Rabu, 15 Disember 2010

LAWAK2...ORANG BODOH SAJE DAPAT DITIPU OLEH ORANG CERDIK(CERDIK BAB MENIPU LAH)

MACAM ANJING DENGAN BAYANG@TAMAK ATAU NAK MUDAH....TAK SERIK2...MANA ADA JALAN MUDAH UNTUK CARI DUIT...KEUNTUNGAN BERLIPAT2 GANDA...KALAU ADA DAN SAH DALAM SYARAK...PNB DAH AMIK DULU....JIKA BESAR BISNES TAK KAN SEMBANG2 DIWARUNG2....JIKA BENAR...KENAPA TAK IKLAN DI TV....KALAU BENAR KENAPA NAIK MOTOR AJE...GAMBAR KITA DENGAN KERETA MEWAH...SAPE PUN BOLEH BUAT....TUNJUKLAH GERAN KERETA TU....NAMA KITA KE...CAKAP JUTAWAN TANPA BUKTI SEMUA BOLEH CAKAP....JANGAN MENIPU...HARAM PENDAPATAN TU...SABIT MASUK NERAKA....

NEGARA


Lebih 3,000 rugi berjuta ringgit


T. MURUGIAH berbincang dengan beberapa mangsa skim cepat kaya di Kuala Lumpur semalam.KUALA LUMPUR - Gara-gara terpedaya dengan janji pendapatan lumayan dalam tempoh singkat melalui pelbagai skim pelaburan, lebih 3,000 orang kerugian berjuta-juta ringgit dalam tempoh enam bulan lepas.
Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk T. Murugiah berkata, kes terbaru yang dilaporkan membabitkan kerugian berjuta ringgit untuk perniagaan rumpai laut menggunakan mesin serbaguna, Mat Kiosk.
Beliau berkata, skim tersebut menjanjikan pulangan sebanyak RM2,000 sebulan dan syarikat terbabit telah membayar jumlah itu selama tiga bulan seperti yang dijanjikan.
"Bagaimanapun selepas gulung tikar, penganjur skim Mat Kiosk menghilangkan diri dan akhirnya mangsa-mangsa yang terlibat dalam pelaburan ini menderita dengan kerugian lebih RM100 juta," katanya pada sidang media aduan Skim Cepat Kaya di Ibu Pejabat MIC di sini semalam.

Tiada ulasan: