Isnin, 9 Jun 2014

ADAKAH HIDUP DIDUNIA NI KERJA KITA NAK DERHAKA PADA ALLAH SAJA KE....JADI KAKI PEMBOHONG KE.....JADI KAKI BODEK AJE KE...AMBIK DUIT RAKYAT....ATAU NAK TANGGUNG DOSA2 ORANG LAIN....ATAU NAK JADI JAHAT AJE KE....LAST SEKALI APAKAH KITA TAK MATI KE...ATAU TAK MASUK KUBUR KE....BODOH KITA JANGAN SAMPAI GADAI MARUAH DAN AGAMA,,,,AGAK2LAHNursyafieeqah Yui updated her cover photo.
1 hr · Edited ·
:: As a reminder.
Khairul Hilmi Che Ali shared Warga Prihatin's photo.

30 mins ·
KONSPIRASI TERBESAR EKONOMI DUNIA YANG MENGHANCURKAN SOSIAL DAN KEMANUSIAAN.
Darah kita meluap, hati kita dihembus dengan haba emosi untuk BERJIHAD dengan nyawa. Bertumpah darah juga kita sanggup demi mempertahankan Islam yang diratah dan diserang di sebahagian ruang dunia kononnya itulah SENJATA KEMUSNAHAN Yahudi kepada orang Islam. TETAPI kita lupa, Nabi telah peringatkan kita tentang SENJATA TERBESAR dalam konspirasi ekonomi yang memusnahkan Islam secara total dan menjadi hamba "mereka" selama-lamanya. Baca terus dan anda akan hayatinya. Mengapa ramai yang sanggup mahu syahid bermandi darah sedangkan jihad yang lebih besar melawan riba kita kesampingkan sahaja seolah-olah ia enteng. Tidaklah enteng jika nabi memberi amran khusus untuk mengharamkan riba pada khutbah terakhir baginda.
Hari ini kita mampu untuk beli sebuah rumah RM500,000 hanya dengan pinjaman. Kita ukur kemampuan kita bergaji RM5,000 sebulan dengan pembayaran bulanan. Lalu kita nampak kita mampu menanggung hutang itu. Lalu kita bayarlah rumah itu untuk tempoh 40 tahun. Setelah 40 tahun, jumlah bayaran yang kita langsaikan ialah RM1,500,000. RM1 Juta ialah faedah yang diambil oleh bank itu sendiri.
Sistem riba menjadikan barang jadi mahal. Ini kerana kos tambahan dari sistem riba dalam seluruh rantaian sistem produksi juga sebab pertambahan demand akibat keghairahan NAFSU membeli yang tidak berdasarkan kemampuan saku tapi kemudahan berhutang.
KITA RASA ITU BIASA SAJA BUKAN?
Tahukah kita, jika tiada riba di dalam dunia ini, rumah yang kita beli itu mungkin hanya bernilai RM30,000 SAHAJA. Nanti dulu, gaji kita pula mungkin mampu sampai RM10,000 (pada nilai bukan pada kertasnya).
Kali ini, kami akan mengupas topic “bosan” ini yang jarang orang nak hiraukan sangat. Ramai orang tak tahu pun, riba itu disebut sebagai dosa ke-empat terbesar selepas menyengutukan Allah, sihir dan membunuh. Berzina dengan ibu sendiri juga dosanya tak sebesar dosa riba.
Hari ini, Jabatan Agama Islam menangkap penzina dan dihadapkan ke mahkamah dan dijatuhkan hukuman TETAPI mengapa riba yang menjadi dosa ke-empat terbesar dalam Islam tidak pula ditangkap. Malah, ia dibiarkan berleluasa di semua peringkat.
Mungkin ada yang mengatakan yang kita sudah tidak riba lagi, dan kita menggunakan SISTEM EKONOMI ISLAM dan sistem perbankkan Islam. Mahulah kami simpulkan, dari pengertian riba yang sebenarnya, bahawa sistem perbankkan Islam juga hanya menukar nama dan memperkenalkan akad tanpa perubahan actual dalam kekejaman kewangan. Hari ini kita pasti akan keliru dengan sistem perbankkan Islam yang menawarkan pinjaman perumahan RM500,000 dan bayar semula RM1,500,000 berbanding konvensional yang sedikit terbuka dengan spekulasi pasaran yang secara purata mungkin lebih rendah dan kadang-kadang (atau jarang-jarang) lebih tinggi dari Islamik.
Sebab itu, perbankkan Islam kini menjadi agenda ekonomi dunia. Kerana ia lebih menguntungkan dari sistem konvensional. Seperti ayam yang disembelih dengan BETUL TEKNIKNYA oleh Ah Seng dan juga ayam yang disembelih oleh Pak Karim yang baca Bismillah. Itu sahaja bezanya. Secara teknikal ia sama cuma secara kulit ia kelihatan Islamik. Malah kadangkala cara sembelihan dan pengurusan karkas Ah Seng mungkin jauh lebih bersih dan sihat pun.
Sebelum ada yang bersilat melatah dan mengeluarkan komen-komen yang buruk tanpa membaca habis artikel ini, mari kami tunjukkan mekanisma bagaimana riba ini menghancurkan manusia.

RIBA IALAH AGENDA PENJAJAHAN & PERHAMBAAN MODEN
Hari ini, seorang bayi yang dilahirkan telah tertulis hutang piutangnya. Seorang lelaki dewasa yang dikatakan MERDEKA telahpun berhadapan dengan hutang pelajaran, kad kredit dan hutang kenderaan motor. Berapa ramaikah yang masih bebas dari riba? Adakah lagi? Jika mahu ditanggap oleh Jabatan Agama Islam kerana melakukan riba, pastinya tak cukup penjara nak disumbatkan pesalah-pesalahnya.
PENJELASAN SECARA TEKNIKAL
Hari ini, kita berbelanja bukan mengikut kemampuan saku tetapi kita berbelanja mengikut kemampuan kita mampu bayar sebelum kita MATI. Natijahnya, seorang lelaki biasa akan mula komited dengan hutang-hutang mereka seperti hutang kereta (9 tahun atau selama-lamanya kerana sentiasa akan beli kereta baru), hutang rumah pula (40 tahun / sampai mati), hutang kahwin (5-10 tahun), Hutang belajar (5-15 tahun) dan hutang kad kredit.
Semua ini membuatkan KITA MENJADI ORANG TERJAJAH dan bukannya orang merdeka. Kita tak mungkin mampu untuk berlepas diri dari segala kekangan hutang itu sehingga kita terpaksa bekerja SELAMA-LAMANYA untuk membayar hutang yang kita mulakan pada usia kita 20-an.
Lihat sini dengan tenang. Jika tanpa riba, kita bergaji RM3,000 dan kita mampu berkereta bernilai RM10,000 sahaja. Pengeluar kereta juga akan mengeluarkan kereta pada pasaran mampu dengan kadaran RM10,000 sebuah kereta. Maka kita akan menabung ATAU BERKONGSI wang untuk sampai RM10,000 dan pergi ke kedai untuk beli, bayar dan bawa pulang dengan senang hati.
Insuran pun memadai dengan THIRD PARTY sahaja. INSURANCE FIRST PARTY tidak jadi wajib melainkan atas kesedaran pemilik untuk insurankan kereta mereka. Apabila insuran tidak wajib, maka ia satu pilihan yang mampu kita pilih dan insuran juga akan jadi rendah premiumnya kerana kita ada pilihan. Tidak seperti sekarang, insuran FIRST PARTY jadi wajib maka berapa sahaja mereka nilaikan… kita wajib bayar tanpa banyak soal. Itu juga cabang riba, satu perniagaan secara paksa, menindas dan mengambil untung berlebihan.
Pada kes itu, kita akan berbelanja mengikut kemampuan saku. TETAPI apabila riba diperkenalkan, maka kita yang bergaji RM3,000 MAMPU MEMBAYAR KEMBALI PINJAMAN SEHINGGA RM50,000. Maka penjual kereta juga bertindak mengikut situasi pasaran yang orang sudah mampu memiliki kereta bernilai RM50,000. Maka harga kereta juga akan jadi sebanyak itu.
Itu tidak termasuk perlaksanaan riba dalam semua lapisan. Sebutir skrew di sebuah kereta yang sepatutnya bernilai RM10,000 itu juga dikilangkan oleh sebuah kilang yang MEMINJAM BANK untuk modal pengeluaran mereka. Lalu, kos riba itu ditanggung secara efek domino dalam keseluruhan rangkaian bekalan. Pengilang enjin pula akan beli skrew dan nut dari kilang itu secara hutang. Dan hutang itu juga ada kos nya. Walaupun tidak dinyatakan dalam bentuk peratusan, logiknya jika bekalan kita BELI TUNAI pasti dapat diskaun lagi. Sebenarnya ia bukan diskaun tetapi itulah harga sebenar. Jika debeli secara hutang atau ‘consignment’ ia akan jadi tinggi sedikit harganya. Itu juga berlaku riba.
Tak termasuk lagi kes kilang enjin itu yang terpaksa meminjam bank juga untuk mengilang engin. Kalau nak dalami lagi, cuba gali sampai ke lombong besi yang menggali besi untuk dibuat skrew tadi. Riba berlaku dalam segala lapisan dan kosnya akan terus dibawa ke hadapan.
jelas sekali riba berlarutan dalam semua rangkaian bekalan. Maka, kereta yang sepatutnya berharga RM10,000 dengan kos pembuatan RM7,000 akan meningkat kos pembuatannya menjadi RM30,000 dan dijual pula pada harga katalah RM50,000 mengikut KADAR KEMAMPUAN PASARAN MEMBUAT PINJAMAN, bukan berdasarkan kos pembuatan sebenar.
Kerana tiada pilihan, kerana riba sudah menjadi SISTEM EKONOMI, maka kita terpaksa memakan riba itu juga. Sedangkan, Allah sudah katakana bahawa pemberi dan penerima riba kedua-duanya sama sahaja.

PESANAN LARANGAN RIBA ADALAH PESANAN TERAKHIR NABI
Dalam khutbah wida, Nabi telah menyatakan larangan riba secara spesifik. Tidak pula ada larangan dosa-dosa lain seperti makan babi, minum arak atau yang lain-lain lagi. Tetapi RIBA itu nabi sebut secara spesifik. Jika ia tidak penting, pasti Nabi juga tidak menyatakannya pada khutbah baginda di Arafah semasa Haji Wida baginda.
Nabi tahu, riba ialah senjata pemusnah SENYAP. Ia telahpun diamalkan oleh orang Yahudi sendiri dalam proses urusniaga jahilliyah sedangkan ia adalah larangan Allah yang dinyatakan dalam semua kitab-kitab Allah dari Taurat sampai kepada Al-Quran. Hatta, pengharaman riba berlaku dalam Agama Kristian pada Era Medieval tetapi mengapa kini kita sudah tidak merasakan riba itu tidak berdosa sepertimana zina?
Jika kita katakana kita tiada pilihan? Nanti bakal ada yang katakan, mereka yang berzina juga tiada pilihan kerana perkahwinan menjadi semakin sulit? Dosa riba lebih besar dari zina. Perkahwinan pula untuk mengelakkan zina, tapi berapa ramai pula yang terpaksa ambil loan dengan riba untuk berkahwin?

MEKANISMA KEMUSNAHAN SENYAP
Hari ini, kita yang kononnya merdeka dan menikahkan anak gadis kita sendiri sebagai walinya telah hilang KEMERDEKAAN yang menjadi salah satu syarat sah seorang wali. Bagaimanakah kita ini? Kita belum merdeka dari hutang. Kita sentiasa rasa kita tak boleh nak mati hari ini kerana kita masih ada hutang yang tidak mahu kita wariskan kepada anak-anak dan isteri kita nanti. Maka kita sudah jadi manusia yang tidak sedia untuk dipanggil Allah. Langsung, kita menjadi manusia yang tidak rindukan Allah.
Hari-hari kita akan bangkit untuk bekerja dari pagi sampai ke malam JUGA UNTUK BAYAR HUTANG. Kita kata kita CINTA ALLAH tetapi sehari kita hanya beri Allah 25 minit sahaja (5 minit untuk setiap waktu). Mungkin ada yang rajin sikit, mereka berikan 1 jam sehari untuk Allah. Sedangkan baki masa itu digunakan untuk mengejar wang ringgit untuk membayar hutang kepada TUAN kita.
Bukankah itu sama seperti seorang hamba? Berapa ramai antara kita yang belumpun gaji masuk ke akaun tetapi telah ada bahagian orang lain dari pendapatan itu. Hutang rumah, hutang kereta, hutang kahwin, hutang ceti, hutang kad kredit, hutang belajar dan macam-macam lagi.
Adakah masa untuk kita bangunkan ummah?
Bilakah masa untuk kita perkasakan Islam?
Adakah lagi baki masa untuk kita melaksanakan sunnah?
Ataupun kita hanya panggil bersolat di masjid dan surau sehari semalam sebagai wacana pembangunan umat? Bilakah solat berjemaah kita itu mampu untuk menjadi satu disiplin aktual gerak kerja yang memajukan Islam atau hanya sekadar ritual tanpa perlaksanaan? Mengapa pula masjid kini berkunci pada bukan waktu solat? Mengapa masjid Nabi dan masjid komuniti sekitar Madinah dahulu bukan sekadar tempat solat?
Di masjid sekarang ini, mengapa hanya cantik tetapi sekadar menjadi lapangan solat? Di mana perekonomian? Di mana baitulmal? Di mana fungsi social? Di mana fungsi pembinaan umat? Di mana fungsi pembangunan keluarga? Di mana segala fungsi masjid yang dahulu ada dalam masjid nabi tetapi hari ini masjid hanya jadi pusat solat. Jika tidak dikunci malam hari akan jadi pusat zina bagi mereka yang nak cari port selamat melampias nafsu.
Semua berada dalam hutang dengan kadar kemampuan PALSU. Mereka tak seluk saku untuk lihat kemampuan tetapi menjengah PUSAT RIBA berapakah mereka layak untuk berhutang.
Golongan BERHUTANG adalah salah satu dari golongan ASNAF menurut Al-Quran dan layak menerima zakat. Jika dikira begitu, hari ini kita kebanyakannya di Malaysia ini adalah golongan ASNAF. Jika apa yang terjadi pada kita hari ini adalah yang haq, maka kita akan menzalimi baitulmal yang terpaksa memberikan kita bantuan zakatnya? Siapa pula nak membayar zakat jika semuanya adalah PENGHUTANG?
Ataupun, pada zaman Nabi dahulu tiada orang berhutang. Jika adapun yang berhutang itu adalah golongan yang sangat terdesak dan mereka berhutang kerana mereka lapar dan keputusan makanan mungkin. Inilah orang yang layak menerima pembelaan baitulmal dan tergolong dalam 8 kategori asnaf.
HALUSNYA KONSPIRASI MEREKA
Selagi Islam belum pupus, selagi itulah musuh Islam akan terus menghancurkan Islam. Tidakkah kita belajar bagaimana Skim Ekonomi Ponzi yang dilaksanakan oleh USA telah menumbangkan gergasi ekonomi ini? Krisis Ekonomi Sub-Prima yang disebabkan juga oleh hutang-hutang dan riba-riba yang dilaksanakan secara sistemik.
Kita pula, nak ikut model kejatuhan itu. Household Debt (Hutang Isirumah) di Malaysia adalah antara yang tertinggi di dunia. Seterusnya, kita tahu apa akan berlaku pada kita nanti.

SOLUSI MELAWAN RIBA
Kami dalam satu komuniti kecil ini telah 90% bebas dari riba. Kami bangunkan model baitulmal kami sendiri dalam komuniti kecil ini. Dan laksanakan wakaf sebagai satu perkongsian pintar yang pewakaf tidak kehilangan haq tetapi bertambah kaya dari segi akses kepada perbendaharaan baitulmal kami. Kami berharap, baitulmal yang ada kini mampu memberikan satu reformasi besar dalam perekonomian.
Hari ini, baitulmal hanya menjadi tempat orang miskin meminta bantuan zakat. Mengapakah itu sahaja fungsinya? Mengapakah tidak seperti yang berlaku pada zaman nabi dahulu yang mana fungsi baitulmal ialah seperti rangkuman fungsi-fungsi berikut (dalam dunia moden)
1. Bank Negara
2. Pemungut Jizyah (cukai)
3. Pusat Zakat dan Infaq
4. Pusat Wakaf
5. Amanah Wasiat
6. National Treasure / Perbendaharaan
7. Kementerian Kewangan
8. Kementerian Pembangunan Usahawan
9. Kementerian Industri dan Perdagangan Antarabangsa
10. Insuran
11. Kementerian Perdagangan Dalam Negeri Dan Hal Ehwal Pengguna
13. Kebajikan Masyarakat
14. Pusat perangkaan ekonomi
15. BANYAAAAAAAKKKKKKK LAGI FUNGSI YANG KINI DITIADAKAN.
Sebab itu, apabila BAITULMAL yang dahulu menjadi satu nukleus kemajuan perekonomian Islam kini tercantas fungsinya menjadi sangat minor dan tidak mampu mengubah apa-apa dan tak mampu membendung riba yang kini menjadi darah daging kita.
Kami telah lakukannya selama 8 tahun. Kami akan bebas dari riba 100% dalam 1-2 tahun lagi. Itupun dari hutang-hutang lama pengasas-pengasas kami yang dilakukan sebelum kami memulakann baitulmal kami sendiri.
Kami tidaklah sekaya baitulmal diluar yang boleh secara terang-terangan mempromosikan pembayaran zakat di saluran mereka. Kami hanya menerima zakat dari kalangan pengasas-pengasas kami yang 20 orang ini dan juga beberapa individu-individu lain yang sanggup menyumbang tanpa kami janjikan dengan pengecualian cukai pendapatan.
Walaupun tidak kaya dari pembayar zakat, kami telahpun menyemai sedikit itu dalam perniagaan dan pendidikan anak-anak kami sehingga perkembangan perniagaan kami mampu untuk seiring dengan keperluan pendidikan anak-anak kami. Dan anak-anak kami yang telah keluar dari Universiti pula mampu kembali dan memajukan lagi perniagaan-perniagaan kami di sini.
MEMANG ADA CARA DAN JALAN KELUAR. MALANGNYA HARI INI,
Berapa ramaikah yang mahu menjengah Al-Quran apabila mereka menghadapi masalah?
Jika ada, berapa ramai pula yang fahami ayatnya?
Berapa ramai pula yang laksanakan penyelesaian yang Allah berikan dalam Al-Quran itu?
Atau kita hanya sekadar mengeluh TANPA ADA USAHA MELAKUKAN ISLAH
Kita jadi seperti anjing yang menyalak-nyalak hingar kerana ada paku di tempat tidurnya TETAPI tidak pula mahu berganjak dari tempat tidur berpaku itu.
Fikirkan semula… kita ini HAMBA TUHAN atau HAMBA TUAN?
Benarkah kita sudah merdeka?
WARGA PRIHATIN
LikeLike · ·
Yang berlesen tu tak semestinya Halal dan yg tak berlesen tu tak semestinya Haram.Macam kilang arak,ada lesen tapi tetap Haram disisi Islam.
Tengoklah dengan mata, lihatlah dengan hati,
renunglah dengan akal, fikirlah dengan iman.
HIDUP DAN MATI MACAI HANYA UNTUK UMNOBN
HIDUP UMNO
KKM & KKB SAMA AJA KEPUTUSANNYA
menteri BERTANGGUNGJAWAP macam biasalah, ikut skrip BOSS BABI je
LikeLike · ·
SERONOKNYA BERPEGANG DENGAN MAZHAB ISLAM HADARI.
Teuku Zacharyah Iskandar
Admin FB : Anak Muda Bangkit Hancurkan UMNO
Ezzy Freeman
Teuku Zacharyah Iskandar HIKAYAT SEEKOR KUTTY...

Dahulu Mahather Kutty pernah mendakwa bahawa hukum HUDUD tiada di dalam Al-Quran HUDUD adalah hukum yg dicipta oleh Ahli Feqah pada zaman dahulu,


Siapa ahli feqah zaman dahulu yang menjadi sumber rujukan umat islam seluruh dunia? Mereka adalah ke empat2 imam dari Mazhab ASWJ.

Mahather Kutty telah memfitnah para imam ASWJ dan ini adalah antara fitnah terbesar akhir zaman yang dilakukan oleh seekor Kutty

Justeru itu apakah mazhab yg pegangan Mahather Kutty selama ini?

Dan secara peribadi aku tidak yakin Mahather Kutty seorang ASWJ sbb beliau sendiri tergamak melakukan fitnah yg maha dahsyat ke atas para imam mahzab ASWJ.

Jika sebelum-belum ini terdapat juga golongan yg berpegang selain dari ASWJ seperti Mazhab Imam Abu Hanifa, Imam Ibnu Tamiya dan lain-lainnya, tetapi tiada seorang pun yg akan berani memfitnah para Imam dari ASWJ..

Tiba-tiba muncul seorang makhluk yg bernama Mahather Kutty yg hanya membaca kitab Al- Quran terjemahan bahasa Inggeris sudah mulai berani memfitnah para Imam ASWJ.

Kenapa dan mengapa Mahather Kutty sebegitu lancang dan berani bersifat kurang ajar sedemikian rupa?

Inilah adalah kerana Mahather Kutty merasakan dirinya terlalu hebat dan juga kerana tiada umat islam yg berani menegah beliau berkata apa sahaja tentang islam termasuklah menghina hukum Allah dan memfitnah para imam ASWJ

Di sini lemahnya umat islam...!!

Generasi umat islam dalam negara kita, bukannya didakyah oleh bukan islam seperti mana yang digembar gemburkan selama ini tetapi diasak serta dikelirukan oleh seorang yg bernama Mahather Kutty ..

Note :

Hanya sekadar mahu membela seekor Kutty maka kita terpaksa mengadaikan akidah umat islam..

http://www.youtube.com/watch?v=LSj2MCkfUuQ
 

Teuku Zacharyah Iskandar
Admin FB : Anak Muda Bangkit Hancurkan UMNO..

11 mins ·
do or die?
King Jason added 2 new photos.
Pecah Berita!
Najib PM tak boleh pakai.. jual aset negara bagi pada krony!!
Pastu buat muka selamba cakap "kita perlu naikkan tarif lektrik demi negara bla bla bla!!"
Padahal nafsu rakus sebuk kira komisyen masuk poket demi nak bagi projek mega kat krony!!!
YTL Jajah Tanah TNB dengan Direct Nego Project
Konsortium YTL+SIPP (Sultan Johor) + TNB diujudkan secara direct nego. TNB dijadikan kuda tunggangan YTL dlm konsortium itu sbb share ditawarkan pd TNB ialah antara 2% hingga 10%!
Dengan ekuiti share 2%-10% ini TNB hanya sbg sleeping partner..tiada kuasa apa2..hanya sbg batu loncatan & alat utk YTL mencapai cita2nya menguasai penjanaan tenaga negara.
Pada masa ini capacity penjanaan tenaga ialah 42%TNB & 58% IPP termasuk YTL. Jika perjanjian ini TNB tandatangani maka margine capacity generation TNB akan jatuh hanya 30%+ Dimanakah TNB mahu mencari duit. TNB hanya dapat duit dari jualan penjanaan tenaga...tanpa menjana tenaga maka TNB tiada wang!
Matlamat utama mengapa TNB dilibatkan dlm konsortium ini ialah supaya tanah TNB di power station Pasir Gudang dpt diambil oleh YTL.
Malah YTL juga kudakan syarikat SIPP milik sultan Johor yg turut dipegang majority equity sharenya oleh YTL.
Apakah kita masih mahu terus dijajah? Kini YTL menyewa tanah kita di Paka & Pasir Gudang ttp bila perjanjian ini terlaksana maka tanah TNB akan jadi milik mereka. Mahukah kita merempat ditanah sendiri?
Fikir2kan lah bersama...
Sumber :
TNB unions protest direct contract award - Business News | The Star Online - http://www.thestar.com.my/Business/Business-News/2014/06/06/TNB-unions-protest-direct-contract-award/
LikeLike · ·

Hari ini tak terucap lagi, bumi mesir itu bersimbah darah, lebih dari 3000 yg gugur sebagai syuhada' bg mempertahankan kebenaran, lebih dari 15 ribu yg terluka, ribuan nyawa tersenyum indah menyambut sapaan dan senyuman bidadari indah menyambut mereka, ada seorang ibu yg gugur Syahidah sedang menyusu anaknya, seorang syahidah yg sedang menunggu saat kelahiran bayinya, Jeneral binatang As syisi itu tidak mengenali erti kemanusiaan, selepas subuh sehingga kini belum lagi selesai dari membunuh ummat mesir itu, darahnya sudah halal utk di bunuh, baginya kuasa itu lebih utama dari sifat kemanusiaan, doakan teman2, inilah hasil kejahatan Islam liberal itu..
LikeLike · ·

Punca anak patung diikat pada pokok, ditutup kalimah Allah

Sebelum ini tersebar beberapa keping gambar anak patung yang diletakkan di bawah pokok dan ditutup kalimah Allah, Bismillah.

Didakwa pemilik asal anak patung ini, ia akan bergerak sendiri, bertukar kedudukan dan menunjukkan riak muka sedih atau senyum. Didakwa terdapat bukti gambar yang ia tersenyum dan menyeramkan.

Kedudukannya akan beralih dengan sendiri, kerana ketakutan pemilik menutup pandangan anak patung dengan kain putih berkalimah Allah dan diikat anak patung tersebut ke pokok berkenaan. Dia bertindak sedemikian supaya anak patung berkenaan tidak dapat mencari jalan pulang ke rumah.

Kisah berkenaan dikatakan berlaku di singapura dan anak patung berhantu ini dikenali sebagai misteri "Hougang Doll" yang menyeramkan.

Menurut sumber, seorang Ustaz telah pergi untuk mengambil anak patung tersebut dari terus menjadi bualan masyarakat setempat. Ketika mengambil anak patung tersebut tiada kejadian aneh berlaku dan anak patung itu akan dihanyutkan untuk mengelakkan perkara syirik dari terus terjadi.
DUIT CUKAI....DIKEMBALIKAN UNTUK KEGUNAAN RAKYAT.....BUKAN UNTK KEGNAAAN MENTERI HAPRAKKKK.....ANAK BINI DAN KRONI....D
"Tidak ada negara di dunia ini yang menggunakan duit cukai seperti duit mak bapak dia."
LikeLike · ·PERINGATAN PENTING : PDRM mengesahkan bahawa hebahan mengenai kod panggilan telefon antarabangsa tertentu, yang berupaya menyalin maklumat dan mengenakan cas yang tinggi kepada pemanggil adalah sahih. Orang ramai diingatkan agar tidak membuat panggilan kembali terhadap nombor luar negara +375602605281, 37127913091 atau mana-mana nombor yang bermula dari +375, +371 atau 081 (missed call/panggilan yang tidak dikenali). Panggilan tersebut boleh membuatkan pemanggil dikenakan caj yang tinggi (premium rates).
Selain itu, orang ramai juga diingatkan agar tidak menerima dan mengikut mana-mana arahan hyperlink yang diterima dari sumber yang tidak pasti atau diragui. Sentiasa berhati-hati bagi mengelakkan diri menjadi mangsa jenayah siber.
Sumber imej daripada Facebook 1Sabah
1 hr ·
Bahaya klau ade ank kcik kt dlm tu
Pastikan anda mengunci pintu dan mematikan enjin kenderaan anda sebelum ditinggalkan terutama ketika di stesen pam.
SHARE supaya lebih ramai orang sedar.

Sunday, 8 June 2014

Kes JAIS Serbu Majlis Kahwin : Tembelang Zarina Terbongkar?

Bapa kepada pengantin yang diserbu jabatan agama dalam perkahwinan Hindu baru-baru ini menegaskan anaknya seorang Islam.

Abdul Majeed Gulam Kade berkata, anaknya, termasuk Zarina Abdullah Majid, dilahirkan oleh pasangan beragama Islam – iaitu beliau dan isterinya Vasantha yang memeluk Islam, lapor The Star.
“Mereka dilahirkan oleh ibu bapa Islam dan ia menjadikan mereka juga Islam,” beliau dipetik sebagai berkata.
Selain Zarina, 32, anak-anak lain pasangan itu ialah Shahull Sallah, 30 ,Zaleha, 28 dan Abdul Gulam, 24.Abdul Majeed, 54, berkata, isterinya yang kemudiannya memakai nama Zainab tidak akan membiarkan mana-mana anaknya meninggalkan agama Islam.
Kenyataan bapanya itu bertentangan dengan dakwaan Zarina bahawa bapanya mendaftarkannya sebagai seorang Islam tanpa pengetahuan keluarga.
Zarina juga sebelum ini mendakwa dibesarkan ibunya yang beragama Hindu dan mengamalkan ajaran agama itu selepas bapanya meninggalkan keluarga. ~mk
BERITA YANG TIDAK DI HEBAHKAN OLEH UTUSAN DAN BERITA HARIAN ... DI MALAYSIA HARGA INTERNET PALING MAHAL DAN PALING PERLAHAN????
http://omakkau.blogspot.com/2014/06/berita-yang-tidak-di-hebahkan-oleh.htmlTiada ulasan: