Sabtu, 19 Oktober 2013

ADAKAH KITA NAK JADI ANAK YANG BEGINI

KISAH BENAR: Anak kat IPT Makan McDonald’s, Ibu Di Kampung Jamah Ikan MasinKALI ini, penulis ingin kongsikan mengenai satu status menarik dari seorang pemilik akaun Facebook yang kini sedang hangat dikongsi di laman sosial itu.
Status oleh Alfarouq Fadli itu berbunyi:


Melalui maklumat yang diberi, Alfarouq pada ketika itu duduk membelakangi gadis tersebut dan belakang kepala mereka agak rapat sehingga dapat mendengar jelas perbualan itu.
Dikatakan juga, dia kemungkinannya menggunakan ‘loudspeaker’ kerana suasana yang agak bising dan tidak menyangka perbualan itu dapat didengari oleh pemilik akaun itu.
Tujuan penulis berkongsi status ini ialah untuk memberitahu bahawa perkara seumpama ini bukanlah sesuatu yang jarang berlaku di kalangan pelajar.
Kita sendiri sudah terbiasa membaca kisah bagaimana anak-anak sanggup menipu ibu-bapa demi keseronokan diri.
Akibatnya, pelajaran pun entah ke mana apabila keberkatan itu sudah ditarik oleh-Nya kerana perbuatan buruk kita terhadap ibu-bapa.
Semoga apa yang disampaikan oleh saudara Alfarouq ini dapat dijadikan iktibar buat semua hendaknya.
Oleh: ELZA

INSIDEN BAKAL MEMBUAT UMNO/BN BERTAMBAH MARAH DENGAN DSAI!!!!!Ekoran dari Kerajaan memberi amaran kepada pelajar Malaysia di Australia agar ‘menjauhkan diri’ dari menghadiri sesi awam bersama Ketua Umum KEADILAN, Datuk Seri Anwar Ibrahim di ‘Festival of Ideas, Dissent and Democracy’.

Surat amaran tersebut dikeluarkan pegawai penasihat pelajar, Sharezan Md Sheriff dari Jabatan Perkhidmatan Awam Malaysia (JPA) dipercayai kepada semua penerima biasiswa JPA.Amaran

“Jauhkan diri anda dari menyertai aktiviti ini. Saya tidak ragu-ragu untuk mengambil tindakan keras ke atas penerima biasiswa JPA yang terlibat.

“Anda bijak untuk berfikir daripada melakukan aktiviti yang boleh menyulitkan anda mengekalkan gred yang menyebabkan biasiswa daripada ditarik semula.

“Anda cukup tahu apa yang ditandatangani,” kandungan surat amaran dipetik.

Apakah tidak balas susulan oleh para pelajar kita?

Rupa-rupanya tidak memberi kesan apa-apa pun.. mereka turun beramai-ramai membuat bantahan secara aman menyatakan sokongan kehadiran DSAI di Universiti Adelaide, Australia.

Lagi ditekan lagi rakyat bangkit menyatakan sokongan ... Lawan Tetap Lawan.

KENYATAAN YANG PATUT SEMUA MENTERI BESAR DAN KETUA MENTERI UMNO/BN RASA MALU.


Inilah kenyataan yang cuba di sorokkan dari pengetahuan rakyat oleh media arus perdana milik dan kawalan UMNO.

Laporan Ketua Audit Negara 2012 mendedahkan betapa prestasi kewangan yang di tadbir urus oleh kerajan-kerajaan negeri UMNO/BN bermasalah sampai menjadi caca marba.

Kini dilihat beberapa isu panas cuba di bangkitkan demi mengalih pandangan rakyat dengan harapan rasa marah dan meluat rakyat kepada UMNO/BN dapat di redakan.

Oleh itu seluruh rakyat wajar fokus dan jangan tergelincir tentang penyelewengan dan ketirisan teruk yang dilakukan oleh pemerintah UMNO/BN.

Jangan rakyat terpengaruh betapa negeri-negeri yang di perintah oleh Pakatan Rakyat menunjukan prestasi kewangan yang cukup baik dan memberangsangkan tidak seperti negeri-negeri UMNO/BN.
Nisa Tanah Merah and 3 other friends shared Azahar Ahmad Janggut's photo.
**INFO SIHAT** Keburukan Memakan Organ Dalaman Binatang Atau Haiwan Kita diajar dalam buku biologi, buku pemakanan (kajian dan terbitan para kafir ni) bahawa kalau nak dapat vitamin B dan kalau nak tambah darah kita kena makan hati haiwan dan hati ayam. Sains juga menggalakkan makan hati kerana khasiat zat besinya yang sangat diperlukan manusia. Tetapi sebenarnya Nabi kita tidak menggalakkan pemakanan organ dalaman. Mana kita mesti pilih? Nak ikut kafir ke nak ikut Nabi Muhammad ? Sebenarnya makan hati ayam dapat melembabkan otak kita sebab hati merupakan organ dimana semua toksin akan dikumpulkan dan dineutralkan. Jadi kepekatan toksin adalah tinggi di hati ayam. makanlah kita toksin tersebut serta bengaplah otak kita umat Islam sebab percaya buku sains keluaran kafir ini. Kebanyakan ayam di pasaran hari ini telah disuntik bahan kimia untuk mempercepat tumbesarannya kerana didorong oleh permintaan pasaran yang semakin meningkat. Bahan kimia yang berbahaya ini akan dikumpulkan di hati. Kandungan racun dalam hati: - Antibiotik tylosin - Penisilin - Oxytetracycline - Kanamycin. Kandungan bahan kimia didalam hati ayam juga boleh menyebabkan kesan teratogenik, kesan karsinogenik Kesan teratogenik boleh menyebabkan kesan buruk kepada ibu mengandung, terutama kepada janin. Kandungan boleh mengalami keguguran atau bayi cacat. Manakala kesan Karsinogen boleh menyebabkan kanser. Ginjal juga merupakan organ penting dalam badan dan berfungsi untuk membuang sisa metabolisme dan racun dalam bentuk urin, yang kemudian dikeluarkan dari tubuh. Walau pun Nabi berkata jangan tetapi ulamak lebih menjatuhkan hukum makhruh dalam keadaan ini dan bukan mengharamkannya. Organ dalaman adalah organ selain daging yang terkandung dalam tubuh haiwan seperti: - Hati - Paru-paru - Perut - Hempedal - Buah pinggang - Jantung - Telur ayam yang belum keluar dari perut ayam - Telur ikan Saranan ilmu Sains bahawa memakan hati haiwan adalah baik untuk menambah darah adalah ilmu songsang yang diajar oleh orang Yahudi agar umat manusia menjadi tidak sihat . Orang Yahudi ini beranggapan bahawa alangkah indahnya jika dunia ini dipenuhi oleh orang Yahudi sahaja. Mereka ingin membunuh umat lain selain Yahudi secara senyap. Orang Yahudi ini sangat mempelajari ilmu di dalam Al-Quran dan hadis cuma mereka tidak beriman sahaja. Ilmu Sains dari barat mengajar untuk memakan hati sedangkan orang Yahudi , Amerika dan England tidak makan hati . Memakan hati bukan sekadar tidak membantu meningkatkan paras hemoglobin darah malahan memakannya akan mengundang pelbagai mudharat lain yang Allah dan RasulNya saja yang mengetahui dengan tepat. Sila like dan share https://www.facebook.com/herbaHBS #copypaste — with Rohani Binti Abdul Hamid and 10 others.
 
 
 
 

TUN MAHATHIR KASI PECAH RAHSIA BELIAU DAPAT MENJADI PERDANA MENTERI KERANA MENGAMALKAN POLITIK WANG!!!!!Mantan Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad  mengakui politik wang masih berleluasa dalam Umno dan mengakui perwakilan yang mengundi pada pemilihan kali ini didalangi dengan kerenah politik wang.

Beliau berkata rakyat tidak perlu berharap kerajaan untuk membetulkan sistem sedia ada kerana mereka masih tidak mampu memperbaiki kelemahan dalam Umno.
"Saya dapati budaya rasuah masih berleluasa dan mereka yang mengundi dalam pemilihan hanya didorong oleh kerenah politik wang.

Tiada ulasan: