Jumaat, 19 September 2014

SEMUA SURAH SETANDING...ALQURAN KALAM ALLAH...YANG MALANG BACA TAPI PERLAKSANAANNYA BERPILIH...YANG UNTUNG AMBIK...YANG MERUGIKAN DAN BAHAYA PADA DIRI TOLAK MISALNYA HUKUM2 JENAYAH/HUDUD

10 Surah-Surah Mustajab – Antara Mukjizat Al-Quran

by admin on October 12, 2011
Semuanya dengan izin Allah S.W.T. Dengan Istiqamah dan Doa kepada-Nya, InsyaAllah di makbulkan apa yang kita kehendaki.
1. SURAH AL-FATIHAH
Amalkan membaca Surah Al-Fatihah semasa hendak tidur diikuti dengan membaca Surah Al-Ikhlas 3 kali, Surah Al-Falaq dan Surah An-Nas. Insya’Allah akan aman tenteram dan terjauh daripada gangguan syaitan. Dianjurkan juga membaca surah ini sebanyak 44 kali untuk mengubati sakit mata, perut, gigi dan lain-lainnya dengan izin Allah s.w.t. Untuk mencegah kemarahan Allah, bacalah surah ini sebanyak 17 kali sehari iaitu dengan mengerjakan solat 5 waktu.2. SURAH YAASINTelah bersabda Rasulullah s.a.w., sesungguhnya bagi setiap sesuatu itu ada hati, dan hati Al-Qur’an ialah Surah Yaasin iaitu jantung Al-Qur’an. Sesiapa yang membaca Surah Yaasin, nescaya dituliskan oleh Allah pahala menyamai sepuluh kali membaca Al-Qur’an seluruhnya. (Hadis riwayat At-Tarmizi dari Anas r.a.) Rasulullah s.a.w. juga bersabda : Surah Yaasin dinamakan di dalam kitab Taurat dengan sebutan “At-Mu’ammah” (yang umum), yang mengumumkan pembacanya dengan kebaikan dunia dan akhirat, menanggung segala bala baik dari kesusahan di dunia mahu pun akhirat. Pembaca juga akan dilindungi dari setiap keburukan dan kejahatan serta segala hajat dan kemahuan akan Allah kabulkan. Jika dibaca dalam satu malam semata-mata mengharapkan keredaan Allah, nescaya Allah akan mengampunkan dosanya. (Hadis riwayat Malik, Ibnu-Sunni dan Ibnu Hibban). Surah Yaasin ni juga jika diamalkan, akan terselamatlah kita dari kehausan di hari KIAMAT. 3. SURAH AT-DHUHAN


Dibaca sekali pada malam Jumaat agar kita terselamat dari huru hara di Padang Mahsyar.
4. SURAH AL-WAQI’AH
Menurut beberapa hadis Rasulullah s.a.w., mereka yang mengamalkan membaca Surah Al-Waqi’ah pada tiap-tiap malam, insya’Allah tidak akan merasai kepapaan. Mereka yang membacanya sebagai wirid, insya’Allah akan beroleh kesenangan selama-lamanya. Mereka yang membacanya sebanyak 14 kali setiap lepas solat As ar, insya’Allah akan dikurniakan dengan rezeki yang banyak. Selepas solat Isyak, ambillah segelas air lalu bacalah Surah Al-Fatihah sekali, Ayatul Qursi sekali dan Surah Al-Waqi’ah ayat 35-38 sebanyak 7 kali. Tiup dalam air dan minum. Dalam hati, niat untuk menjaga kecantikan diri dan kebahagiaan rumahtangga kita. Makna Surah Al-Waqi’ah Ayat 35-38 ialah : “Sesungguhnya, Kami telah menciptakan isteri-isteri mereka dengan ciptaan istimewa. Serta Kami jadikan mereka sentiasa dara (yang tidak pernah disentuh), yang tetap mencintai jodohnya serta yang sebaya dengan umurnya.
5. SURAH AL-KHAUTHAR
Sesiapa yang mengamalkan membaca surah ini sebanyak 1,000 kali, maka Allah s.w.t. akan menghasilkan hajatnya termasuk rezeki dan kenaikan pangkat. Sesiapa yang membaca 1,000 kali juga selepas solat Isyak hingga dia tertidur, insya’Allah dia dapat melihat Rasulullah s.a.w. dalam tidurnya.
6. SURAH AL-KHAAFIRUUN
Sesiapa yang membaca Surah Al-Khaafiruun, maka bandingannya seperti membaca seperempat Al-Qur’an, disamping terlepas dari syirik, terjauh dari godaan syaitan dan terlepas dari peristiwa yang mengejutkan (Riwayat At-Tarmizi). Sebelum tidur, bacalah surah ini agar kita mati dalam iman serta membersihkan kotoran dalam diri kita.
7. SURAH AL-MULK
Sebuah lagi Surah dari Al-Qur’an iaitu Surah Al-Mulk mempunyai fadhilat dan faedah yang amat besar bagi sesiapa yang mengamalkan membacanya. Menurut beberapa hadis Rasulullah s.a.w., mereka yang mengamalkan membaca akan surah ini, akan mendapat syafaat dan keampunan dosa-dosanya. Mereka yang membacanya pada setiap malam, insya’Allah, akan terselamat dari azab kubur..
8. SURAH AL-IKHLAS
Rasulullah s.a.w. pernah bersabda kepada isteri kesayangan baginda, Siti Aisyah, antara mafhumnya : “Wahai Aisyah isteri ku, sebelum kamu tidur, khatamlah dulu Al-Qur’an.” Siti Aisyah lalu berkata, “Wahai suami ku, saya tidak mampu khatam Al-Qur’an sebanyak 30 juzuk itu.” Apabila mendengar kata-kata Siti Aisyah tersebut, Rasulullah s.a.w. sambil tersenyum lalu menjawab, “Barangsiapa yang membaca 3 kali sebelum tidur, seolah-olah ia telah khatam Al-Qur’an keseluruhannya. ” Dari Rasulullah s.a.w.. pernah bersabda kepada Saidina Ali r.a., “Sesiapa hendak pergi musafir, kemudian ketika dia hendak meninggalkan rumahnya, ia membaca surah Al-Ikhlas 11 kali, maka Allah memelihara rumahnya sampai ia kembali. Ibnu Said Al-Khanafi menerangkan : “Surah ini dinamakan Surah Al-Ikhlas, ertinya bersih atau lepas. Maka barang siapa yang membacanya dan mengamalkannya dengan hati yang ikhlas, maka ia akan dilepaskan kesusahan duniawi, dimudahkan di dalam gelombang sakratulmaut, dihindarkan dari kegelapan kubur dan kengerian hari kiamat.”
9. SURAH AL-FALAQ
Siti Aisyah menerangkan : “Bahawa Rasulullah s.a.w. pada setiap malam apabila hendak tidur, Baginda membaca Surah Al-Ikhlas, Surah Al-Falaq dan Surah An-Nas lalu ditiupkan pada kedua telapak tangan, kemudian disapukan keseluruh tubuh dan kepala. Barang siapa terkena penyakit kerana perbuatan syaitan atau manusia, hendaklah membaca Surah Al-Falaq dan Surah An-Nas sebanyak 41 kali selama 3 hari, 5 hari atau 7 hari berturut-turut. Barang siapa yang takut akan godaan syaitan dan manusia, takut dalam kegelapan malam atau takut dengan kejahatan manusia, bacalah Surah Al-Falaq dan Surah An-Nas sebanyak 100 kali.
10. SURAH AN-NAS
Surah An-Nas adalah surah yang terakhir (ke-114) dalam Al-Qur’an. Nama An-Nas diambil dari kata An-Nas yang berulang kali disebut dalam surah ini yang bermaksud manusia. Surah ini termasuk dalam golongan surah makkiyah. Isi surah ini adalah bagi menganjurkan manusia memohon perlindungan kepada Allah dari godaan syaitan baik yang berasal dari golongan manusia mahu pun jin. Surah An-Nas ini juga adalah penerang hati.
4:55PM - 19 Sep 2014

Lelaki mengamuk depan hotel di Alor Setar


Seorang lelaki ditahan kerana mengamuk menggunakan pisau dan besi di hadapan sebuah hotel di Jalan Pintu Sepuluh di Alor Setar hari ini.

Ketua Polis Daerah Kota Setar, ACP Adzaman Mohd Jan berkata suspek berusia lingkungan 40-an itu ditahan di hadapan hotel tersebut tengah hari tadi.

Beliau berkata pihak polis pada mulanya menerima maklumat mengenai kejadian amuk di hadapan kedai makan di Mergong Indah.

Namun suspek kemudiannya dikesan di hadapan sebuah hotel, tetapi kemudian melarikan diri dengan memandu kereta secara agresif di sekitar Jalan Putra, Jalan Gangsa dan Jalan Suka Menanti," katanya kepada pemberita.

Beliau berkata pihak polis kemudiannya menerima panggilan daripada seorang wanita yang mendakwa dia isteri kepada suspek dan menyatakan suaminya itu kurang siuman.

Adzaman berkata suspek kemudiannya didapati memberhentikan keretanya di hadapan hotel yang sama dan bertindak menyerang polis dengan batang besi dan pisau apabila diminta menyerah diri.

Suspek kemudiannya dihantar hospital psikiatri untuk diperiksa.

- Bernama

Friday, 19 September 2014


AHLI PARLIMEN LANGKAWI MERANGKAP KETUA UMNO BAHAGIAN LANGKAWI MEMPERTAHANKAN KENYATAANNYA YANG BANGSA JAWA DATANG MEREMPAT KENEGARA INI DAN MAU MEREKA DI PERHAMBAT KELUAR.... MALAHAN TERLALU MELUAT SAMPAI NAK MUNTAH MELIHAT ORANG-ORANG JAWA DINEGARA INI."Ingat jawa hebat sangat ka...kalau hebat mengapa datang merempat kat sini. Balik jawa laa."

"Saya akan pertahankan kenyataan saya, saya, meluat nak muntah lihat jawa di msia"

"Ini tanah melayu bukan tanah jawa"

Mohon respon dan komen dari Naib Presiden UMNO Terkanan merangkap Menteri Dalam Negeri dan juga Ahli Parlimen Bagan Datoh, YB Dato' Seri Ahmad Zahid Hamidi mengenai kata-kata amat biadap yang boleh ditakrifkan sebagai kesalahan di bawah Akta Hasutan 1948 ini?????

Mula-mula hina Jawa datang merempat dan mau diperhambat .. Lepas itu akan mempertahankan kenyataan biadapnya itu sampai tengok muka orang jawa sampai nak muntah sebab terlampau meluat dengan orang-orang jawa.

Inilah kualiti yang ada pada tubuh badan seorang ahli parlimen dari Langkawi ini .. Bukan kali pertama berkata sombong, angkuh dan bongkak  .. Ianya sudah semacam sebati dengan dirinya.

Mau tunggu apa respon dari pemimpin-pemimpin UMNO yang berketurunan Jawa mengenai kenyataan kurang ajar amat paling ini.

Negara kita tidak perlukan pemimpin seperti Ahli Parlimen Langkawi merangkap Ketua UMNO Bahagian Langkawi ini yang juga Pengerusi KTMB .. biadap, kurang ajar, berlagak sombong, angkuh dan besar kepala.

Pemimpin macam inilah yang sepatutnya diperhambat keluar dari jawatan-jawatan yang sedang disandangnya kini.

7 Sahabat Didakwa Rogol Wanita

7 Sahabat Didakwa Rogol Wanita
SEREMBAN - Tujuh sahabat dihadapkan ke Mahkamah Sesyen di sini, kerana merogol seorang wanita berusia 22 tahun di sebuah flet di Garden Avenue, Seremban 2 di sini, minggu lalu.
Mengikut pertuduhan, mereka melakukan perbuatan itu pada 11 hingga 15 September dan didakwa mengikut Seksyen 376 Kanun Keseksaan, memperuntukkan hukuman penjara sehingga 20 tahun dan sebatan, jika sabit kesalahan.
Semua mereka yang berusia antara 18 hingga 24 tahun itu bagaimanapun mengaku tidak bersalah dan meminta dibicarakan selepas pertuduhan dibacakan di depan Hakim Datuk Jagjit Singh Bant Singh.
Jagjit membenarkan semua tertuduh diikat jamin antara RM3,000 hingga RM6,000 dan kes disebut semula 20 Oktober depan.
sumber


Friday, 19 September 2014


PENTADBIR AKAUN LAMAN SOSIAL FACEBOOK, PERSATUAN KONGSI GELAP MELAYU KENA TANGKAP ?????


Mendapat maklumat bahawa pentadbir akaun  laman sosial Facebook Persatuan Kongsi Gelap Melayu yang dikenali sebagai, Syafiq Abdul Wahid, telah ditahan oleh pihak berkuasa atas kesalahan hasutan dirumahnya awal pagi tadi dan kini ditahan reman selama 3 hari untuk membantu siasatan kesalahan dibawah hasutan.

Anak Dan Ibu Ditangkap Bersetubuh Melekat
By editor-2 September 19, 2014 : 12:01 pm
lekat
Kisah kejadian ini adalah, persetubuhan antara Ibu yang berusia 30 tahun,
dengan anak lelakinya berusia 15 tahun. Keduanya tetap melekat seperti terkunci.
Pasangan ini sempat dilarikan ke sebuah hospital di kota Gorontalo Indonesia. “Namun
malang, pasangan ini meninggal beberapa jam setibanya di hospital,” kata seorang
petugas hospital tempat pasangan persetubuhan itu dirawat kepada wartawan Gorontalo
Post.Kejadian ini sungguh terkutuk.
Ibu dan Anak meninggal dalam keadaan sedang bersetubuh.
Di Gorontalo, kes ini menjadi aib besar. Baik keluarga mahupun pihak hospital sama-
sama menutup kes daripada diketahui orang awam.Namun, dari penyiasatan wartawan
Gorontalo Post (Group JPNN) ketika sampai di hospital pasangan bersetubuh ini
memang sudah dalam keadaan lemah.
Tidak jelas, sudah berapa lama pasangan persetubuhan melekat sehingga tak boleh
dilepaskan.Beberapa sumber lain yang dekat dengan keluarga menyebutkan, sebenarnya
pasangan ini sempat bertahan beberapa hari sebelum akhirnya diputuskan untuk
membawanya ke hospital dan akhirnya meninggal dunia.
Di hospital pasukan perubatanmemutuskan untuk membedah untuk memisahkan
keduanya.”Pembedahan itu terpaksadilakukan kerana keadaannya memang memaksanya
begitu. Mereka kelihatan sudah lemah, dan terus memburuk,” jelas petugas hospital.
Sayangnya, informasi bila dilaksanakannya pembedahan terhadap keduanya, Gorontalo
Post tak berhasil mendapatkan informasi yang pasti. “Kami kurang tahu bila dilakukan
pembedahan hanya yang jelas sudah dibedah,” kata sumber Gorontalo Post .”Kami
dengar sudah meninggal dunia.
Tapi kami tidak tahu bagaimana selanjutnya,” sambung sumber tersebut.
Lebih lanjut informasi yang diperolehi,  setelah meninggal jasad ibu dan anak tersebut
sempat diletakkan di bilik mayat. Jasad keduanya dibawa pulang oleh pihak keluarga.
Proses pengeluaran jasad itu pun dirahsiakan juga. Beberapa sumber mengatakan, jasad
keduanya dibawa dengan van ambulance ketika tengah malam. Dan ada sumber
mengatakan mayat mereka tidak disimpan di bilik mayat tetapi terus dibawa balik
melalui pintu yang dirahsiakan.
Apakah memang ini semua tanda-tanda nyata akhir zaman semakin dekat, kiamat sudah
diambang pintu kedatangan, Wallahu a’lam semoga Tuhan senantiasa membawa kita
pada jalan yang lurus dan benar – Gorontalo Post
Perwakilan dakwa AJK PAS Pusat mahu guling Hadi
pada 19-09-2014 12:09 Ditulis Oleh Shuhaniza Said, Wan Anis Ilyani Wan Mohammad Azhar & Zeanaaima Mohd Yusof
Post Pic
BATU PAHAT: Hari kedua Muktamar Tahunan PAS Pusat Kali-60 gempar apabila perwakilan Kelantan, Ahmad Fadhli Shaari mendakwa beberapa Ahli Jawatankuasa (AJK) Pusat parti itu terlibat dalam usaha menjatuhkan Presiden, Datuk Seri Abdul Hadi Awang. 
Fadhli berkata, beliau mempunyai rakaman perbincangan perjumpaan tersebut yang antaranya menyebut usaha menjatuhkan Hadi pada 31 Ogos lalu, di Pustaka Az Zahra, Kota Bharu.
"Wujud anasir untuk turunkan presiden. Ada satu perjumpaan di Pustaka Az Zahra 31 Ogos yang mengumpul sebahagian daripada AJK PAS Pusat sendiri yang hadir dalam perjumpaan ini.
"Dan saya ada rakaman, saya boleh pasang, tapi kalau pengerusi tetap tak bagi (kebenaran), saya boleh pasang tapi agak panjang, yang menyebut usaha untuk menjatuhkan presiden," katanya yang disambut sorakan perwakilan lain. 
Perjumpaan yang dimaksudkan adalah perjumpaan anggota Persatuan Ummah Sejahtera Malaysia (PasMa), sebuah badan bukan kerajaan (NGO) yang didakwa diwujudkan untuk menggulingkan Hadi.
Sebelum ini, bekas Ketua Dewan Pemuda PAS Pusat, Nasrudin Hassan juga pernah mendedahkan perjumpaan tersebut telah menunjukkan rupa sebenar PasMa, yang didakwa hanya berlindung di sebalik nama sedangkan agendanya adalah untuk menjatuhkan Hadi.
Gerakan menjatuhkan Hadi bertitik tolak daripada keputusan pemimpin itu bersabit kemelut Menteri Besar Selangor yang bercanggah dengan keputusan Mesyuarat Jawatankuasa PAS Pusat pada 17 Ogos, yang mencalonkan Presiden PKR, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail sebagai pengganti Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim.
Malah isi perbahasan perwakilan tersebut juga sarat dengan kritikan terhadap Timbalan Presiden, Mohamad Sabu atau Mat Sabu kerana menyanggah Hadi secara terbuka sehingga menimbulkan keresahan penyokong PAS dan Pakatan berhubung ketegangan hubungan kedua-dua pemimpin berkenaan.  
"Presiden buat keputusan, timbalan presiden sanggah secara terbuka. Saya hormat timbalan presiden, saya kagum dengan timbalan presiden, yang bertanding di Kelantan, yang menjadi orang Kelantan beberapa lamanya," kata Fadhli.
Perbezaan ini bukan perkara yang salah, tetapi kami mohon jangan sebut secara terbuka kerana perwakilan atau penyokong akan keliru dengan apa yang berlaku di atas," ujarnya.   
Fadhli dalam pada itu mempertahankan Hadi dan menyifatkan langkah yang diambil pemimpin itu sangat tepat kerana mengambil kira semua pertimbangan walaupun kemelut hebat itu dicetuskan PKR.  
"Musuh kita ialah Umno, bukan istana. Apabila terbukti Langkah Kajang buntu jalannya, di mana cerdiknya langkah Kajang. Inilah hikmah dari langkah cermat presiden," katanya lagi yang mendapat tepukan gemuruh perwakilan.
         
Kekecohan perbahasan berterusan apabila perwakilan Wilayah Persekutuan, Azahari Ariffin menggunakan slot perbahasannya untuk membacakan doa memohan Mat Sabu tidak lagi menentang Hadi, selain isi doanya turut mengecam tindakan dua ADUN parti itu, ADUN Hulu Kelang, Saari Sungib dan ADUN Morib, Hasnul Baharuddin yang melangkaui parti berhubung krisis Menteri Besar Selangor. 
Doanya yang meleret sehingga mengambil masa hampir 25 minit itu mengundang teguran pengerusi tetap, Abu Kassim Abdullah.
Sebaik saja perwakilan Wilayah Persekutuan menyudahkan sesinya, perwakilan Kuala Kedah, Ridzwan Abu Bakar meluru ke hadapan sambil meminta agar tindakan dikenakan kepada Azahari kerana menggunakan doa untuk mengutuk individu lain dalam muktamar.
Tindakan luar kawal Ridzwan memaksa Unit Amal bertindak merampas mikrofon bagi menenangkan keadaan.


Aku "snap" teks ini kerana tak mahu sesiapa ubah.
Pengertian wala' dlm jemaah...LikeLike · ·
Ishhh..ishhh..sampai tara ni puak Anwarinas aka PasMa dok tibai geng ulama Pas..Ustaz Harun Din ni..bkn takat org Pas ja yg hormat..org UMNO pun sgt hormat kat dia..sebab ketokohan dia..lagipun dia bknnya pengamal politik binatang yg totok..
Tapi lihatlah sendiri arini..Ustaz Harun Din bkn setakat tdk lagi dihormati..malah difitnah sbg seorg ulamak yg mmpunyai kepentingan peribadi duniawi..
Tuduhan yg dibuat oleh Zulhazmi (calon yg kalah jawatan KP Pas yg hnya dpt 17 undi saj...
See More
LikeLike · ·  

Tiada ulasan: