• Tan Sri Dr Zeti Akhtar Aziz. Tan Sri Dr Zeti Akhtar Aziz.
1 / 1
PENURUNAN harga minyak pada satu tahap tertentu akan memberi kesan kepada ekonomi negara.

Gabenor Bank Negara Malaysia, Tan Sri Dr Zeti Akhtar Aziz berkata, sekiranya harga minyak jatuh dalam beberapa peringkat tertentu sudah pasti ia akan memberi kesan kepada perolehan dan perbelanjaan pembangunan negara serta perniagaan petrol.

“Perbelanjaan bagi perniagaan petrol dalam inovasi dan ekplorasi akan dikurangkan. Oleh itu, apabila harga minyak terkawal harga akan meningkat,“ katanya ketika sesi soal jawab hala tuju integrasi kewangan untuk Malaysia dan Asean: Apa jangkaan dalam perniagaan? di Kuala Lumpur, semalam.

Bagaimanapun Zeti berkata,  harga minyak semasa negara masih berada pada tahap bersesuaian pada negara buat masa ini.

Menurutnya, harga minyak akan berada di paras yang kekal kerana ia menyumbang kepada pengurangan kos perniagaan dan mengurangkan tekanan inflasi.

Katanya, pengguna akan mempunyai lebih banyak dana untuk perbelanjaan lain dan dapat meningkatkan permintaan penguna terhadap barangan lain yang dapat memacu pertumbuhan.

Sementara itu, Zeti dalam ucapannya berkata,  walaupun Asean berbeza budaya, sejarah dan bahasa namun, terdapat persamaan yang membawa kepada perpaduan di kalangan negara Asean.

“Perpaduan ini akan memerlukan komuniti perniagaan Asean melengkapi usaha yang ditentukan oleh pihak berkuasa serantau," kata beliau.

Menurutnya, Malaysia berharap dengan menjadi tuan rumah Asean 2015, ia dapat membina kemajuan yang telah dicapai dalam meningkatkan integrasi kewangan dan ekonomi serantau.

Katanya, ia termasuk mempromosikan Asean sebagai destinasi pelaburan global di rantau ini.
Gambar ikan talapia didakwa diberi makan babi tersebar


Jika sebelum ini, kita dihebohkan dengan isu ikan patin yang diternak di Perak diberi makan bangkai babi, kini timbul pula isu baru iaitu ikan talapia diberi makanan yang sama tetapi kali ini di Bukit Redang Panjang, Ijok Selama, Perak.
Seorang pengguna Facebook yang menggunakan nama Rebus Tidak Empuk, telah memuat naik dan menangkap gambar terbabit mendakwa objek terapung ditengah-tengah kolam ikan itu adalah bangkai babi.
TalapiaBabi_5
TalapiaBabi_6Diharap agar pihak berkuasa menjalankan siasatan secepat mungkin atas dakwaan yang berat ini. Bagi orang ramai yang was-was, diharap berhenti dari membeli ikan talapia dari kawasan sekitar sehingga pihak berkuasa mengeluarkan kenyataan rasmi berkenaan isu ini. – Siakapkeli.com.my
“Di Zaman Rasul, Orang Syiah Suka Mencuri Sandal”
TELAH diadakan diskusi antara tujuh ulama Syiah di depan ulama Ahlu Sunnah atas undangan Presiden Iran. Diskusi ini diadakan untuk mengetahui titik perbedaan antara dua kelompok tersebut.
Ketika seluruh ulama Syiah telah hadir, akan tetapi tak satupun ulama Sunni yang datang.
Tiba-tiba masuklah seorang yang membawa sepatu di bawah ketiaknya. Ulama Syiah terheran-heran, kemudian mereka bertanya, “Kenapa kamu membawa sepatumu?”
Orang itu menjawab: “Saya tahu bahwa orang Syiah itu suka mencuri sandal di zaman Rasulullah.”
Ulama Syiah saling pandang terheran-heran akan jawaban itu. Mereka kemudian berkata: “Tapi di zaman Rasul belum ada Syiah…”
Orang itu menjawab lagi: “Kalau begitu diskusi telah selesai. Dari manakah datangnya ajaran agama kalian? Kalau di zaman Rasulullah tidak Ada Syiah.”
Semua ulama Syiah diam.
Ternyata orang yang datang membawa sepatu tersebut adalah Ahmad Deedat, da’i besar dan Kristolog dunia. Rahimahullah.
SELENGKAPNYA: http://www.islampos.com/di-zaman-rasul-orang-syiah-suka-me…/

Ketiga-Tiga Suami Rosmah Mansur?      
Aku Yang Cantik
Aku Yang Manis
Aku Yang Manja
Selalu Tersipu
Rawan Sikapku
Di Balik Kemelutku
Di Remang Kabutku
Di Tabir Mega-megaku
Ku Lihat Dua Tangan
Di Balik Punggungku
Madu Di Tangan Kananku
 Racun Di Tangan Kiriku
  Aku Dah Tahu Racun Yang Akan Kuberikan Padamu
MADU TIGA
DSRM-Datin Seri Rosmah Mansor bukan nama asing bagi bumi Malaysia. Sebut DSRM membuatkan semua rakyat serba ghairah dibuatnya untuk mendengar, melihat apakah cerita sebenarnya atau tak kurang juga yang dah bersiap sedia untuk mengata DSRM. Apakah dosa yang membuat dia teraniaya sebegini rupa? Dimanakah Silapnya? Apakah "Misteri" yang menghantui dirinya..Lirik lagu diatas cukup sinonim untuk ditujukan khas pada beliau. Harap adalah si pintar Permata Seni akan mendendangkan lagu ini untuknya.Terlalu banyak sejarah hitam yag menghantui DSRM dan tidak juga kita lupa cerita puaka dan bomoh yang tidak kesudahan. Kita lihat mangsa korban antara madu dan racun yang diperdendangkan oleh DSRM yang mengaibkan tiga (3) lelaki dan bukannya dua (2) yang banyak blog melaporkan sebelum ini. Kita akan bongkar identiti sebenar cerita MADU TIGA..
MADU PERTAMAKU (1)
Kadang-Kadang Kita Dengar

Siapa tak kenal suami pertama DSRM iaitu Abdul Aziz Nong Chik? Carian walau sebutir zarah bagi nama ini tidak mungkin wujud sama sekali untuk kita kenal. Hakikatnya, masa akan tiba tidak lama lagi untuk kita sama sama mendengar dan membaca cerita sebenar di sebalik cerita Madu Pertama yang telah terkena Racun Tangan Kiriku..Nantikan pendedahan seterusnya mengenai cerita Madu Pertama-Abdul Aziz Nong Chik jejaka pertama terkena racun tangan kiriku..Nantikan pendedahan seterusnya dan pelbagai kisah disebalik perkahwinan pertama DSRM.
                                

                                 Bukti Kewujudan
Abdul Aziz Nong Chik
Dalam Sejarah
Hidup Rosmah Mansor
Antara Cerita Palsu Yang Mengatakan Azrene Soraya Abdul Aziz anak kepada Farid Ismeth Emir. Mana mungkin Farid Ismeth Emir akan mengaku Azrene Soraya Abdul Aziz anak beliau. Hakikatnya inilah bukti yang menunjukan kewujudan SEJARAH YANG DIPADAMKAN dalam cerita dan sejarah DSRM
Apakah dosa Azrene Soraya Abdul Aziz apabila seorang ibu kandung mampu memulaukan perkahwinan anak kandung sendiri. Dimanakah naluri seorang ibu kandung terhadap anaknya. Tidak pernah kita lihat sikap sedemikian dari seorang ibu yang mengandungkan seorang anak selama sembilan bulan dan hilang naluri keibuaan semata-mata mengejar status First Lady of Malaysa (FLOM) dan untuk memadamkan sejarah perkahwinan dan mempamerkan diri sebagai seorang ibu mithali kepada ANAK ANAK PERMATA NEGARA. Bukankah Azrene Soraya Abdul Aziz sebutir PERMATA . Butakah Mata & Hati sehingga terlupa PERMATA dibuang dan bekerja keras menjadikan anak-anak alin sebagai permata. Apakah ini sikap wanita atau naluri seorang ibu? Dialog P.Ramlee sekali lagi mngingatkan komedi ahli nujum pak belalnag.."apakah dia wahai ahli nujum perkara yang sikit-skit, jarang-jarang, kadang-kadang kita lihat dan TAK PERNAH DIBUAT SEORANG IBU"      DSRM Jawapanya.


Profil diatas mengingatkan kita resume permohonan kerja yang menunjuk kita bertukar jawatan dan kerja dalam kehidupan kita mencari rezeki. Namun profil ini adalah profil seorang wanita bertukar suami mengejar impian yang tidak ketahui dan sanggup melakukan apa sahaja mengejar impian mahkota FIRST LADY OF MALAYSIA

 MADU KEDUAKU (2)
Jarang-Jarang Kita Dengar
Bercerai kali pertama mungkin salah lelaki. Kalau kali kedua salah siapa? Ada wanita ingin berkongsi pendapat? Mungkin juga tetap salah lelaki namun ini Pak Nujum katakan CERITA KADANG-KADANG KITA DENGAR..tebus bini orang atau tebus talak..yang mana satu sebenarnya sejarah yang patut ditulis dalam perjalanan hidup First Lady of Malaysia..Farid Ismeth Emir suami kedua DSRM..siapa tidak kenal Farid Ismeth Emir, seorang pemberita yang kacak dan bersuara macho.Tidak ada pengganti untuk sesiapa mengambil alih peranan beliau sebagai pembaca berita dengan suara macho yang ramai rakyat Malaysia nantikan di kaca TV.Ini pun aku racunkan dengan tangan kiriku..Skandal turun naik Pejabat Meteri Besar Pahang tertulis dengan jelas siapakah wanita yang mnjadi mangsa mainan Madu 3 oleh DSRM..
Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam pernah bersabda,
الْمُخْتَلِعَاتُ هُنَّ الْمُنَافِقَاتُ .
Para istri yang minta cerai (pada suaminya) adalah wanita-wanita munafik.” [Hadits shahih. Riwayat Tirmidzi (no. 1186) dan Abu Dawud (no. 9094),
dari Abu Hurairah radhiyallahu 'anhu.
CERITA GOSIP KELUARGA 69
Antara ceritia-cerita Pejabat Menteri Besar Pahang yang kita dengar dan baca..

DSRM menjanda dah dua kali tetapi mudah untuk beliau mendapat jodoh. Pelbagai cerita dan kisah terdengar ada yang mengatakan Bomoh & Puaka & Sihir adalah sebahagian dari permainan dalam mengejar cita-cita terutama dalam kisah cinta terlarang atau merampas suami orang..Adakah benar "ROSMAH PUAKA" dan cerita disebalik video Rosmah Puaka suatu kebenaran atau reka karya pihak tertentu..Fenomena Rosmah Puaka pernah melanda Malaysia dan pelbagai cerita yang tersurat dan tersirat dipaparkan kepada duania. Apalah nasib DSRM yang diperlakukan sedemikian rupa?Atau adakah ini balasan pada ketaksuban dan keinginan melampau yang menjadikan cerai sebagai mainan kehidupan dalam mencapai matlamat nafsu dan cita-cita melampau..bak kata "Farid Ismeth Emir-FIKIR-FIKIRKANLAH...
MADU KETIGAKU (3)
Sikit-Sikit Kita Dengar
"Madu Ketiga akhirnya membuahkan hasil menjadikan aku FLOM..Akulah FIRST LADY OF MALAYSIA, Akulah di takhta idaman semua wanita Malaysia, Akulah Permata Negara, Akulah Srikandi Negara, Akulah Ibu kepada Permata Negara dan segalanya yang Akulah....tetapi lupa disebut Akulah Satu-Satunya Wanita Berkahwin Cerai dan Bernikah tiga (3) Kali dan Akulah yang menikmati Madu Tiga dari tiga lelaki..Akulah yang harus ditulis pada sejarah buku teks pendidikan moral bagi wanita Malaysia..Akulah juga Ibu Kandung yang mampu melupakan anak kandung sendiri dan lupakan mereka dari sejarah hidupku dan tidak juga ku melawat cucu-cucuku..Katakanlah apa sahaja terhadapku dan semuanya kerana irihati terhadap aku First Lady of Malaysia..pedulikan mereka , Pandanglah, Lihatlah dan Pujilah First Lady of Malaysia .."Aku yang cantik, aku yang manis, aku yang manja.." dan akulah Fist Lady of Malaysia membuat video rakaman nyanyian dengan artis-artis tetapi aku tidak akan menyanyi untuk tidurkan cucu-cucuku dari sejarah hidupku yang lampau..adakah ini naluri hati seorang wanita yang mungkin bermain di sanubari FLOM.."
Mahligai kehidupan KERABAT DIRAJA pun DSRM mampu runtuhkan  dan pelik apakah kekuatan sebenar DSRM sebagai seoarang wanita.DSRM adalah wanita menakjubkan memandangkan kerabat diraja pun mampu berundur dari menyelamatkan rumahtangga dengan Najib dan memberi ruang jalan untuk DSRM..apakah rahsia DSRM sebalik segala ilmu memikat..
Nasib baiklah Yang DiPertuan Agong itu jawatan bergilir dan terlalu ramai calon untuk memenuhi jawatan terebut..terselamat Datuk Seri Najib dari bahaya dan cubaan rampasan takhta bagi meneruskan misi ke mahkota peringkat tertinggi di muka bumi Malaysia oleh FLOM..Disebalik kejayaan dan kegagalan seseorang lelaki dikatakan ada wanita..betulke ungkapan ini? Atau sebalik kegagalan setiap lelaki berpunca dari diri sendiri..apapun ada juga kebenaran dalam cerita Perdana Menteri Malaysia. Pelbagai racun telah pun memakan diri DS Najib..antaranya pelbagai skandal dan isu yang tak sudah penghujungnya dan setiap yang dilakukan DSRM tidak pernah membawa kebaikan  dan akhirnya mengaibkan kebolehan DS Najib memimpin negara.

Hanya PAPAGOMO sahaja yang beriya mempromosikan DSRM atas sebab-sebab semua sedia maklum dan mungkin kerja blogger berbayar umpama orang upahan kena buat kerja bila telah menerima bayaran..Good Luck Papagomo.Sungguh kelakar dan gelihati dibuatnya terbaca artikel DSRM makan dalam polisterine pun boleh dijadikan sandiwara sikap terpuji FLOM.Apa kata bawa DSRM ke Restaurant Makanan Daun Pisang and war-warkan DSRM makan nasi atas daun pisang.

Lirik lagu Racun & Madu diatas amat sinonim untuk DSRM, pelbagai racun telahpun terkena DS Najib dan sedang menanggung "Image Crisis Management" untuk perbaiki imej diri pada masyarakat. But damage has been done dari awal Madu Pertama sehinggalah Madu Ketiga..no turning back untuk memperbetulkan imej DSRM..jauhkan DSRM dari dunia dan pandangan masyarakat untuk sementara, berhentikan publisiti pada semua usaha DSRM, hentikan DSRM dari urusan rasmi dan fokus kpada Pertubuhan BAKTI, hentikan blogger upahan memuji setinggi langit terhadap DSRM. Hentikanlah Program Permata Negara dari pimpinan DSRM dan jika ianya baik jadikanlah program ini diaksanakan oleh Kemeterian Pembangunan Wanita  dengan pusat jagaan kanak-kanak seluruh negara. Bukan DSRM yang membuat dasar pendidikan negara dan tidak layak menjadi contoh kepada kanak-kanak yang masih kecil..Ini nasihat untuk DS Najib dan jika tidak ingatlah Permata Negara akan menjadi racun karier politik DS Najib.

Iniah kemahuan DSRM atau FLOM untuk terus memegang takhta dan inilah hawa nafsu DSRM/FLOM terlampau yang bakal menghancurkan segalanya bagi UMNO dan Barisan Nasional. Bangunlah Pemuda UMNO dan minta DS Najib tunjuk keris UMNO kepada DSRM dan hentikan segalanya dan DSRM/FLOM adalah beban terlalu berat untuk terus dipikul.

Episod MADU TIGA akan diteruskan tidak lama lagi dan sama-samalah kita tunggu dan lihat apa ceritia dan kesudahanya.

WARKAH UNTUK DS NAJIB.

Pelbagai kontroversi sentiasa akan melanda DSRM dan ini adalah hakikat dan pelbagai bala dari pelbagai program anjuran DSRM terpaksa ditanggung oleh DS Najib dan kenapa ianya harus diteruskan? Hentikan DSRM dari menjejaskan imej DS Najib dan biarkan golongan yang seharusnya melaksanakan tanggungjawab kepada negara menjalankan tugas mereka dan jika anda seornag Perdana Menteri yang mampu membuat transformai maka laksanakanlah Transformasi DSRM dan jadikan DSRM hanya sebagai isteri dan ibu kepada anak-nanak kamu dan Penaung BAKTI dan yang lain arahkan bersara dari terus menjejaskan imej kepimpinan DS Najib. Jika transformasi ini gagal dilaksanakan maka akan gagal juga transformasi negara pada sektor lain kerana ianya dibuat bagi memenuhi hawa nafsu dan kemahuan diri bukan kemahuan negara dan rakyat. Beranikah DS Najib melakukan trnsformasi yang paling mudah untuk menjayakan UMNO & Kemenangan Barisan Nasional atau teruskan apa yang dilakukan dan akan hancurlah penilaian masyarakat kepada kepimpinan anda dan hanya DSRM penghalang bagi anda di angkat sebagai pemimpin yang baik di mata masyarakat.

SUMBER DARI BLOG INI  http://malaysiacrisis.blogspot.com/2012/07/madu-tiga-rosmah-mansor.html
Tuesday, 2 December 2014.
Gambar Kejadian Tanah Runtuh Di Slim River, Perak
Satu kejadian tanah runtuh dilaporkan berlaku malam tadi di Batu 4 Slim River Perak. Ekoran daripada kejadian itu, jalan Kuala Slim ke Felda Besout serta kawasan di sempadan negeri Selangor, ditutup kepada kenderaan berat.
Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Slim River, Md Zain Mohd Saedin berkata pihaknya serta beberapa agensi lain masih melakukan pemantauan di lokasi sejak malam semalam. Menurut beliau, kawasan yang terjejas adalah sepanjang 34 meter, selebar 8 meter dan tanah menggelungsur ke bawah sedalam 45 meter.
Menurut Md Zain, punca kejadian masih disisasat namum beliau tidak menolak kemungkinan salah satu faktor yang menyebabkan berlakunya tanah runtuh adalah disebabkan hujan lebat semalam.
Selain itu beliau memberitahu, pada pagi ini tiada pergerakan tanah berlaku, bagaimanapun situasi tersebut masih dalam keadaan bahaya.
Sehubungan itu beliau memberitahu, jalan tersebut akan dibuka selepas pihak Jabatan Kerja Raya membaiki laluan tersebut dan memastikan ia selamat untuk digunakan kepada semua kenderaan.