Selasa, 28 Disember 2010

RELAX CERITA POLITIK...BAIK KATANYA....IKUT UKURAN BARAT YANG TIDAK BERLANDASKAN SYARAK...INGAT IA BOLEH MEROSAKKAN REMAJA MUSLIM

PELUANG MEMBUANG ANAK LUAR NIKAH..PASARANA DISEDIAKAN
HUKUM ALLAH ENTAH KEMANA...APAKAH JAWAPAN
DI HADAPAN ALLAH NANTI
10 Fakta Menarik Tentang Lady Gaga

LADY Gaga (gambar) terkenal sebagai penyanyi yang mampu mencipta populariti menerusi lagu-lagunya. Selain itu kostumnya ketika di pentas juga menjadi perhatian.

Menurut Mademan, terdapat 10 fakta menarik tentang penyanyi Alejandro itu yang mungkin belum diketahui ramai:

1. Lady Gaga belajar cara bermain piano secara sendiri hanya dengan mendengar alunan muziknya ketika berusia empat tahun. Dia adalah seorang pemain piano klasik terlatih.

2. Gaga pernah menimba ilmu di Tisch School of Arts di New York University. Dia salah seorang daripada dua puluh orang yang mendapatkan pengiktirafan awal dari sekolah tersebut.

3. Joanne Stefani Angelina Germanotta merupakan nama sebenar Gaga. Dia mendapat nama 'Lady Gaga' daripada pengurusnya, yang diambil dari lagu Queen berjudul Radio Ga Ga.

4. Lady Gaga pernah muncul dalam program realiti MTV Boiling Point pada 2005 sebagai Stefani. Dia tampil dengan pakaian normal dan berambut perang. Namun Gaga gagal memenangi hadiah RM309 (AS$100) kerana tidak sanggup menahan amarahnya.

5. Gaga juga muncul di The Hills episod 2008. Sebelum pertunjukan, pakaiannya rosak namun sempat dibaiki oleh Whitney Port dan Lauren Conrad.

6. Pada 2006, Lady Gaga menjayakan sebuah konsert di kelab New York City dengan Stefani Germanotta Band, atau SGBand. Dalam konsert tersebut, Gaga hanya mengenakan kemeja biasa dan seluar, berbanding dengan penampilannya sekarang.

7. Gaga pernah belajar satu sekolah dengan Nicky dan Paris Hilton di sekolah swasta di Manhattan, Amerika Syarikat.

8. Pada awal kariernya, Gaga bernaung di bawah syarikat rakaman sebagai komposer untuk artis lain seperti Britney Spears, Pussycat Dolls, Fergie dan New Kids On The Block. Sekarang, dia lebih banyak menulis dan menghasilkan banyak lagu sendiri.

9. Gaga pernah mewarnakan rambutnya yang hitam menjadi perang kerana ramai orang yang tidak dapat membezakan dirinya dengan Amy Winehouse. Dia juga sering tampil mengenakan rambut palsu dengan berbagai warna.

10. Menurut sebuah wawancara dengan Rolling Stone, Gaga selalu berpakaian tak cukup kain dan sedikit aneh agar neneknya yang hampir buta boleh melihatnya di televisyen. Katanya: "Saya tetap dengan pendirian untuk tidak memakai seluar sehingga nenek saya boleh melihat saya di televisyen."INI PENAMPILAN YANG BERTENTANGAN SYARAK


Nurkhiriah Buktikan Perbezaan Popular dan Terbaik

KUALA LUMPUR: Pelakon Wanita Terbaik, Anugerah Skrin 2010, Nurkhiriah memberitahu tidak sesekali meletakkan harga tinggi setelah memenangi anugerah tersebut.

Menurutnya dia hanya melakukan tanggungjawab sebagai seorang pelakon dengan baik tanpa memikirkan populariti dan anugerah yang bakal diterimanya.

“Tidak pernah terfikir untuk meletakkan harga yang tinggi setelah memenangi anugerah tersebut. Bagi saya itu adalah tanggungjawab saya sebagai seorang pelakon untuk melakonkan watak dengan baik.

“Bagi saya inilah perbezaan bagi seorang pelakon popular dengan terbaik,” ujarnya yang memenangi anugerah tersebut melalui drama Antara Garisan.

Dalam pada itu, Nurkhiriah turut memberitahu dia lebih selesa berlakon di kaca skrin televisyen berbanding filem.

“Saya lebih suka berlakon drama berbanding filem. Drama lebih mudah untuk ditonton untuk seisi keluarga berbanding filem.

“Saya juga tahun untuk berlakon filem terutamanya sebagai pelakon utama memerlukan kriteria yang agak tinggi. Namun untuk buktikan bakat lakonan kita ia tidak hanya perlu sehingga ke layar perak,” jelasnya.

Bercerita tentang rahsia selama 10 tahun berkecimpung dalam bidang lakonan, Nurkhiriah memberitahu restu keluarga adalah paling utama.

“Apa yang penting ialah kita perlu ikhlas dalam setiap kerja yang kita lakukan. Bagi saya pentingnya restu keluarga dan suami dalam setiap kerja yang kita lakukan.

“Insya-Allah segala urusan dan rezeki kita akan dipermurdahkan Allah,” katanya.


LIHAT WAJAH2 ARTIS MALAYSIA BERAGAMA ISLAM...TUTUP AURAT DISATU TEMPAT DAN BUKA AURAT DISATU TEMPAT YANG LAIN...APA KOMEN MUFTI2 DAN ILMUAN ISLAM YANG LAIN...


SOROTAN 2010: Suratan Takdir, Berpisah Jua

PETALING JAYA: Harapkan panas hingga ke petang, rupanya hujan di tengah hari. Tahun 2010 meninggalkan satu kenangan pahit buat golongan artis kita apabila rumah tangga yang dibina tidak kekal lama.

1. DIRA ZAHAR: Keretakan rumah tangga pelakon muda ini membuka tirai perceraian artis tanah air 2010 apabila Dira dan suaminya Tengku Shafiz-Rullah Tengku Mohd Shahid (Ash) disahkan bercerai pada 8 April 2010.

Pasangan ini berkahwin pada 31 Ogos 2003. Hasil perkahwinan selama empat tahun, mereka dikurniakan seorang anak perempuan Tengku Anggun Deandra, 2.

Timbul juga desas-desus yang mengaitkan perceraian mereka dengan badi menyertai program Sehati Berdansa (SB) musim ketiga.

2. SABRINA ALI: Pelakon berdarah kacukan Melayu-Afganistan ini berpisah dengan suaminya Shahrin Abdul Halim, 38, pada sekitar Jun 2010. Pasangan yang berkahwin pada 21 Mei 2006 itu dikurniakan seorang puteri Ariyana, 2.

Perceraian Sabrina dan Shahrin menjadikan mereka pasangan ke-enam yang dikaitkan dengan badi program SB.

Punca perceraian enggan dikongsikan oleh Sabrina demi menghormati keluarga kedua belah pihak.

Terbaru, pelakon filem Khurafat ini sedang berbahagia dengan kekasih baru dan dijangka melangsungkan perkahwinan pada 2011.

3. RADHI OAG: Vokalis kumpulan OAG, Radhi atau nama sebenarnya Muhd Radhi Razali bercerai dengan Shazlin Shariff pada 8 Jun 2010 selepas lima tahun melayari bahtera perkahwinan.

Mereka berkahwin pada 1 Januari 2005 dan dikurniakan seorang anak lelaki Rifdhi Muslim, 5.

4. ANNE NGASRI: Pelakon Anne Ngasri atau nama sebenarnya Nasriah Ngasri, 25, dan pasangannya Abdul Wafi Hassan bercerai pada 25 Jun 2010.

Mereka yang berkahwin pada 26 Mei 2006 dikurniakan tiga orang anak Abdul Warits, 2, Abdul Wafri, empat bulan, dan Nazharah Afrozah, satu bulan.

Maya Karin.

5. MAYA KARIN: Pelakon berdarah kacukan Melayu-Jerman ini bercerai dengan suami Steven David Shortose pada 16 Julai 2010. Pasangan itu berkahwin dalam suasana romantis pada 14 Ogos 2008 di Villa Corte de Lago, Itali. Majlis resepsi mereka diadakan di Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM) pada 26 Ogos tahun yang sama.

6. AIDA RADZWILL: Dramatis terkenal Khalida Adibah Ahmad, 53, atau Aida Radzwill bercerai dengan suami Ismail Ahmad@Mohd Radzwill, 39, (Joe Radzwill) pada 26 Ogos 2010 selepas lapan tahun berkahwin. Pasangan yang tidak dikurniakan anak itu berkahwin pada 6 November 2002.

Selepas bercerai, Aida mengumumkan dia kini menggunakan nama Aida Khalida. Menariknya, sebelum ini Aida turut dikenali sebagai Aida Rahim.

Raja Azura.

7. RAJA AZURA: Perceraian penyampai radio dan pengacara popular Raja Azura dan suami Adzmin Tan Sri Osman merupakan kes penceraian artis paling panas untuk tahun 2010.

Pada 28 September lalu, terputuslah ikatan mereka sebagai suami isteri selepas sembilan tahun mendirikan rumah tangga. Mereka berkahwin pada 10 Mac 2001 dan dikurniakan tiga cahaya mata iaitu Megat Muhammad Raziq, 8, Megat Luqman Hakim, 4, dan Puteri Mia Maizurah, 4.

Aleeza Kassim.

8. ALEEZA KASIM: Peragawati dan pelakon Aleeza Kasim dan suami Datuk Mohd Fauzi Che Ros bercerai pada 27 Oktober 2010 selepas empat tahun berkahwin. Mereka berkahwin pada 15 Julai 2006.

9. SEIN: Anggota kumpulan Ruffedge, Sein atau sebenarnya Syed Hussein Syed Mustafa, 27, disahkan bercerai pada 8 Disember lalu dengan isteri Noor Diyana Muhammad atau Nana, 26.

Sein dan Nana.

Hasil perkahwinan selama empat tahun, pasangan itu dikurniakan sepasang cahaya mata iaitu Syed Tamriz Al-Qudsy, 3, dan Sharifah Inaiya Al-Qudsy, 1.

Sein menjelaskan perceraian mereka bukan disebabkan oleh badi program realiti Sehati Berdansa atau kemunculan orang ketiga.

Suratan atau kebetulan, perceraian Sein dan Nana menjadikan mereka pasangan ke-tujuh daripada program tersebut yang mengalami episod duka itu.

Pasangan lain yang turut mengalami nasib serupa termasuk Asheed (Def Gab C) dan Shima (SB1), Atilia dan Ariff (SB1), Dira dan Ash (SB3), Radhi (OAG) dan Shazlin (SB1), Sabrina dan Shahrin (SB2) dan Anne dan Wafi (SB1).

10. IDA NERINA: Aktres berkarisma ini disahkan bercerai dengan Sha'arin Mohd Razali (Shahrin) yang juga bekas pemain dram kumpulan Blackrose pada 13 Disember 2010 di Mahkamah Rendah Syariah Kuala Lumpur.

Perceraian ini berlaku lebih enam bulan selepas mahkamah sama memutuskan bahawa pasangan itu masih sah bergelar suami isteri apabila menolak permohonan pengesahan lafaz cerai yang didakwa berlaku di luar mahkamah.

Permohonan pengesahan lafaz cerai itu difailkan oleh Shahrin kerana mendakwa dia telah melafazkan cerai terhadap Ida pada Hari Raya Aidilfitri kedua, 22 September 2009.

Pasangan itu berkahwin pada 2 Jun 2006 dan tidak dikurniakan anak.

Biarpun perpisahan sudah terjadi, yang penting perlu ada hormat-menghormati. Esok jangan lupa membaca mStar Online untuk mengikuti pelbagai kisah kontroversi dan kerinduan terhadap orang tersayang yang pergi buat selama-lamanya

Tiada ulasan: