Rabu, 30 Oktober 2013

LAGI TERUK BUTA AKIDAH...BUTA FEQAH DAN BUTA TASAUF....BUTA FARDU AIN LAH MAKSUD SEBENARPAPAGOMO MENGAMUK KUTUK KERAS PASUKAN POLIS DIRAJA MALAYSIA SEBAGAI MEMBALAS DENDAM DIRINYA KENA PECAT DARI PDRM DULU!!!!!Papagomo atau nama sebenarnya Wan Muhammad Azri bin Wan Deris seorang bekas mata-mata Cawangan Trafik di Balai Polis Ampang yang kena buang kerja sebab didapati bersalah oleh Mahkamah melakukan rasuah terhadap seorang penagih dadah sebanyak RM400 disumbat kedalam penjara dan di denda kini sudah ambil kesempatan untuk hentam dan kutuk PDRM.

Omak Kau melihat beliau ambil peluang keemasan untuk melepaskan rasa dendam kesumatnya yang sekian lama terpendam dan tersimpan rapat dalam hati dan jiwanya selama ini terhadap PDRM.

Yang seronoknya tu dia tuduh ada Pegawai Polis Makan Suap (Rasuah) sedang dia kena buang kerja sampai masuk jel sebab melakukan rasuah kepada penagih dadah ketika beliau sedang bertugas sebagai anggota polis cawangan trafik .. cawangan yang tidak ada kena mengena dengan kegiatan dan tugas polis membenteras aktiviti salah guna dadah.

Berikut ialah entri dari dinding akaun FBnya yang serang PDRM tanpa rasa ehsan.


Guard Haramjadah - Polis Usah Tutup Pekung Kesalahan Yang Dilakukan Pegawainya.

Segak bergaya si haramjadah Guard yang menembak mati pekerja wanita Ambank tempoh hari. Banyak lagi gambar Haramjadah ni dalam album FB nya tapi Gomo taknak cakap pasal gambar Haramjadah ni coz Gomo nak belasah POLIS.

Hari tu Gomo dah maklum yang patut bertanggungjawap dalam kes ini adalah syarikat keselamatan Guard ni bekerja dan juga pihak Polis. Tapi ada ramai komen yang menyatakan polis tak salah, polis tak terlibat bla bla bla. Hari ni Gomo nak ulas sikit kenapa Gomo tetap salahkan Polis.

Step 1: syarikat keselamatan akan menugaskan pengawalnya untuk bertugas di Bank dan pengawal tersebut perlu dibekalkan dengan senjata api.

Step 2: syarikat keselamatan akan membuat permohonan kepada pihak Polis bagi memberikan kelulusan kepada pengawal keselamatan yang dipilih untuk memegang senjata api.

Step 3: Pihak Polis akan melakukan saringan ke atas penama yang dihantar oleh syarikat keselamatan untuk menyemak segala rekod dan juga apa apa yang berkaitan dengannya sebelum diberikan kelulusan. Pihak Polis boleh untuk tidak meluluskan permohonan syarikat keselamatan.

Step 4: Jika pengawal keselamatan yang disaring oleh pihak Polis tidak melepasi taraf kelayakkan maka pekara tersebut akan dimaklumkan kepada Syarikat Keselamatan tersebut dan nama pemohon pengawal keselamatan akan ditukarkan kepada pemohon yang lain.

Step 5: Setelah pihak Polis meluluskan permohonan syarikat Keselamatan tersebut dengan memberikan kelulusan untuk menggunakan senjata api barulah satu surat dikeluarkan oleh pihak Polis dengan menamakan sipolah bin sipolan diberi kelulusan untuk membawa sejata api.

Step 6: Setelah kelulusan diperolehi dari pihak Polis barulah syarikat keselamatan tersebut membekalkan senjata api kepada pengawal keselamatan yang telah lulus saringan daripada pihak Polis untuk berkhidmat.

Step 7: Pengawal bersenjata api itu berkhidmat dilokasi yang ditetapkan oleh pihak Syarikat Keselamatan.

Ok, tu Gomo cakap dari apa yang telah disampaikan oleh rakan pengawal keselamatan bersenjata Api dan juga Bodyguard. Proses nya adalah lebih kurang begitu yang mana suka atau tidak sekalipun keculasan pegawai Polis yang meluluskan penggunaan senjata api kepada pengawal haramjadah warga Indonesia itu merupakan satu tindakan yang tidak boleh kita terima. Gomo yakin pegawai Polis berkenaan bersikap sambil lewa ataupun mungkin ada unsur lain yang mana "Makan Suap" menyebabkan kelulusan diberikan begitu sahaja kepada warga Indonesia yang menggunakan kad pengenalan palsu.

Takziah kepada keluarga mangsa tembakan tersebut dan Gomo harap pihak keluarga mangsa mengambil tindakan saman ke atas pihak Syarikat Keselamatan dan jugak PDRM kerana kecuaian tersebut.

Pihak PDRM pula perlu mengambil tindakan disiplin segera keatas pegawai Polis yang bertugas dalam memberikan kelulusan kepada warga Indonesia tersebut. Tindakan tegas oleh PDRM perlu dilakukan bukan sahaja di mana pegawai Polis tersebut bertugas malah di seluruh Malaysia balai balai Polis begitu culas tahap keselamamatan senjata api.

Harap pihak PDRM tak marah dengan penjelasan ini kerana rakyat perlu tahu kebenarannya.


- Papa Gomo

 

SELISEH MALAIKAT 44 ... JANGAN KITA TERGOLONG DALAM KELOMPOK "BUTA POLITIK".


Sekadar memberi peringatan dan nasihat ... mohon agar kita tidak terdiri dari golongan rakyat yang di labelkan sebagai "BUTA POLITIK".

UMNO selagi ramai rakyat buta politik selagi itu dia mampu mempertahankan kuasanya.

UMNO tidak mampu bernafas dan bernyawa dengan kelompok rakyat yang celik politik selain celik IT dan celik ilmu. 

Selasa, 29 Oktober 2013

BERITA GEMBIRA-BIL ASTRO AKAN NAIK LAGI MULAI 24HB NOVEMBER 2013

Mungkin agaknya terbeban dan terkesan dengan 
kenaikan harga gula, Astro dengan segera bakal 
menaikkan harga bil baru diantara RM2 hingga 
RM6 bermula 24 November 2013.

Bagi pengguna astro berikut info terbaru 

berkaitan caj untuk 2 pakej astro ( Pakej Sukan 
dan Pakej Keluarga)

Dengan perkhidmatan Astro yang sangat teruk, 

tayangan berulang, perkhidmatan pelanggan teruk 
dan pakej menguntungkan pihak Astro  ... mereka 
dengan senang lenang dan sesuka hati menaikkan 
harga perkhidmatan mereka yang tidak seberapa 
dan mempunyai nilai wang ( money worth).

Pihak kerajaan Malaysia perlu mengkaji keperluan 

satu lagi khidmat televisyen berbayar kerana jika 
hanya ada Astro, pengguna tiada pilihan, maka 
perkhidmatannya sangat teruk dan bersifat monopoli 
dan akhirnya merugikan pihak pengguna.

Lihat syarikat telekomunikasi di Malaysia iaitu Digi, 

Celcom dan Maxis yang bersaing hebat dan 
berlumba-lumba sesama mereka untuk memberikan 
kelebihan kepada pengguna.

Caj baru yang akan dikenakan bagi setiap pakej ialah :

Sport Pack – Tambahan RM 6 sebulan
Family Pack – Tambahan RM 2 sebulan.

Tahniah dan jutaan syabas kepada para penyokong, 

pendokong dan ahli UMNO/BN yang siang malam 
bertungkus lumus berhempas pulas siang malam 
tanpa penat lelah dan kenal erti bosan dan jemu 
memenangkan UMNO/BN pada PRU 13 lalu.

Kini penat lelah kalian dibalas dengan hadiah yang 

lumayan sepadan dengan sumbangan iaitu kenaikan 
bil baru ASTRO.

Siapalah rakyat tanpa sokongan kalian. .. Yang 

membantah dipersilakan berhijrah dari negara 
ini atau pun duduk dalam hutan!!!!
Non-Profit Organization · 295,033 likes
Non-Profit Organization · 295,034 likesADA NAMPAK PEMIMPIN MCA ATAU GERAKAN MACAM INI?


Rakaman gambar Ketua Menteri Pulau Pinang merangkap Setiausaha Agung DAP, YAB Lim Guan Eng dah Ahli Parlimen Rasah dan ADUN Lobak YB Anthony Loke yang sedang makan ditepi jalan disebuah gerai di Bentong, Pahang sebelum ke tempat ceramah UBAH anjuran DAP Pahang.

Tanpa protokol dan bodyguard cukup selamber, sempoi dan cool saja mereka menikmati juadah.

Ini baru dinamakan pemimpin berjiwa dan berperangai rakyat..Nak jumpa pemimpin MCA atau Gerakan berlagak macam ini memang payah sangatlah.

DARI RAKYAT MEREKA DATANG KEPADA RAKYAT MEREKA MENYUMBANG.

Kes Ambank – Usaha buru suspek makin cerah

Jobs/ Jawatan kosong
http://www.kualalumpurpost.net/jobs/
Advertisement enquiries
http://www.kualalumpurpost.net/advertisement/
suspKUANTAN  - Polis yakin gerakan memburu suspek kes tembak seorang pegawai operasi AmBank, Rabu lalu semakin cerah berikutan penemuan beberapa petunjuk baharu termasuk laman sosial Facebook menggunakan nama Ardi Ode Putra Katela yang disahkan milik lelaki itu.
Timbalan Ketua Polis Negara, Datuk Seri Mohd. Bakri Mohd. Zinin berkata, pihaknya juga yakin suspek masih berada di dalam negara bersama selaras raifal pump-gun yang digunakan dalam kejadian itu, menurut sumber Utusan.

CALON BINI DUA DAH ADA ANAK DENGAN BINI MUDA? #PRKSGLIMAU


Kita semua tau memang ramai pensyarah kawen dengan student tapi yang SEMBUNYI2 tak la ramai.

Kesian lah pada anak2 tu yang sebab kurang diberikan perhatian pasai mak bapak depa kawen sembunyi.

Lagi2 si bapaknya seorang YB, boleh jamin ker masa depan anak2 kalau si bapak dah mula sibuk sana sini. Nak jumpa pun sembunyi macam main 'Polis Entry'.

Orang kampung mesti tak tau yang calon BN ni ada bini dua dan muda lagi pulak tu. Tapi takkan lah orang UPSI tak tau atau depa semua buat2 tak tau. Betui tak?????


Comeykan Baby Depa ni??????

Tiada ulasan: