Selasa, 20 Julai 2010

MALU LAGI BILA BERADA DIPADANG MAHSYAR..LEBIH2 LAGI BILA DITANYA HUKUM ALLAH

DUNIA

Susilo malu video seks selebriti Indonesia


GAMBAR fail menunjukkan protes skandal video seks selebriti Indonesia di sebatang jalan raya di Jakarta pada 19 Jun lalu.


JAKARTA – Presiden Indonesia, Susilo Bambang Yudhoyono berasa malu dan sedih ekoran skandal video seks melibatkan artis popular Indonesia yang tersebar luas di Internet baru-baru ini, lapor sebuah akhbar semalam.

“Saya ingin tegaskan bahawa ini kali pertama perkara yang membabitkan masalah moral dengan munculnya rakaman video lucah dan keadaan itu membuatkan saya berasa sedih dan malu,” katanya.

Seorang pegawai Majlis Ulama Indonesia (MUI), KH M Ichwan Sam mendedahkan perasaan Susilo itu kepada wartawan selepas MUI mengadakan pertemuan dengan Presiden tersebut semalam.

Menurut Ichwan, Susilo berharap pihak berkuasa undang-undang seperti hakim, peguam dan polis bertindak tegas ke atas individu-individu yang terlibat melakukan rakaman video lucah dan mengedarkannya.

“Presiden meminta agar semua ketua keluarga, orang tua, para pendidik dan ulama mengambil langkah-langkah yang sepatutnya bagi menangani masalah moral yang berlaku kini.

“Susilo turut meminta masalah-masalah tersebut dibahas secara telus pada persidangan MUI,” kata Ichwan.

Indonesia kini gempar dengan skandal video seks melibatkan pengacara televisyen terkenal, Cut Tari dan Luna Maya bersama penyanyi terkenal, Ariel Peterpan.

Setakat ini Ariel ditahan oleh polis dan disyaki sebagai pengedar video seks itu.

– Agensi

Tiada ulasan: