mempertimbangkan pengampunan kedua-dua anggota polis itu daripada hukuman mati kepada penjara seumur hidup saja. Sekiranya pengampunan kepada hukuman penjara seumur hidup itu diperkenankan oleh Sultan Selangor, bermakna Azilah dan Sirul hanya perlu menjadi hukuman penjara sehingga mereka berusia 55 tahun tahun saja. Jika ditolak lagi dengan faktor berkelakuan baik dalam penjara, hukuman yang dijalani mungkin lebih singkat daripada itu. Selepas itu mereka menjadi manusia biasa yang bebas sebagaimana orang lain juga. Ketika Mahkamah Persekutuan menjatuhkan hukuman mati kepada kedua-dua anggota polis yang bertugas sebagai polis pengiring kepada Najib Razak semasa beliau menjadi Timbalan Perdana Menteri atas dakwaan membunuh Altantuya, hanya Azilah yang hadir manakala Sirul didapati sudah melarikan diri ke Australia sejak dua bulan sebelumnya. Sirul kini sedang ditahan di pusat tahanan Imigresen Australia tetapi sedang mempertimbangkan untuk mendedahkan secara terbuka kepada media antarabangsa mengenai pembunuhan itu, terutama siapa yang memberi arahan kepadanya. Kepada portal Malaysiakini, Sirul sudah pun memberikan temubualnya melalui telefon tetapi belum betul-betul terperinci dan jika tiada aral melintang, pada 11.30 pagi Isnin ini pula, beliau juga akan memberikan temubual melalui telesidang kepada wartawan Malaysia yang diusahakan oleh Pas dan Mahfuz Omar. Berikutan tindakan Sirul melarikan diri itu, hukuman mati keatas Azilah tidak dapat dilaksanakan buat masa ini kerana mereka disabitkan kesalahan itu secara bersama. Dalam masa yang sama, Australia juga menolak untuk melakukan ekstradisi terhadap Sirul kerana negara itu tidak menguatkuasakan hukuman mati dan akan menolak untuk menghantar pulang mana-mana pesalah yang dijatuhi hukuman tersebut. Ini menjadikan selagi Sirul berada di Australia, hukuman terhadap Azilah tidak dapat dilaksanakan. Selagi Sirul kekal dengan hukuman mati pula, Australia tidak akan menghantarnya pulang ke negara ini. Lantaran itu, sebagai jalan tengah dan atas nama perikemanusiaan, tokoh-tokoh berpengaruh ini difahamkan sedang berusaha mengadap Sultan Selangor untuk memohon pertimbangan pengampunan bagi kedua-dua anggota polis itu. Setelah dijatuhkan hukuman mati oleh Mahkamah Persekutuan, satu-satunya jalan untuk Azilah dan Sirul mengelak daripada hukuman itu ialah dengan cara memohon pengampunan daripada Sultan Selangor kerana kejadian pembunuhan itu berlaku di negeri tersebut. Jika pengampunan diberikan, Australia dijangka tidak mempunyai masalah lagi untuk mengektradisi Sirul ke Malaysia bagi menjalani hukuman bersama-sama dengan Azilah yang sudah pun berada dalam penjara ketika ini. http://shahbudindotcom.blogspot.com/

Copy and WIN : http://bit.ly/copynwin
Presiden Pas kena menggunakan haknya sbg Presiden, dgn mem buat satu kenyataan agar semua pihak dalam Pas 'tutup mulut' dlm isu saling menyalahkan antara satu sama lain skrg.
Apa yg berlaku skrg cukup memberi impak yang buruk kpd imej parti dan pimpinan.
Andaikata isu ini berpanjangan,percayalah keyakinan ahli,keperihatinan rakyat kpd Pas akan tergugat.
-ahli biasa.
Like ·
·


Sekumpulan tokoh-tokoh berpengaruh dalam negara sedang berusaha mendapatkan pengampunan untuk Azilah & Sirul azilah sirulSekumpulan tokoh-tokoh berpengaruh dalam negara ketika ini sedang berusaha mengadap Sultan Selangor untuk memohon pengampunan bagi Azilah Hadri dan Sirul Azhar Umar yang telah dijatuhkan hukuman mati atas kesalahan membunuh Altantuya Sharibuu. Mereka dikatakan berbuat demikian atas dasar tanggungjawab serta perikemanusiaan kerana berasakan Azilah dan Sirul tidak seharusnya dijatuhkan hukuman mati atas kesalahan tersebut. Selain tiada motif yang jelas dikenalpasti mengapa mereka melakukan tindakan itu, pembunuhan itu juga dipercayai dilakukan kerana mengikut arahan semata-mata. Sehubungan itu, tokoh-tokoh berpengaruh itu ingin memohon jasa baik Sultan Selangor agar mempertimbangkan pengampunan kedua-dua anggota polis itu daripada hukuman mati kepada penjara seumur hidup saja. Sekiranya pengampunan kepada hukuman penjara seumur hidup itu diperkenankan oleh Sultan Selangor, bermakna Azilah dan Sirul hanya perlu menjadi hukuman penjara sehingga mereka berusia 55 tahun tahun saja. Jika ditolak lagi dengan faktor berkelakuan baik dalam penjara, hukuman yang dijalani mungkin lebih singkat daripada itu. Selepas itu mereka menjadi manusia biasa yang bebas sebagaimana orang lain juga. Ketika Mahkamah Persekutuan menjatuhkan hukuman mati kepada kedua-dua anggota polis yang bertugas sebagai polis pengiring kepada Najib Razak semasa beliau menjadi Timbalan Perdana Menteri atas dakwaan membunuh Altantuya, hanya Azilah yang hadir manakala Sirul didapati sudah melarikan diri ke Australia sejak dua bulan sebelumnya. Sirul kini sedang ditahan di pusat tahanan Imigresen Australia tetapi sedang mempertimbangkan untuk mendedahkan secara terbuka kepada media antarabangsa mengenai pembunuhan itu, terutama siapa yang memberi arahan kepadanya. Kepada portal Malaysiakini, Sirul sudah pun memberikan temubualnya melalui telefon tetapi belum betul-betul terperinci dan jika tiada aral melintang, pada 11.30 pagi Isnin ini pula, beliau juga akan memberikan temubual melalui telesidang kepada wartawan Malaysia yang diusahakan oleh Pas dan Mahfuz Omar. Berikutan tindakan Sirul melarikan diri itu, hukuman mati keatas Azilah tidak dapat dilaksanakan buat masa ini kerana mereka disabitkan kesalahan itu secara bersama. Dalam masa yang sama, Australia juga menolak untuk melakukan ekstradisi terhadap Sirul kerana negara itu tidak menguatkuasakan hukuman mati dan akan menolak untuk menghantar pulang mana-mana pesalah yang dijatuhi hukuman tersebut. Ini menjadikan selagi Sirul berada di Australia, hukuman terhadap Azilah tidak dapat dilaksanakan. Selagi Sirul kekal dengan hukuman mati pula, Australia tidak akan menghantarnya pulang ke negara ini. Lantaran itu, sebagai jalan tengah dan atas nama perikemanusiaan, tokoh-tokoh berpengaruh ini difahamkan sedang berusaha mengadap Sultan Selangor untuk memohon pertimbangan pengampunan bagi kedua-dua anggota polis itu. Setelah dijatuhkan hukuman mati oleh Mahkamah Persekutuan, satu-satunya jalan untuk Azilah dan Sirul mengelak daripada hukuman itu ialah dengan cara memohon pengampunan daripada Sultan Selangor kerana kejadian pembunuhan itu berlaku di negeri tersebut. Jika pengampunan diberikan, Australia dijangka tidak mempunyai masalah lagi untuk mengektradisi Sirul ke Malaysia bagi menjalani hukuman bersama-sama dengan Azilah yang sudah pun berada dalam penjara ketika ini. http://shahbudindotcom.blogspot.com/

Copy and WIN : http://bit.ly/copynwin

Tiada ulasan: