Selasa, 30 September 2014

KITA WAJIB BERSYUKUR PADA ALLAH KERANA KITA DIBERI OLEH ALLAH IMAN DAN ISLAM...MAKA JAGALAH AKIDAH JANGAN SAMPAI TERKELUAR....PAS ADALAH NAMA PERTUBUHAN KEPARTIAN YANG ADA MALAYSIA SAJA

Ini adalah senarai 20 negara paling aman di dunia. Di mana Malaysia ????
1. Denmark
2. Norway
3. Singapura
4. Slovenia
5. Sweden
6. Iceland
7. Belgium
8. Republic Czech
9. Switzerland
10.Japan
11.Ireland
12.Finland
13.New Zealand
14.Kanada
15.Austria
16.Bhutan
17.Australia
18.Portugal
19.Qatar
20.Mauritius
http://mutaligat.blogspot.com/
LikeLike · ·
"Saya Bangga Menjadi Ahli PAS"
Anda Bagaimana ???
Like & Kongsi.....
 

1. Syirik dalam beribadah kepada Allah swt, yakni mempersekutukan Allah dengan sesuatu selain daripadaNya.
Firman Allah swt yang bermaksud : Sesungguhnya Allah tidak akan mengampunkan dosa syirik mempersekutukan-Nya (Menurut sesuatu apa jua) dan akan mengampunkan dosa yang lain dari itu bagi sesiapa yang dikehendaki-Nya (Menurut aturan syariat-Nya). Dan sesiapa yang mempersekutukan Allah (dengan sesuatu yang lain), maka sesungguhnya ia telah melakukan dosa yang besar. An-nisa ayat 48.


2. Sesiapa yang menjadikan di antara dia dan Allah swt akan sesuatu sebagai perantaraan, seperti meminta pertolongan dan berserah diri kepada sesuatu selain dari Allah swt, maka dia telah kafir. Seperti apa yang berlaku pada agama Kristian, mereka telah mengangkat nabi Isa a.s daripada apa yang sepatutnya, akhirnya nabi Isa diangkat sebagai tuhan. Padahal nabi Isa adalah manusia seperti kita semua.
Firman Allah swt yang bermaksud : Katakanlah : Sesungguhnya aku hanyalah seorang manusia seperti kamu, diwahyukan kepadaku bahawa tuhan kamu hanyalah tuhan yang satu, oleh itu, sesiapa yang percaya akan pertemuan dengan tuhannya, hendaklah ia mengerjakan amal soleh, dan janganlah ia mempersekutukan sesiapa pun dalam ibadatnya kepada tuhannya. Al-kahfi ayat 110.
Kesan daripada perantaraan juga ialah seperti apa yang berlaku pada kaum musyrikin Makkah dahulu, mereka percaya bahawa Allah swt itu ada, tetapi mereka mengambil berhala-berhala sebagai perantara dengan Allah swt, seperti firmannya :
Firman Allah swt : Padahal mereka tidak diperintahkan melainkan supaya menyembah Allah swt dengan mengikhlaskan ibadat kepada-Nya, lagi tetap teguh di atas tauhid, dan supaya mereka mendirikan solat serta memberi zakat. Dan demikian itulah agama yang benar. Al-bayyinah ayat 5.
Sama juga seperti hari ini, ramai manusia telah beriktiqod bahawa guru-guru ada kuasa, gelang yang boleh melindung serta menyembuhkan, ubat yang menyembuhkan penyakit, adanya sakit berjangkit, percaya terhadap ramalan-ramalan ahli sihir, pergi ke kubur-kubur para wali untuk meminta-minta pertolongan, dan banyak lagi perkara khurafat yang menjalar di dalam masyarakat. Perkara ini harus di ambil perhatian yang serius oleh semua orang, kerana dengan kesesatan dan iktiqod yang sesat ini menyebabkan amalan-amalan kita yang lain tidak diterima oleh Allah swt. Perkara khurafat inilah yang telah menyebabkan umat islam menjadi mundur dan tidak bertamadun.

3. Sesiapa yang mendakwa dan meyakini bahawa golongan musyrikin itu tidak kufur, maka ia keluar dari islam.

4. Sesiapa yang beriktiqod bahawa bukan nabi Muhammad saw sebagai pelengkap pembawa risalah dan petunjuk daripada nabi-nabi sebelumnya, dan menganggap bahawa apa yang dibawa oleh nabi Muhammad saw itu tidak elok, seperti ketinggalan zaman, mundur dan hina. Dia menganggap pula bahawa apa yang dibawa oleh taghut adalah baik seperti hukum perundangan dan lainnya. Maka ia telah kafir.

5. Sesiapa yang tidak suka dengan apa yang dibawa oleh nabi Muhammad saw walaupun satu perkara, maka ia kafir. Sebagai contoh pada hari ini, ada orang telah menyatakan bahawa hukum potong tangan adalah hukum yang kolot, ini telah membawa satu fahaman akidah yang sangat tergelincir. Hukum ini bukanlah sistem yang dibawa oleh manusia dan bukan juga kempen-kempen oleh parti politik, bahkan ia adalah satu sistem perundangan yang dibawa dan diwajibkan oleh pencipta manusia dan alam ini yakni Allah swt kepada pemerintah sepert firman Allah swt :
Sesungguhnya mereka tidak menyukai apa yang diturunkan oleh Allah swt (Mengenai ajaran tauhid dan hukum-hukum syarak yang jelas diterangkan di dalam a-quran) , lalu Allah menggugurkan amal-amal mereka. Muhammad ayat 9.

6. Sesiapa yang mempersendakan balasan baik dan balasan buruk atau pahala dan dosa, maka ia kafir. Sebagai contoh, ada orang menyatakan bahawa apabila dia membuat maksiat, dia yakin yang dia akan terlepas dari sebarang akibat perbuatannya sama ada di dunia dan akhirat.
Firman Allah swt : Dan jika engkau bertanyakan kepada mereka (tentang ejek-ejekan itu), tentulah mereka akan menjawab : ” Sesungguhnya kami hanyalah berbual-bual dan bermain-main”. Katakanlah : ” Patutkah nama Allah dan ayat-ayat-Nya serta Rasul-Nya kamu memperolok-olok dan mengejeknya?”. Janganah kamu berdalih (Dengan alasan-alasan yang dusta), kerana sesungguhnya kamu telah kufur sesudah kamu (Melahirkan) iman. Jika kami maafkan sepuak dari kamu (kerana mereka bertaubat), maka kami akan menyeksa puak yang lain, kerana mereka adalah orang-orang yang terus bersalah. Attaubah ayat 65 dan 66.

7. Melakukan sihir, menyokong perbuatan sihir, dan ingin cenderong ke arahnya. Maka sesiapa yang melakukan dan merelakan perbuatan sihir, ia kafir. Pada hari ini, terlalu ramai manusia yang mengamalkan sihir, mereka sanggup menyihir orang semata-mata untuk memikat hati seorang perempuan. Semata-mata untuk merebut tanah dan harta yang ditinggalkan oleh pewaris, sanggup sihirkan saudara kandung sendiri. Disebabkan ada orang yang berniaga di sebelah tempat perniagaannya, dia sanggup menggunakan sihir untuk merosakkan perniagaannya. Ini adalah satu fenomena sihir yang berlaku dalam masyarakat, perbuatan inilah yang telah membawa manusia kepada pergaduhan, fitnah, dan huru hara.
Firman Allah swt : Sedang mereka berdua tidak mengajar seseorang setelah mereka menasihatinya dengan berkata: “Sesungguhnya kami ini hanyalah cubaan (Untuk menguji imanmu) oleh itu janganlah engkau menjadi kafir (dengan mempelajarinya)”. Al-baqoroh ayat 102.

8. Menyatakan sokongan terhadap golongan kafir dan membantu golongan ini dalam perjuangan mereka menyerang golongan muslimin yang tidak zalim.
Firman Allah swt : Dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka sebagai teman rapatnya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu. Sesungguhnya Allah tidak memberikan petunjuk kepada kaum yang berlaku zalim. Al-maaidah ayat 51.

9. Sesiapa yang beriktiqod bahawa ada agama lain selain daripada agama islam, maka ia kafir. Pada hari ini, ramai manusia ingin mencari persamaan dalam beragama, mereka menganggap bahawa agama lain juga adalah benar, iktiqod ini telah menyimpang jauh daripada akidah agama yang sebenar. Mereka juga menyatakan bahawa agama lain juga menganjurkan amalan yang baik kepada umatnya, ini akan menimbulkan kekeliruan yang besar dalam masyarakat, akhirnya masyarakat yang jahil sewenang-wenangnya keluar daripada agama islam seperti apa yang berlaku pada hari ini.
Firman Allah swt : Dan sesiapa yang mencari agama selain agama islam, maka tidak akan diterima daripadanya, dan ia pada hari akhirat kelak dari orang-orang yang rugi. Ali-imran ayat 85.

10. Sesiapa yang berpaling daripada agama islam dengan tidak mempejarinya dan tidak pula mengamalkannya, maka batal keislamannya. Banyak umat islam pada hari ini menganggap bahawa apabila dia berbangsa Melayu, maka dia islam, padahal dia tidak mengamalkan dan mempelajari ajaran islam yang betul dalam kehidupan seharian. Ramai juga yang mengaku bahawa dia islam kerana nama dan ibu bapanya islam, padahal dia tidak beramal dan mendalami ilmu islam. Inilah salah faham yang menyebabkan mereka tenang dan tidak rasa bersalah terhadap Allah swt kerana mereka menganggap bahawa mereka masih islam.
Firman Allah swt : Dan tidakkah ada yang lebih zalim daripada orang yang diberi ingat dengan ayat-ayat tuhannya, kemudian ia berpaling kepadanya, sesungguhnya kami tetap membalas pada orang – orang yang berdosa ( zalim). As-sajadah ayat 22.

Kesimpulannya, ilmu akidah adalah ilmu yang asas terhadap ilmu-ilmu syariah. Kesahihan akidah adalah kunci terhadap sahnya amalan-amalan yang lain seperti solat, puasa, haji, dan lainnya. Jika salah pegangan akidahnya, maka semua perbuatan amalannya tidak diterima. Semoga Allah mengurniakan ilmu yang bermanfaat kepada kita
semua.

Tuesday, 30 September 2014

AKHIRNYA PAPAGOMO KANTOI!!!! ... AKUI DIRINYA ADALAH BEKAS KONSTABLE POLIS TRAFIK YANG KENA PENJARA 14 HARI SEBAB KES RASUAH RM400 BUDAK PENAGIH DADAH TEGAR!!!Sebelum ini beriya iya menafikan dirinya adalak konstable trafik Balai Polis Ampang R/F 142863 yang kena hukum penjara 14 hari dan denda RM10,000 atas kesalahan meminta rasuah sebanyak RM400 dari seorang penagih dadah tegar.

Hari ini dalam afidavit bersumpahnya kepada Mahkamah Rayuan beliau mengakuinya secara bersumpah bahawa beliaulah individu berkenaan.

Alasannya ialah tidak mungkin dia Papagomo blogger lucah itu sebab ketika artikel m,engenai fitnah terhadap DSAI di paparkan di blognya dia masih merengkuk dalam penjara kerana kes rasuah.

Dia ingat dia bijak dengan memfailkan afidavit tersebut sebagai memperkenalkan bukti baru untuk menolak kes saman fitnah DSAI terhadap dirinya yang diarah bayar RM800,000 dengan kos.

Masih lagi ada macai-macai dan para pemimpin UMNO nak percayakan kata-kata penjenayah kes rasuah bekas banduan ni ke?

A CROOK IS ALWAYS A CROOK.

Wan Muhammad Azri Wan Deris, who has been identified as the blogger Papagomo, today failed in his application to introduce new evidence in his appeal in Anwar Ibrahim’s suit against him, in which he has been ordered to pay RM800,000.

This follows the Court of Appeal dismissing his application to introduce new evidence which included blog postings on the Papagomo website while he was serving a 14-day jail term in 2012.

The appellate court also dismissed Wan Muhammad Azri’s application to admit the same evidence in another suit filed by lawyer Syukri Razab.

Wan Muhammad Azri wanted to admit the evidence to show he is not the notorious blogger Papagomo.

Following this, Justice Alizatul Khair Othman ordered Wan Muhammad Azri to pay costs of RM500 each to Anwar and Syukri.

Tiada ulasan: