Rabu, 29 Disember 2010

MEMANG SUDAH JADI TREND@CARA ...ANAK LUAR NIKAH DIBUANG..CARI KELUARGA ANGKAT ATAU JUAL...APA PERANAN JABATAN AGAMA DENGAN PERLAKSANAAN HUKUM ALLAH

Jumpa bayi dalam kedai tak siap

Oleh Raja Noraina Raja Rahim
rnoraina@hmetro.com.my

PETALING JAYA: Seorang bayi lelaki cukup sifat dan masih bertali pusat ditemui di sebuah bangunan kedai dalam proses pembinaan dan tidak berpenghuni, di Bukit Rahman Putra, Sungai Buloh, di sini, semalam.

Dalam penemuan kira-kira jam 10 pagi itu, bayi terbabit dipercayai ditinggalkan dengan keadaan berbalut kain.


Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner, Arjunaidi Mohammed berkata, bayi itu ditemui orang awam yang kebetulan melalui bangunan berkenaan dan mendengar tangisan bayi.

“Orang awam itu yang terkejut sebaik melihat bayi yang ditinggalkan di lantai bangunan tidak berpenghuni itu menghubungi polis.


“Hasil maklumat berkenaan, sepasukan polis pergi ke kawasan kejadian dan memeriksa bayi itu sebelum menghantarnya ke Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM),” katanya ketika dihubungi semalam.


Menurutnya, hasil pemeriksaan mendapati bayi terbabit baru saja dilahirkan sebelum diletakkan di bangunan terbabit.

Bagaimanapun, bayi lelaki itu masih belum diketahui bangsanya dan siasatan masih dijalankan berhubung penemuan terbabit bagi mengenal pasti individu tidak bermoral yang mungkin berniat mahu membuang bayi itu.


“Siasatan awal kami belum dapat mengenal pasti bangsa bayi itu. Tunggu sehingga siasatan lanjut dijalankan selain memeriksa keadaan berhampiran bangunan itu sama ada mempunyai bukti lain seperti CCTV atau tidak,” katanya.

Arjunaidi berkata, polis sudah mengambil keterangan orang awam yang menemui bayi terbabit.


Sesiapa yang mempunyai maklumat diminta menghubungi Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Petaling Jaya atau balai berdekatan

Tiada ulasan: